Duurzaamheid

Tijdsduur
2022
Projecttype
Onderzoek
Organisatieonderdeel
Radboud Universiteit

Duurzaamheid staat zowel bij de Radboud Universiteit en het Radboudumc als bij Johnson & Johnson hoog op de agenda. Via wetenschappelijk onderzoek draagt de Radboud Universiteit bij aan inzicht en oplossingen op het gebied van complexe en discipline-overstijgende klimaatvraagstukken. Medewerkers en studenten werken op die manier binnen hun eigen invloedssfeer mee aan de energietransitie.

In de samenwerking tussen Radboud en J&J zijn aanzienlijke stappen gezet. Dr. Willem Elbers heeft bijvoorbeeld medewerkers van J&J getraind in het organiseren van duurzaamheidsgemeenschappen en bewustwording. Bij het Radboudumc werkt Dr. Hugo Touw, een intensivist, aan een duurzamere Intensive Care en een lagere CO2-voetafdruk. 

Eind 2022 vond een THRIVE-workshop plaats in Nijmegen, gericht op de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en de bespreking van raakvlakken in onze duurzaamheidsambities. Deze workshop diende ter voorbereiding op het duurzaamheidscongres van Johnson & Johnson in februari 2024.