Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Open Science Community Nijmegen en Radboud Jonge Akademie presenteren: Erkennen & Waarderen panel discussie

Datum bericht: 8 oktober 2021

Wat kenmerkt een goede wetenschapper? Hoe kunnen we goede academische praktijken evalueren en belonen? Kunnen we metrics gebruiken om universitair personeel te beoordelen en subsidies te honoreren? Is het goed of juist slecht voor de Nederlandse universiteiten als we zouden afwijken van de huidige internationale standaarden?

Het debat rondom het erkennen en waarderen binnen de academische wereld kreeg afgelopen juli opnieuw aandacht, door de publicatie van verschillende ingezonden brieven in Nederlandse media. De discussie begon met een artikel in ScienceGuide, ondertekend door 171 universitaire U(H)D’s en hoogleraren. Zij schreven dat het nieuwe Erkennen en Waarderen schadelijk zou zijn voor de Nederlandse academici. Dit werd gevolgd door een tweede brief, ondertekend door 113 voornamelijk jonge onderzoekers, waarin tegenargumenten werden beschreven en waarin gepleit werd om verder te kijken dan naar het tellen van publicaties.

In het kader van deze discussie, nodigen OCSN en de Radboud Jonge Akademie jullie uit voor een panel discussie over Erkennen & Waarderen binnen de academische wereld en de toekomst hiervan. Het publiek wordt uitgenodigd om ook deel te nemen aan de discussie. Je kan dit evenement bijwonen op de campus (beperkte plaatsen beschikbaar, alleen voor RU/Radboudumc medewerkers) of online. De livestream zal niet opgenomen worden. De gehele bijeenkomst zal in het Engels zijn.

Wanneer: Woensdag 20 oktober 15:00 – 16:30, gevolgd door een borrel.

Waar:

  • Collegezaal SP3, Spinozagebouw, Montessorilaan 3, Nijmegen (beperkt beschikbaar, alleen voor RU/Radboudumc medewerkers)
  • Online (na registratie ontvang je een link)

Registratie (voor deelname op de campus of online): via deze link: https://forms.gle/LK3uNAtpyjdGKdGb9

Panel:

  • Prof. dr. Willem Mulder (Radboudumc), co-auteur van de eerste brief in Science Guide, met argumenten tegen het nieuwe Erkennen & Waarderen.
  • Prof. dr. Arnoud Lagendijk (Radboud Universiteit), lid van de RU Erkennen & Waarderen commissie en lid van de AOb namens de RU.
  • Dr. Vitória Piai (Donders Institute), ontving een VENI en VIDI subsidies. Haar VIDI aanvraag bevatte het veel besproken narratief CV, met minder nadruk op impact factors.
  • Kasper Gossink (NWO), werkt aan het implementeren van Erkennen & Waarderen in calls voor subsidies (narratief CV, DORA, Plan S).