Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Winnaars, nominaties en bijeenkomst 2022 - 2023

Op 1 februari 2023 vond de eerste Radboud Jonge Akademie Erkent en Waardeert bijeenkomst plaats. Evelyn Kroesbergen (Decaan Faculteit der Sociale Wetenschappen) en Maria Verschoor (Programmaleider RU Erkennen & Waarderen) bepaalden met een loting de winnaars van de Radboud Jonge Akademie Erkent en Waardeert prijs. Ook gingen zij met het publiek in gesprek over dit belangrijke thema. Andrei Sarlea en Arjan Sterken, vorig jaar winnaars van de prijs, vertelden over hun ervaringen om genomineerd te worden. Een impressie van deze inspirerende middag is hier terug te vinden.

Deze video is gemaakt door Jara Majerus van het Radboud Creative Collective.

In de tweede ronde van de Radboud Jonge Akademie Erkent en Waardeert prijs hebben we meer dan 100 nominaties ontvangen. De winnaars van deze ronde zijn geworden:

Hanneke den Ouden and Sabine Geurts

Waarom: Hanneke en Sabine hebben de afgelopen jaren gewerkt aan een rapport voor de Faculteit Sociale Wetenschappen, over Erkennen en Waarderen. Ze waren voorzitters van de bijbehorende regiegroep Erkennen en Waarderen voor FSW. Ik ben geraakt en geïnspireerd door hun beider commitment aan het thema van Erkennen en Waarderen.

En wil hen complimenteren op deze wijze voor de inclusieve, breed gedragen manier waarop ze bottom up en top down hebben gewerkt aan een visiedocument voor FSW hoe Erkennen en Waarderen daadwerkelijk in de praktijk te brengen.

Ze zijn er mijns inziens in geslaagd om alle mensen die dat wilden binnen FSW een stem te geven over het onderwerp, door op laagdrempelige, anonieme manieren input te faciliteren, maar ook een live discussie en inspiratiesessie mogelijk te maken met een hele dag gewijd aan het thema.

Het was inspirerend om mee te maken en stemde me positief over de toekomst van Erkennen en Waarderen binnen FSW.

Genomineerd door: Serena Daalmans

Maartje Luijten and Gijs Bijlstra

Waarom: Maartje is just great! She is intelligent, competent in her job (whether it is about doing research, teaching, or management), kind and friendly, and extremely supportive. And she does all this while being very humble, approachable, and authentic.
Gijs is kind, very humble, and very committed to doing his job in a good way; whether it is about teaching, performing research, or management activities. He is really supportive, open, and welcoming to others. He is a great person to collaborate with.

Genomineerd door: Anonymous

Anita Böcker

Waarom: Explanation not published.

Genomineerd door: Anonymous

Els van Genne

Waarom: Els is office manager en al 43 jaar werkzaam op de afdeling. Ze is de spin in het web van de afdeling. Els weet overal een oplossing voor, en als ze de oplossing niet weet dan hangt ze net zolang aan de telefoon om de mensen te vinden die het wel weten. Ze weet alles wat er speelt op het lab, zowel op werk- als op privégebied. Ze maakt altijd tijd voor je als het nodig is, en staat klaar met een luisterend oor en goede raad. Door ons maakt ze heel wat overuren. Voor het werk dat zij allemaal verricht zouden er bij wijze van spreken 3 andere mensen aangenomen moeten worden. Ze ontzorgt zodat wij in een fijne omgeving werken en kunnen focussen op het lab-werk.

Nominated byAnnemarie van der Heijden, Christian Bull, Massis Krekorian, Aafke Jonker, Fleur Brinkman, Wilma Vree Egberts and 3 anonymous nominators.

Annemiek Barsingerhorn - nominatie 1

Waarom: Annemiek tirelessly helps PhD students of the Donders Graduate School with mental health problems, financial problems, conflicts and much more. She is an advocate for their well-being and is always looking for new ways to support them and improve their lives, both top-down by informing different layers of management and bottom-up, by organizing many workshops and events for the students. She postpones judgement and really tries to help everyone.

Genomineerd door: Fleur Zeldenrust

Annemiek Barsingerhorn - nominatie 2

Waarom: Annemiek is de Graduate School coordinator van het Donders Instituut. Ze heeft erg veel hart voor de PhDs en gaat geen uitdaging uit de weg om te zorgen voor verbinding tussen partijen en gladstrijken van mogelijke opstakels.

Ze is strategisch sterk en bovendien een fantastische collega om mee samen te werken. Ze is zeer benaderbaar en hanteert graag de menselijke maat als uitgangspunt.

Genomineerd door: Anonymous

Marieke Hebinck

Waarom: Explanation not published.

Genomineerd door: Anne Abeling

Gefeliciteerd! Zij hebben een cadeaubon ter waarde van €500 ontvangen.

Animatie 2

Alle andere positieve en inspirerende nominaties vind je hieronder:

Andre Marquand

Waarom: I would like to recognise the support that Associate Professor Andre Marquand has provided me since I started as a post doc in his group last year. Even before I officially began, he was supportive and available to assist regarding the logistics of my moving from Australia. It is abundantly clear that he cares about the wellbeing of his group members, above and beyond their role in the lab or their research project. He takes effort to mentor me on how I can develop my broader research profile and achieve my personal career goals, rather than just focusing on the tasks that I am employed to do. For example, he has sponsored me for a number of opportunities (presentations etc.) to help me achieve this. He is receptive to feedback and is clearly striving to develop and optimise his leadership style for his current team; an attitude I admire and that takes a certain level of humility to achieve. He demonstrates and reinforces a positive work-life balance, and is very respectful of others time and personal commitments. I feel very lucky to be mentored and supervised by Andre, and hope through this award that his kindness is more widely recognised.

