Onderzoeksprojecten

Resultaat 1 - 12 van 12 resultaten
 • Onderzoeksproject icoon

  Naar een volgende generatie digitale interventies om de vatbaarheid van adolescenten voor online desinformatie aan te pakken

  Dit project zal stappen zetten in de richting van een veilige, effectieve, volgende generatie van schaalbare interventies om de gevoeligheid van adolescenten voor door video gemedieerde desinformatie aan te pakken.

 • Paul and Gero in action

  SpeakAPP!-Kids

  Een gratis virtualreality smartphoneapp waarmee basisschoolkinderen presentaties kunnen oefenen voor een virtueel publiek. De app helpt om presentatievaardigheden te verbeteren en kan angst voor spreken in het openbaar voorkomen.

 • Image of news, and people writing

  Digitale veerkracht te midden van polarisatie op sociale media

  Dit project heeft tot doel een programma voor digitale mediageletterdheid te ontwikkelen om de affectieve polarisatie in Indonesië te overwinnen.

 • two people holding each other with rainbows painted on them

  Somewhere over the rainbow

  Het doel van dit project is te onderzoeken hoe blootstelling aan entertainment media verhalen de openheid van mensen ten opzichte van ondervertegenwoordigde groepen, specifiek de LHBTIQ+ gemeenschap, kan beïnvloeden.

 • Robot

  QoLEAD

  QoLEAD gebruikt de kracht van AI om passende, menselijke en slimme zorgoplossingen te bieden op drie belangrijke gebieden: gezondheid, veiligheid en kwaliteit van zorg; sociale participatie en sociaal contact; autonomie, zingeving en zelfrespect.

 • Chatbot

  What’s BOThering You?

  In het project zullen onderzoekers AI gebruiken en rekening houden met de multidimensionale en complexe aard van het welzijn van studenten. Er wordt een geavanceerde chatbot ontwikkelt die studenten ondersteuning biedt en hun welzijn verbetert.

 • Persoon met smartphone

  Look Who’s Talking

  Het belangrijkste doel van dit project is het creëren en testen van chatbots die ontworpen zijn om langdurige, boeiende en mensachtige gesprekken met mensen te voeren op twee technologisch en taalkundig diverse domeinen.

 • Twee silhouetten van een man en een vrouw

  Pluralistische onwetendheid en de seksuele dubbele standaard

  Dit project onderzoekt de rol van pluralistische onwetendheid in het in stand houden van seksuele dubbele standaarden (SDS) en onderzoekt de relatie tussen de consumptie van entertainmentmedia en de perceptie, interpretatie en toepassing van SDS.

 • Chatbot-bruikbaarheid

  In dit project proberen we de belangrijkste kenmerken te identificeren die de interacties van gebruikers met chatbots beïnvloeden. Specifiek onderzoeken we de impact van Emotionele Interactie.

 • Culture and health communication

  Dit PhD-project onderzoekt of, hoe en voor wie boodschappen met culturele elementen effectief zijn in massamediale gezondheidscampagnes onder Turks-Nederlandse burgers.

 • De relatie tussen de financiële markt en informatiediffusie op sociale media

  Dit project streeft ernaar een nieuwe theoretische aanpak van informatiediffusie theorie te creëren en volatiliteit op de aandelenmarkt te begrijpen om marktcrashes veroorzaakt door informatiediffusie te voorkomen.

 • INtoEAT

  INtoEAT beoogt ontwikkeling en implementatie van innovatieve digitale tools die gezond eetgedrag en de levensstijl van ouderen kunnen verbeteren als voedingshulp.