Mensen demonstreren voor gelijke samenleving.

Diversiteit

Hoe zorgen we voor een inclusieve samenleving waar toch iedereen zichzelf kan zijn en waar iedereen gelijke kansen krijgt? De Radboud Universiteit doet onderzoek naar diversiteit in de breedste zin van het woord.

Onderzoekers

Onderzoekers van diverse faculteiten en onderzoeksinstituten werken aan interdisciplinair onderzoek rond het thema Diversiteit.

Journalist? Neem contact op

Nieuws over Diversiteit

Mozaïek 2.0 beurs voor onderzoek naar jeugdherstelrecht in Suriname

Sabine de Vries ontvangt een Mozaïek 2.0 beurs van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Met deze beurs gaat ze onderzoek doen naar alternatieven voor strafrecht.

Nieuw Horizon Europe-project onderzoekt discriminatie bij algoritmisch werven

FINDHR, een onderzoeksproject gericht op het voorkomen, detecteren en tegengaan van discriminatie bij algoritmisch werven en selecteren, ontvangt een subsidie van Horizon Europe.

Radboud Universiteit lanceert plan voor Diversiteit, Gelijkheid en Inclusie

De Radboud Universiteit draagt bij aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Om dat doel kracht bij te zetten heeft de universiteit het strategisch plan Diversiteit, Gelijkheid en Inclusie (DGI) gelanceerd.

Projecten

 • Moslima's nemen deel aan high tea

  Islamitische religiositeit

  Over islam wordt vaak gezegd dat deze anti-democratisch is. Door bestaande en nieuwe data te combineren willen de onderzoekers nieuwe inzichten opdoen en dit beeld nuanceren.

 • Slaven register

  Legacies of Bondage

  In dit project bouwen onderzoekers een database van de Surinaamse bevolking tussen 1830 en 1950. Het combineert de registers van de individuele levens van tot slaafgemaakten, contractarbeiders uit China, India en Indonesië en vrije burgers.

 • Migranten werken in cruciale sectoren

  Migranten in de frontlinie

  Een interdisciplinair team onderzoekt de effecten van coronamaatregelen voor arbeidsmigranten die werken in cruciale sectoren. Ook onderzoekt het team welke kansen deze crisis biedt om de bescherming van arbeidsmigranten te verbeteren.

Bekijk meer onderzoeksprojecten

Contactinformatie

Media die op zoek zijn naar informatie of naar deskundigen die tekst en uitleg kunnen geven over dit thema kunnen contact opnemen met het team Persvoorlichting en wetenschapscommunicatie van de Radboud Universiteit. Ook zijn we bereikbaar voor meer informatie over lopend onderzoek, promoties en andere vragen.

Dit vind je misschien ook interessant

 • Politiek

  Hoe wordt een land of regio bestuurd? Hoe voeren politici campagne? Ons politieke onderzoek strekt zich uit van actuele thema's tot grote mondiale thema's die de wereld al decennia lang beïnvloeden.
 • Universum

  Onderzoek over alles wat er buiten onze planeet aarde plaatsvindt. Van maanmissies tot zwarte gaten, in ons sterrenstelsel en ver daarbuiten.