De overgang van VO naar WO.
De overgang van VO naar WO.

Het vergeten examendomein

Tijdsduur
2021 tot 2023
Projecttype
Onderzoek

In de publicatie 'Het vergeten examendomein' belichten de Teachers in Residence van de Faculteit der Letteren het belang van het examendomein C/F (oriëntatie op studie en beroep in de vakles) en het ambassadeurschap van de (examen)docent.

De voorkant van de publicatie Het vergeten examendomein.

In navolging van de publicatie van het boekje 'Gelijk Oversteken - van VWO naar universiteit', hebben de Teachers in Residence van de Faculteit der Letteren van de Radboud Universiteit in samenwerking met het PUC een boekje ontwikkeld over het belang van Domein C/F: Het vergeten examendomein - Oriëntatie op studie en beroep in de vakles. Het boekje en de daarbij horende uitgewerkte lesideeën zijn gratis te downloaden.

Download het boekje

Vraag een publicatie aan

Lesideeën

De Teachers in Residence hebben, in samenwerking met de opleidingen, lesmateriaal ontwikkeld. Dit kant en klare materiaal is direct inzetbaar om in de lessen Nederlands, Frans, Spaans, Duits, Engels en CKV/Kunst Algemeen invulling te geven aan domein C/F.

Naar het lesmateriaal

Leerdoelen

Onderstaande leerdoelen kun je gebruiken bij de invulling van Domein C/F.

Florentine Krijnen (Teacher in Residence) vertelt in de onderstaande video over het ontstaan van de publicatie 'Het vergeten examendomein'.

Contactinformatie

Neem contact op met het Radboud Pre-University College of Society via pucofsociety@ru.nl.