Rubicon
Rubicon

Rubicon-beurs voor onderzoeker Radboudumc

Gijs Franken (Radboudumc) heeft Rubicon-financiering ontvangen van NWO/ZonMw. Daarmee kan hij twee jaar lang onderzoek gaan doen aan een buitenlandse onderzoeksinstelling. Het Rubicon-programma is bedoeld om jonge, veelbelovende wetenschappers de mogelijkheid te geven internationale onderzoekservaring op te doen.

Gijs Franken, Radboudumc – Hercoderen van DNA als behandeling van nierstenen 

Nierstenen zijn veelvoorkomend en worden vaak door genetische defecten veroorzaakt. Behandelingen zijn niet effectief op langere termijn. Gentherapie maakt gebruik van virussen om het gendefect te repareren. In dit onderzoek wordt onderzocht of gentherapie een manier is voor behandeling van nierstenen in muizen. 

Start van carrière in topinstituut 

Ervaring in het buitenland is voor veel wetenschappers een belangrijke stap in hun carrière. De Rubiconbeurs maakt het voor jonge onderzoekers mogelijk om hun onderzoek te doen aan een buitenlands instituut dat de beste omgeving biedt voor hun onderzoek. 

In totaal gaan 16 Rubicon-onderzoekers in deze ronde voor 12 tot 24 maanden naar het buitenland. De hoogte van de financiering is afhankelijk van de gekozen bestemming en de duur van het verblijf. Per jaar kan NWO/ZonMw zo'n 60 jonge onderzoekers financieren binnen Rubicon (voor een totaalbedrag van 7 miljoen euro, verdeeld over 3 ronden). 

Contactinformatie

Meer weten? Neem contact op met 

  • Persvoorlichting en wetenschapscommunicatie Radboud Universiteit, 024 361 6000 of media [at] ru.nlrel="noreferrer noopener" target="_blank". 

  • Persvoorlichting Radboudumc, nieuws [at] radboudumc.nl, 024-3618910
Thema
Zorg & Gezondheid