Ripe tomatoes on branches
Ripe tomatoes on branches

FielDHeat

Adapting tomato germplasm to the dry and humid heat of the lndian monsoonal climate
Tijdsduur
2022 tot 2026
Projecttype
Onderzoek

Wereldwijd is tomaat een gezond, smakelijk onderdeel van diëten en essentieel voor traditionele keukens. In India worden tomaten die in de zomer en in de regentijd op het veld worden geteeld, blootgesteld aan hete/droge of hete/vochtige omstandigheden.

Beide vormen een uitdaging voor de teelt en verstoren de aanvoerketen van tomaten. In dit onderzoeksproject willen we de fysiologische en genetische basis van tolerantie voor droge versus vochtige hitte begrijpen en genetische oplossingen aanreiken. Boeren en consumenten profiteren hier rechtstreeks van, met betrouwbaardere oogsten die de aanvoerketen van tomaten ontlasten.

Financiering

NWO Merian

Partners

Radboud University, Wageningen University & Research, Indian Institute of Horticultural Research, Indian Institute of Vegetable Research, Punjab Agricultural University, World Vegetable Center, Nunhems India.

Contactinformatie

Contactpersoon