Fashion & Food Synergy for Sustainability

New courses and innovative digital tools in higher education
Tijdsduur
2021 tot 2024
Projectleden
Università Cattolica del Sacro Cuore , Isem, Universidad de Navarra , Uniwersytet Jagiellonski Krakow , Radboud Universiteit Nijmegen
Projecttype
Onderzoek

Het project ‘Fashion & Food Synergy for Sustainability’ sluit aan bij de Europese Green Deal. Dit project ontwikkelt nieuwe leermodules en digitale hulpmiddelen met betrekking tot duurzaamheid en toekomstige trends op het kruispunt van mode en voedsel. De twee sectoren mode en voedsel hebben een grote impact op het milieu en op levensstijl van consumenten. Ecologische en sociale duurzaamheid zijn zowel een essentiële behoefte als een perspectief waar de twee sectoren naar toe convergeren. Het project richt zich op de mondiale uitdaging van duurzaamheid, door circulaire bedrijfsmodellen te ontwikkelen die transparantie en traceerbaarheid verbeteren. Het project ontwikkelt innovatieve leerinhoud om toekomstgerichte vaardigheden te ondersteunen. De digitale leermodules en webinars sluiten aan bij de vragen vanuit de arbeidsmarkt en de interesse van consumenten in duurzame productie en producten. Het project wordt door de EU gefinancierd vanuit het Erasmus+ programma voor hoger onderwijs.

Resultaten

Zoek naar resultaten via: https://centridiricerca.unicatt.it/modacult-fashionfood-for-sustainability-risultati

1. Glossary Sustainability for Fashion&Food
2. Six digital learning modules in Blackboard