Mensen demonstreren voor gelijke samenleving.
Mensen demonstreren voor gelijke samenleving.

Diversiteit

Hoe zorgen we voor een inclusieve samenleving waar toch iedereen zichzelf kan zijn en waar iedereen gelijke kansen krijgt? De Radboud Universiteit doet onderzoek naar diversiteit in de breedste zin van het woord.

Onderzoekers

Onderzoekers van diverse faculteiten en onderzoeksinstituten werken aan interdisciplinair onderzoek rond het thema Diversiteit.

prof. dr. M.C.L. van den Brink (Marieke)
prof. dr. Y.W.M. Benschop (Yvonne)
prof. dr. A.B. Terlouw (Ashley)
dr. G. Bijlstra (Gijs)
prof. dr. H.L. Murre-van den Berg (Heleen)
prof. mr. T. de Lange (Tesseltje)
prof. dr. C.H.B.M. Spierings (Niels)
dr. C.W. van Galen (Coen)
dr. E.C.C.A. Blommaert (Lieselotte)
Journalist? Neem contact op

Nieuws over Diversiteit

Mensen werken aan een bureau.

‘Het is mijn passie om bij te dragen aan een eerlijker ondernemersklimaat’

Caroline Essers, universitair hoofddocent Ondernemerschap, doet onderzoek naar de obstakels die ondernemers tegenkomen én de kansen die ze voor zichzelf creëren.

Stadsaanzicht Curacao

De impact van slavernij op de voormalige Nederlandse Antillen | Lezing en gesprek door antropoloog Rose Mary Allen en religiewetenschapper Justine Bakker

Verhalen, rituelen en liederen spelen in de identiteit van voormalig tot slaaf gemaakten en hun nakomelingen een belangrijke rol. Leer over de impact van slavernij op de culturele identiteit van de voormalige Nederlandse Antillen.

Europapa-politiek | Actualiteitencollege met socioloog Nella Geurts en songfestivalkenner Jasper Uiterwaal

Europapa-politiek | Actualiteitencollege met Songfestivalkenner Jasper Uiterwaal

Het Eurovisiesongfestival gaat niet over politiek. Toch? Niets is minder waar. De Nederlandse inzending ‘Europapa’ van Joost Klein is niet het enige lied waar dit jaar politieke verwijzingen in zitten. Maar wanneer is een lied té politiek?

Projecten

Moslima's nemen deel aan high tea

Islamitische religiositeit

Over islam wordt vaak gezegd dat deze anti-democratisch is. Door bestaande en nieuwe data te combineren willen de onderzoekers nieuwe inzichten opdoen en dit beeld nuanceren.

Slaven register

Legacies of Bondage

In dit project bouwen onderzoekers een database van de Surinaamse bevolking tussen 1830 en 1950. Het combineert de registers van de individuele levens van tot slaafgemaakten, contractarbeiders uit China, India en Indonesië en vrije burgers.

Migranten werken in cruciale sectoren

Migranten in de frontlinie

Een interdisciplinair team onderzoekt de effecten van coronamaatregelen voor arbeidsmigranten die werken in cruciale sectoren. Ook onderzoekt het team welke kansen deze crisis biedt om de bescherming van arbeidsmigranten te verbeteren.

Bekijk meer onderzoeksprojecten

Contactinformatie

Media die op zoek zijn naar informatie of naar deskundigen die tekst en uitleg kunnen geven over dit thema kunnen contact opnemen met het team Persvoorlichting en wetenschapscommunicatie van de Radboud Universiteit. Ook zijn we bereikbaar voor meer informatie over lopend onderzoek, promoties en andere vragen.

+31 24 361 60 00

Dit vind je misschien ook interessant

Politiek

Hoe wordt een land of regio bestuurd? Hoe voeren politici campagne? Ons politieke onderzoek strekt zich uit van actuele thema's tot grote mondiale thema's die de wereld al decennia lang beïnvloeden.

Universum

Onderzoek over alles wat er buiten onze planeet aarde plaatsvindt. Van maanmissies tot zwarte gaten, in ons sterrenstelsel en ver daarbuiten.