Onderzoeksprojecten
-
Een teaminterventie om zorgpersoneel duurzaam te behouden in de zorg
We ontwikkelden de Gezond Werken aanpak om zorgmedewerkers gezond en met plezier te behouden in de zorg. In drie stappen worden teams geholpen bij het signaleren van knelpunten op werk, het bedenken van oplossingen en het invoeren daarvan.
-
SOSIAL
In dit project zal de IkPas-interventie (een maand geen alcohol) worden toegespitst op de sociale studentencontext. Dit zal bijdragen aan een verlaging van de sociale drinknorm en een vermindering van overmatig alcoholgebruik onder studenten.
-
Expliciete en impliciete communicatie tussen talen en culturen
Met dit onderzoek hopen we te begrijpen hoe mensen uit verschillende culturen en die verschillende talen spreken informatie verschillend interpreteren en communiceren.
-
Transitie van het voortgezet onderwijs naar het hoger onderwijs
De Radboud Universiteit biedt inhoudelijke activiteiten aan voor vwo-scholieren en zomerprogramma’s voor aanstaande studenten. In dit project wordt onderzocht in hoeverre deze activiteiten bijdragen aan een soepele overgang naar de universiteit.
-
The Power of Size
Dit project kijkt naar chemische vervuiling, een van de snelst groeiende milieuproblemen ter wereld. Het project leidt relaties af voor parameters die de emissie, verspreiding, accumulatie en effecten van stoffen bepalen.
-
Op weg naar een fossielvrije toekomst: bevordering van groene waterstof ecosystemen
Onderzoekers van TDLab hebben zich aangesloten bij 32 partijen uit onderzoek en industrie om samen te werken aan de ontwikkeling van veilige en kosteneffectieve oplossingen voor HyTROS binnen WP2 van GroenvermogenNL.
-
Preklinische ontwikkeling van antiviraal COVID-medicijn
Onderzoekers van de vakgroep Synthetische Organische Chemie aan de Radboud Universiteit en spin-offs Protinhi en Artemis ontwikkelen een antiviraal moleculair medicijn tegen COVID-19.
-
Robot lab voor Big Chemistry in Nederland
Het interdisciplinaire onderzoeksprogramma heeft als doel een revolutionair robotlab te bouwen dat scheikunde en kunstmatige intelligentie (AI) combineert en dat de wetenschappelijke infrastructuur voor scheikunde in Nederland zal verrijken.
-
Verbeterd STORM algoritme
Datawetenschappers van Alliander en Radboud Universiteit werken samen aan een systeem waarmee beter in kaart te krijgen is of er nog ruimte is op het stroomnet.
-
Wat de handen ons vertellen
Als we praten gebruiken we vaak onze handen. Maar maakt dat je ook een overtuigende spreker? Dit project onderzoekt wetenschappelijke onderbouwingen voor deze bewering.
-
Improved Pulse Program
In dit project werken onderzoekers aan de doorontwikkeling van het PULSE Program van Alliander. Hiermee dragen ze bij aan het verbeteren van het dagelijks netwerkbeheer en het toekomstbestendig maken van het stroomnet.
-
De European Health Data Space Verordening en het gebruik van elektronische gezondheidsgegevens voor wetenschappelijk onderzoek
Milou Janssen onderzoekt het gebruik van elektronische gezondheidsgegevens voor wetenschappelijk onderzoek onder de voorgestelde Europese verordening voor een European Health Data Space (EHDS) en de implicaties daarvan voor de Nederlandse praktijk.
-
SELFLEX
Werkpakket 4 van het SELFLEX-project zal onderzoeken hoe de motivatie van studenten interacteert met het instructieontwerp en de ondersteuning van agency bij zelfgereguleerd leren binnen flexibele leeromgevingen.
-
School en Omgeving
In dit project wordt in samenwerking met drie scholen onderzoek gedaan naar het programma School en Omgeving. Dat is een programma waarin leerlingen buiten schooltijd een gevarieerd aanbod aan extra ontwikkelprogramma's volgen.
-
Ancient Weather Perspectives
In dit onderzoeksproject staat het weer en de beleving daarvan in de Late Oudheid centraal.
-
Beheersing van moleculaire botsingen: de geheimen van koude moleculen ontrafeld
In dit project bestuderen we resonanties in chemische reacties met moleculen zoals OH, NO, NH3 en H2CO. Door externe velden te gebruiken, manipuleren we moleculaire botsingen om dieper inzicht te krijgen in de geheimen van koude moleculaire systemen.
-
PANACEA
Het PANACEA-project is een publiek-private en interdisciplinaire samenwerking tussen academische en industriële organisaties om Europese chemici toegang te bieden tot instrumentatie en experimenten in vaste-stof kernspinresonantie (NMR).
-
Colonial Governmentality and Missionary Practices of Child Upbringing in Suriname, 1830-1930
Dit project onderzoek de praktijken van kindopvoeding door zendings- en missieorganisaties in 19e en vroeg-20ste eeuws Suriname.
-
Doodsoorzaken
Doodsoorzaken.nl ontsluit 19e- en vroeg-20e-eeuwse archieven met doodsoorzaken uit Nederlandse steden zoals Haarlem en Zwolle, voortbouwend op eerdere projecten om historische epidemieën te onderzoeken.
-
Donders Challenge: een duik in breindiversiteit
Eén van de onderbelichte aspecten van hersenorganisatie is de diversiteit tussen soorten. Deze challenge heeft als doel om hersenorganisatie beter te begrijpen en de vertaling tussen preklinische en klinische neurowetenschap te verbeteren.