Space for Grace
Space for Grace

Space for Grace

Tijdsduur
1 januari 2020 tot 1 december 2025
Projectleden
dr. J. Copier (Jorien) , Miriam Zimmer (ZAP) , Veronika Eufinger (ZAP) , Wim van de Wiele (KU Leuven) , Luk Vanmarcke (KU Leuven)
Projecttype
Onderzoek

In het Space for Grace programma (2020-2025) worden katholieke geloofsgemeenschappen in Duitsland, Vlaanderen en Nederland ondersteund in (vernieuwende) projecten die de vitaliteit van deze gemeenschappen vergroten. In Nederland worden jaarlijks ongeveer tien projecten geselecteerd voor deelname. In dit jaar ontvangen de projecten een financiële bijdrage, nemen ze deel aan het community programma en worden ze door Kaski ondersteund bij het monitoren en evalueren van hun voortgang.

Samen met de onderzoekspartners in Duitsland (ZAP Bochum) en Vlaanderen (KU Leuven) onderzoeken we de impact van de projecten op de vitaliteit van hun gemeenschappen. We doen dit door middel van pre- en post-project enquêtes, observaties en diepte-interviews met het projectteam. Vitaliteit wordt geoperationaliseerd aan de hand van vier indicatoren: professionaliteit, contextualiteit, spiritualiteit en intentionaliteit.

Naast het evalueren van de projecten in het Space for Grace programma en het vergelijken van de resultaten met de internationale partners, ondersteunen we projectteams in hoe ze zelf de voortgang van hun project kunnen monitoren zodat het 'lerende projecten' worden.

Resultaten

Er zijn nog geen publicaties gepubliceerd.

Financiering

Partners

Contactinformatie

Contactpersoon