Onderzoeksprojecten

Resultaat 1 - 20 van 532 resultaten
  • Work life

WORKLIFE consortium

In dit project worden verschillende wetenschappers en maatschappelijke spelers bij elkaar gebracht om te onderzoeken wat de oorzaken en gevolgen zijn van een disbalans tussen werk- of studieverplichtingen en verantwoordelijkheden thuis.

• Opa die een kaart voorleest

Rolmodellen en beleid

Het beleid rondom ouderschap is er steeds meer op gericht dat vaders die dat willen de zorg gelijk verdelen met hun partner. Dit project ondezroekt hoe het komt dat het beleid voor sommige groepen vaders goed lijkt te werken en voor andere minder.

• Onderzoek Vuurwerkramp

Onafhankelijk onderzoek vuurwerkramp

Het onderzoek richt zich op de vraag hoe de overheid beter lessen kan trekken uit rampen zoals de vuurwerkrampen in Culemborg en Enschede.

• Onderzoeksproject

Het Volledige Spectrum van ADHD in Relaties bij Volwassenen

We zullen zowel de positieve als negatieve effecten van Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) op sociale relaties bij volwassenen onderzoeken, inclusief romantische partners en vrienden, vanuit een dyadisch perspectief.

• Spotprent Vrijheid gelijkheid en broederschap. Atlas van Stolk, Rotterdam

Literaire spotternij in de Republiek

Dit project onderzoekt de relatie tussen de esthetische of formele dimensies van Nederlandse humorteksten (1600-1800) en de politieke betekenissen daarvan.

• Healthy student life

Gezond studentenleven - PhD-project

Healthy Student Life is een Radboud-breed onderzoeksproject naar het welzijn van studenten.

• Six lightbulbs against a dark background

The Powers that Be

In dit project onderzoekt dr. Arjen Kleinherenbrink de metafysische status van vermogens

• Person holding light bulb

Decentrering van kennisproductie

Dit project draagt bij aan het transformeren van beleidsvorming, door een beter begrip van de lokale realiteit, door het verkennen van verschillende methodologieën en het leggen van verbanden tussen onderzoek en onderwijs.

• Teacher reading to children. Yan Krukau. Pexels

Het leren van Nederlands door Oekraïners

Dit onderzoeksproject van de Radboud Universiteit wil inzicht brengen in het verband tussen het psychische welzijn van leerlingen en het leren van Nederlands.

• Construction - GS4S project

Global Strategy for Skills, Migration, and Development (GS4S)

GS4S streeft naar meer inzicht in de wereldwijde tekorten aan vaardigheden in geselecteerde sectoren (digitaal, zorg en bouw) en versterkt evidencebased beleid met nieuw bewijs voor wereldwijde mobiliteitsregelingen die over het hoofd worden gezien.

• Innovatieversnelling en spin-off incubatie

Ook als het gaat om je onderzoek naar de markt te brengen, kan Johnson & Johnson Innovative Medicine een interessante partner zijn voor Radboud-onderzoekers of -spinoffs.

• Innovatief data delen om impact van kanker te verminderen (HERACLES)

Het HERACLES-project heeft als doel: de impact van kanker te verminderen door een innovatieve, privacy-vriendelijke infrastructuur en afsprakenstelsel voor breed data delen op te zetten.

• Duurzaamheid

Duurzaamheid staat bij Radboud Universiteit, Radboudumc en Johnson & Johnson hoog op de agenda. Via wetenschappelijk onderzoek dragen we bij aan inzicht en oplossingen op het gebied van complexe en discipline-overstijgende klimaatvraagstukken.

• Health Monitor

Johnson & Johnson heeft een Health Monitor ontwikkeld, gericht op het welbevinden van patiënten. Die is en wordt in het Radboudumc getest.

• Single cell technology in medicijnontwikkeling

Beter begrip van complexe biologische processen op cellulair niveau, kan leiden tot meer inzicht in de werking van geneesmiddelmoleculen, het beter voorspellen van bijwerkingen, en welke patiëntengroepen meer of minder baat hebben bij medicatie.

• Inclusieve algoritmes

FuRoRe: Foundations for Robust Runtime monitoring

In dit project gaat het team aan de slag met het verbeteren van het controlemechanisme van autonome systemen, runtime monitors, in onzekere situaties.

• Neusspray voor ernstige depressie

Patiënten met een moeilijk behandelbare depressie kunnen bij Radboudumc terecht voor een behandeling met esketamine neusspray. Deze spray is ontwikkeld door Johnson & Johnson Innovative Medicine.

• Tussen biologie en ethiek in: het concept van drift in het denken van Schelling

De focus van mijn onderzoek is Schellings natuurfilosofie in het algemeen, en het concept van drift in het bijzonder, zoals die zich ontwikkelt vanaf zijn vroege filosofie van natuur en vrijheid tot 1809.

• Vroege opsporing en behandeling van longkanker

Radboudumc en Johnson & Johnson Innovative Medicine werken gezamenlijk aan onderzoek naar de vroege opsporing en behandeling van longkanker. Deze samenwerking is onderdeel van het Europese IHI project IMAGIO.

• Onderzoek naar Mindfulness Training voor Hooggevoelige Personen: Deelnemers gezocht

Bent u hooggevoelig? Binnen reisafstand van Nijmegen? Wil jij een steentje bijdragen aan de vooruitgang van de wetenschap over hooggevoeligheid? Dan kunt u mogelijk meedoen met ons onderzoek.