Emotie synchronisatie
Emotie synchronisatie

Samen in sync zijn

De rol van emotionele synchronisatie in de sociaal-emotionele ontwikkeling gedurende het leven

Ons dagelijks leven is gevuld met sociale interacties. Tijdens deze interacties stemmen mensen van nature hun emoties af op die van anderen. Dit dynamische proces wordt emotionele synchronisatie genoemd.

De ontwikkeling van synchronisatie begint vroeg in het leven, waarbij baby's en ouders hun gedragingen coördineren tijdens speelse momenten. Naarmate kinderen ouder worden, wordt de synchronisatie van emoties complexer, waarbij het zich uitbreidt naar verschillende sociale relaties, waaronder vriendschappen en romantische relaties.

Maar waarom ontstaat synchronisatie tijdens deze sociale contexten? En waarom is het belangrijk? Dit onderzoeksproject heeft als doel beter te begrijpen hoe het ‘in sync’ zijn met anderen bijdraagt aan de sociale en emotionele ontwikkeling van mensen gedurende hun hele leven. Wij onderzoeken hoe emotionele synchronisatie een rol speelt in verschillende sociale relaties. Daarnaast bestuderen we hoe de synchronisatie tussen mensen verandert naarmate ze opgroeien van kind tot volwassene. Op deze manier proberen we inzicht te krijgen in deze aspecten door middel van verschillende longitudinale studies.

Contactinformatie

Contactpersoon