Onderzoeker bouwt robot
Onderzoeker bouwt robot

Innovatie

Technologische innovaties kunnen ons leven veranderen. De Radboud Universiteit is bezig met baanbrekend, uniek en opvallend onderzoek dat ons raakt, nu en in de toekomst.

Projecten

Man in donkere kamer met laptop

Symmetrische cryptografie en asymmetrische hardware (SCALAR)

Van bankpas tot WhatsApp: dagelijks gebruiken we talloze systemen die leunen op cryptografie, of het versleutelen van informatie. Veel van deze systemen gebruiken symmetrische cryptografie, waarbij zowel de ontvanger als verzender slechts een enkele...

Living Lab Ooijpolder

Living Lab Ooijpolder

In de Ooijpolder in Gelderland is de afgelopen jaren geëxperimenteerd met vernieuwende vormen van biodiversiteitsherstel. In het Living Lab wordt onderzocht hoe de bestaande pilots en initiatieven de biodiversiteit in de Ooijpolder hebben verbeterd.

Digitaal klaslokaal met leerlingen met computers en laptops

Hybrid Human-AI Regulation

Dit project richt zich op de ontwikkeling van een ‘Hybrid Human-AI Regulation-systeem’ (HHAIR-systeem), dat 10 tot 14-jarigen zelfregulatie-vaardigheden geeft. Daarmee kunnen ze leren, met ondersteuning door adaptieve (zelf-aanpassende) leermiddelen.

Virusdeeltje corona

Solidarity in times of a pandemic

Het coronavirus heeft ongekende gevolgen voor onze maatschappij. Dit project onderzoekt hoe mensen omgaan met het nieuwe coronabeleid. Wat zorgt ervoor dat mensen dit advies volgen, of juist naast zich neerleggen?

Persoon met smartphone met chat-app open

Look Who’s Talking

Digitale gesprekspartners zoals chatbots kunnen moeilijke onderwerpen toegankelijker maken. Het ‘Look Who’s Talking’-project ontwikkelt en test een nieuwe generatie chatbots die langdurige, motiverende interacties aan kunnen gaan.

Apple Watch met gezondheidsdata

Digital Good

Technologiebedrijven zoals Google, Apple en Amazon hebben het domein van gezondheid en medicijnen betreden. Dit ‘Digital Good’-project verkent de ethische en maatschappelijke uitdagingen die horen bij deze ‘Googlificatie van gezondheidsonderzoek’.

Bekijk meer innovatieve onderzoeksprojecten

Zwevend transport met magneten

NIFTI is een revolutionaire nieuwe manier van schoon en veilig transport: een zwevende module die aangedreven wordt door magneten in het wegdek. Nigel Hussey neemt de technologie onder de loep. 

Ontdek NIFTI

Marker Wadden

Natuuronderzoekers van de Radboud Universiteit over hoe de Marker Wadden een uniek voorbeeld zijn van innovatief natuurherstel.

Ontdek het op Recharge

Contactinformatie

Media die op zoek zijn naar informatie of naar deskundigen die tekst en uitleg kunnen geven over dit thema kunnen contact opnemen met het team Persvoorlichting en wetenschapscommunicatie van de Radboud Universiteit. Ook zijn we bereikbaar voor meer informatie over lopend onderzoek, promoties en andere vragen. 

+31 24 361 60 00

Dit vind je misschien ook interessant

Privacy

Grote bedrijven, de overheid en andere organisaties verzamelen grote hoeveelheden persoonsgegevens van ons allemaal. Wat zijn daar de risico’s en gevolgen van, en wat kunnen we eraan doen?

Artificial Intelligence

Ontdek onderzoek over de menselijke kant van artificial intelligence. Bijvoorbeeld met chatbots en robots die ondersteunen in bijvoorbeeld onderwijs en gezondheid, of met algoritmes voor complexe vraagstukken.