Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Lid worden?

RJA sep 2021

Bekijk deze pagina in het Engels

Gezocht: wetenschappelijk én ondersteunend RU/Radboudumc-personeel met doctorsgraad

Ben jij gepromoveerd en werkzaam in een wetenschappelijke óf ondersteunende functie aan de Radboud Universiteit of het Radboudumc? Wil jij samen met collega’s uit andere vakgebieden een positieve bijdrage leveren aan de academische cultuur?  Denk je graag mee over thema’s als erkennen en waarderen, interdisciplinariteit en internationalisering? En vind jij het net als wij belangrijk dat wetenschappers en ondersteunende academici hierbij samenwerken? Dan is de Radboud Jonge Akademie op zoek naar jou!

Kader 1

Wij zoeken

Wij zijn op zoek naar academici van de Radboud Universiteit of Radboudumc die:

 • Op 20 oktober 2022 (Dies Natalis) minimaal 2 jaar geleden en maximaal 8 jaar geleden gepromoveerd zijn1.
 • Graag samenwerken met collega’s van diverse achtergronden.
 • Ideeën hebben die positief bijdragen aan de academische cultuur en de universiteit in het algemeen.
 • Graag actief meedenken over het beleid rondom onderzoek en onderwijs, maatschappelijke impact en/of wetenschapscommunicatie.

Gemiddeld besteden leden 0.05 fte aan hun werkzaamheden voor de Radboud Jonge Akademie. Leidinggevenden van leden wordt gevraagd om hun medewerker op een persoonlijk afgestemde manier te compenseren voor deze tijdsinvestering.

1 Deze periode mag worden verlengd met een maximum van twee jaar vanwege bijvoorbeeld de komst van een kind (12 maanden per kind), ziekte, zorg voor naasten of opleiding tot medisch specialist (totale tijd besteed aan opleiding).

Kader 2

Wij zijn

Wij zijn een diverse groep van 25 gepromoveerde academici, afkomstig van alle verschillende faculteiten en met verschillende, wetenschappelijke én ondersteunende functies. De Radboud Jonge Akademie vindt een goede vertegenwoordiging van leden met een ondersteunende functie erg belangrijk. Dat maakt ons uniek onder de universitaire Jonge Akademies in Nederland.

Als Radboud Jonge Akademie werken wij sinds oktober 2020 in teams aan initiatieven die belangrijke thema’s onder de (bestuurlijke) aandacht brengen op het gebied van onderzoek, onderwijs, maatschappelijke impact en wetenschapscommunicatie. Concrete voorbeelden van thema’s waaraan we op dit moment werken zijn erkennen en waarderen, interdisciplinariteit, sociale veiligheid en diversiteit, werk-privé balans en mentale gezondheid, internationalisering, Open Science en valorisatie. Daarnaast is er ruimte voor het stimuleren of ontplooien van vernieuwende interdisciplinaire wetenschappelijke interacties. Uiteraard staan wij zeer open voor nieuwe ideeën.

Wij bieden

Met een lidmaatschap van de Radboud Jonge Akademie vergroot je je netwerk en verbreed je je blik op de academie door middel van intensieve samenwerking met collega’s uit andere vakgebieden. Je krijgt de kans om je perspectief te delen en je ideeën tot uiting te brengen en je daarmee in te zetten voor alle (jonge) academici van de Radboud Universiteit en het Radboudumc, gefaciliteerd door onze reeds aanwezige infrastructuur. Een lidmaatschap duurt in principe 4 jaar, maar kan bij een eventueel tijdelijke aanstelling bij de Radboud Universiteit of het Radboudumc ook korter duren.

Meer weten?

Wil je meer weten over het Radboud Jonge Akademie lidmaatschap en/of de selectieprocedure? Neem dan contact op met Moniek Riemersma, coördinator Radboud Jonge Akademie.
Email: youngacademy@ru.nl.

Solliciteren?

Als je graag lid zou willen worden, dan vragen wij je om te solliciteren en ons de volgende twee documenten te sturen:

 • Een motivatiebrief, waarin je uitlegt (in maximaal 500 woorden):
  • Waarom jij lid zou willen worden van de Radboud Jonge Akademie.
  • Met welke ideeën jij zou willen bijdragen aan de Radboud Jonge Akademie.
 • Een narratief CV, met daarin in elk geval (in maximaal 500 woorden):
  • Academisch profiel (in brede zin)
  • Relevante ervaring op het gebied van wetenschapsbeleid, maatschappelijke impact, interdisciplinariteit en/of wetenschapscommunicatie.

Solliciteren (in Nederlands of Engels) kan tot uiterlijk 15 augustus 2022 door te e-mailen naar: youngacademy@ru.nl.

Wij hechten grote waarde aan een zeer diverse samenstelling van de Radboud Jonge Akademie. Bij de selectie wordt daarom in elk geval positief rekening gehouden met gender, etniciteit, afkomst, academisch profiel, wetenschappelijke achtergrond en carrière.

Maximaal 16 kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek dat zal plaatsvinden in september. De geselecteerde kandidaten zullen in week 42 (17 – 21 oktober) officieel van start gaan.