Kandinsky Longitudinale Studie

Tijdsduur
2010
Projectleden
prof. dr. A.H.N. Cillessen (Toon) dr. Y.H.M. van den Berg (Yvonne) dr. J.L. Pouwels (Loes) J.R. Fehribach (Jamie) MSc S.S. Khare (Sanyogita)
Projecttype
Onderzoek

De Kandinsky Longitudinale Studie (KLS) werd gecreëerd op aanvraag van een locale openbare school die meer te weten wilde komen over het sociaal-emotioneel welzijn van diens leerlingen. Tot op heden bezoeken onderzoekers van het Peer Relations Lab de school jaarlijks.

De kern van de KLS is om jongeren met een risico voor sociale en emotionele problemen te herkennen door leerlingen vragenlijsten te geven en hen te vragen hoe ze zich voelen (waaronder vragen over onderwerpen zoals zelfvertrouwen, eenzaamheid en sociale angst). We stellen ook vragen over de sociale dynamiek in het klaslokaal (bijvoorbeeld pesten, populariteit, agressief en prosocial gedrag). Door alle jongeren in het eerste tot en met het vierde jaar van de middelbare school te ondervragen kunnen we zien hoe leerlingen eraan toe zijn op dat specifieke moment, maar ook over een langere periode gemeten.

Ben je onderzoeker en heb je interesse in gedetailleerdere informatie over ons onderzoek en onze datasets? Bezoek dan ons OSF-profiel via https://osf.io/8ztk5/.

Ben je docent of administrator en heb je interesse in de KLS? We zijn momenteel op zoek naar aanvullende scholen om deel te nemen aan de studie. Voor meer informatie over ons project kan je contact opnemen met kls [at] ru.nl (kls[at]ru[dot]nl).

Waarom wordt de studie de Kandinsky Longitudinale Studie genoemd? Wassily Kandinsky was een kunstenaar die bekend staat om zijn abstracte kunst, zoals zijn werken met daarin meerdere cirkels die elkaar versterken om een groter beeld te creëeren. Wij zijn op een vergelijkbare manier in staat om het grotere beeld van adolescentontwikkeling te begrijpen door onze dataset elk jaar uit te breiden en meerdere lagen aan data toe te voegen om complexe onderzoeksvragen te beantwoorden.

Contactinformatie

kls@ru.nl