Onderzoeksprojecten

Resultaat 1 - 20 van 626 resultaten
 • Online medical consultation

  Interactionele finesses van medische videoconsulten

  Digitale gezondheidszorg (E-health) neemt toe en kan mogelijk in de toekomst meer toegankelijke en duurzame gezondheidszorg bieden. Er is echter nog relatief weinig bekend over de kenmerken van digitale communicatie tussen zorgverleners en patiënten.

 • School pupil looks lost in a library

  De rol van schoolcultuur bij het implementeren van cultuurreflexief leren in het Nederlandse vreemdetalenonderwijs

  Het is het doel van dit onderzoeksproject om meer kennis over de rol van de schoolcontext ten opzichte van cultuurreflexief leren te vergaren door te focussen op het schoolvak Duits.

 • Biertjes naast elkaar

  BRAND

  Dit project onderzoekt de blootstelling aan en impact van advertenties voor alcoholvrije dranken op het alcoholgebruik van jongeren, met als doel beleid en richtlijnen voor verantwoorde alcoholvrije reclame te ontwikkelen.

 • Jongeren stoppen met roken

  Jongeren stoppen met roken

  Doe mee aan ons onderzoek waarin we twee methoden vergelijken om jongeren te helpen stoppen met roken! Deelname aan het onderzoek is volledig online.

 • Een aantal studentbestuurders zitten samen te praten in een kring

  Persoonlijke en professionele ontwikkeling bevorderen door te leren in een gemeenschap

  Nils gebruikt zijn voucher om een transdisciplinaire leergemeenschap te creëren waarin studenten elkaar helpen en zich persoonlijk en professioneel ontwikkelen. De focus ligt niet op het bereiken van specifieke leerdoelen, maar op het leerproces.

 • Arts raakt tablet aan. Concept medische technologie.

  Een serious game over de complexiteit van medische innovaties

  Wietske en Marcia ontwikkelen met hun innovatievoucher een serious game voor bachelor studenten Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen. Door dit educatieve spel te spelen krijgen studenten meer inzicht in de uitdagingen van medische innovaties.

 • JUST GROW Logic Model

  Just Grow Project: Het mede-ontwerpen van rechtvaardigheidsgerichte indicatoren en bestuursprincipes om stedelijke landbouw duurzaam en rechtvaardig te intensiveren

  Het JUST GROW project streeft naar duurzame stedelijke voedselsystemen door rechtvaardigheid en gelijkheid in stedelijke landbouwintensivering. De Radboud Universiteit zal methoden ontwikkelen voor rechtvaardige toegang tot land en arbeid.

 • The Language of Pain in Bolivian Spanish and Quechua

  It is important to know how different languages conceptualize pain-related expression. This project is concerned with pain expressions in Bolivian Spanish and Quechua, which are spoken by the mestizo/white and Quechua people of Bolivia.

 • Source of Life: Water Management in the Premodern Middle East

  Source of Life

  The Source of Life project combines historical and archaeological evidence to explore the interrelationship between water installations, governance, and legal and cultural frameworks within five Middle Eastern cities (the 7th-15th centuries).

 • Vroegchristelijke martelaarshandelingen in het Latijn

  Dit project tracht een tweetalige editie te presenteren van twee cruciale vroegchristelijke teksten uit de late tweede eeuw in het genre van martelaarshandelingen: de Acta Martyrum Scillitanorum en de Passio Perpetuae et Felicitatis.

 • Roman pillars

  Anchoring Innovation

  De oude Grieken en Romeinen waren grote vernieuwers, niet alleen op het gebied van technologie, maar met betrekking tot andere menselijke vakgebieden, zoals literatuur, politiek en religie. Hoe vonden deze innovaties plaats?

 • David Norris Dynamic large

  DYNAMIC

  Het DYNAMIC consortium bouwt het eerste 14 Tesla MRI-systeem ter wereld, in Nijmegen.

 • Collapsed piles of terra sigillata pots

  Het Marzuolo Archeologisch Project

  Door middel van gerichte opgravingen, ruimtelijke en wetenschappelijke gegevensanalyse, 3D-modellering en materiaalonderzoek, onderzoekt dit project de archeologische vindplaats van Podere Marzuolo in het landelijke zuiden van Toscane, Italië.

 • Mantelzorg vrouw met een klok

  Gevolgen van mantelzorg voor werk op lange termijn

  In dit project zullen we de langetermijngevolgen van mantelzorg voor de werk beschrijven en verklaren voor zorgverleners in verschillende levensfasen.

 • P-guide logo

  Stepwise Risk- Guiding in Prevention of Prostate Cancer (P-GUIDE)

  P-GUIDE is een multidisciplinaire samenwerking met als doel om de secundaire preventie van prostaatkanker en alle stappen in de individuele besluitvorming in het diagnose zorgpad te verbeteren.

 • Johfra Bosschart, Zodiac Series

  Een inclusiever curriculum in de geschiedenis van kunst en cultuur

  Studenten Algemene Cultuurwetenschappen missen niet-Westerse kunst en vrouwelijke kunstenaars in bepaalde cursussen. Tom en Maarten willen met behulp van hun innovatievoucher een nieuwe leerlijn ontwikkelen samen met studenten en docenten.

 • Onderzoeksproject icoon

  Het wat en hoe van zelfregulerende leerstrategieën in onderwijs en sport

  In dit project bieden we een op waarden gebaseerd keuzeperspectief op zelfregulerend leren (SRL) waarin aan keuzes een subjectieve waarde wordt toegekend die leidt tot een SRL-beslissing.

 • Beurtwisseling in dialoog bij populaties met een communicatieve beperking

  Mensen met de ziekte van Parkinson of mensen met ernstig gehoorverlies kunnen problemen ervaren met het snel reageren op de spraak van hun gesprekspartner. In dit project wordt onderzocht wanneer zij beginnen met het voorbereiden van hun antwoorden.

 • Logo Mine Project

  MINE project - Mapping identity, needs and emotions in ADHD

  Jonge mensen met ADHD weten vaak niet goed wie ze zijn, wat ze willen en wat ze nodig hebben. In dit project zoeken we uit hoe we dit kunnen begrijpen.

 • Fashion & Food Synergy for Sustainability

  Het project ‘Fashion & Food Synergy for Sustainability’ ontwikkelt nieuwe leermodules en digitale hulpmiddelen met betrekking tot duurzaamheid en toekomstige trends op het kruispunt van mode en voedsel.