Genomineerd door: Hannah Savage

Andrea Bunge

Waarom: Since 2022, Andrea is PhD student at the department of developmental psychopathology. Words actually don't do justice to the enthusiasm and compassion that Andrea radiates. She is extremely engaged in Diversity, Equity and Inclusion (DEI) issues. No surprise that she is official DEI staff ambassador. At work, Andrea transmits her positivity to everyone. Basically, when you have a shitty day or a problem, and Andrea comes by, she will be able to give you a pep-talk that makes you believe in yourself in under 2 minutes. Andrea is extremely caring and a joy to be around and is making sure that people in the department engage with each other. I know she has a bright future ahead of her. She definitely possesses all qualities that make a good leader.

Genomineerd door: Dominique Maciejewski

Anne Abeling and Marieke Hebinck

Waarom: Deze twee geweldige collega's en kamergenoten maken dat ik iedere dag extra veel zin heb om naar mijn werk te gaan. Altijd attent, aandachtig, grappig, eerlijk, oprecht en ook scherp, analytisch en reflectief. Anne merkt het op wanneer ik weer eens vergeet te ademen ('adem....' hoor ik dan aan mijn rechterkant). Marieke vergeet geen enkele verjaardag of ander hoogtepunt in je persoonlijke leven en er ligt altijd een kaartje klaar. Twee geweldige vrouwen waarmee ik hopelijk nog een hele tijd mag werken.

Genomineerd door: Isa Claassens

Anneke Verbogt

Waarom: Anneke Verbogt is onmisbaar als management assistent voor de Faculteit der Management wetenschappen, waar zij al sinds 2004 werkzaam is. Ze is een echte spin in een groot en complex web, en haar service-gerichtheid kent geen grenzen. Ze heeft altijd een luisterend oor voor al haar collega's, heeft uitstekende diplomatieke gaven, en kan deze toepassen op de meest uiteenlopende niveaus, van professoren tot promovendi, en van decanen tot aan de schoonmakers. Ze is altijd bereid dat stapje extra te doen om alles op tijd geregeld en georganiseerd te krijgen. Onder alle omstandigheden blijft ze haar collega’s steunen en bewaart ze haar kalmte. Dat geldt ook voor de Wetenschapscommissie, waarvan Anneke al meer dan 10 jaar secretaris is. Over de jaren heeft ze hecht samen gewerkt met de opeenvolgende voorzitters om het hele administratieve raderwerk van die commissie draaiende te houden. Onder de huidige voorzitter is haar secretaraat daarom inmiddels opgewaardeerd tot het Groot Documentatie Centrum: niets meer of minder dan de spil van de huidige facultaire onderzoek administratie.

We zullen haar enorm missen als ze eind dit jaar met pensioen gaat, en het is tijd om Anneke in het zonnetje te zetten als blijk van erkenning en waardering!

Genomineerd door: Rudie Trienes

Annemarie Gerrits-Artz

Waarom: Annemarie is als secretaresse van onze vaksectie een onmisbare schakel in ons team. Zo ondersteunt ze ons op inhoudelijk vlak bij allerlei belangrijke taken. Van het coördineren van onderwijs tot het regelen van opleidingsdagen en organiseren van congressen: Annemarie staat altijd voor ons klaar en pakt zaken op zonder dat we haar dit hoeven te vragen. Hiermee neemt ze ons niet alleen veel werk uit handen, maar maakt ze ons werk ook aangenamer en stelt ze ons in staat om te excelleren in onze taken. Maar nog belangrijker dan Annemaries inhoudelijke bijdrage, is haar persoonlijke bijdrage. Met haar warme persoonlijkheid is ze een ontzettend geliefd en gewaardeerd lid van ons team. Ze is altijd geïnteresseerd, biedt een luisterend oor waar nodig en vindt het belangrijk dat iedereen zich op zijn plek voelt. Bovendien heeft ze de fantastische vaardigheid om binnen ons team een verbindende factor te zijn. Waar taken binnen de wetenschap soms solistisch kunnen zijn, weet Annemarie ons team te verbinden tot één geheel, waardoor we meer zijn dan de som der delen. Kortom, Annemarie wordt enorm door ons gewaardeerd en maakt ons team compleet. Als iemand de prijs verdient is zij het.

Genomineerd door: Vaksectie Sociaal Recht

Aristomenis Yfantis

Waarom: I would like to nominate Aristomenis for the Recognition and Rewards award of the Radboud Young Academy. Aris, is an enthusiastic PhD who enjoys doing research. His curiosity about science is inspiring, he always has good questions during talks and seminars. In addition, he organizes a lot of social events involving everyone in the department. He has good sense of humor and has so much positive energy. If you have a day where things are not going well, Aris will find a way to make you laugh!

Genomineerd door: Anonymous

Arnoud Oude Groote Beverborg

Waarom: Arnoud is een geweldige collega en fantastische team player. Hij beschikt over enorm brede theoretische kennis en methodologische vaardigheden en zet zich er continu voor in om deze met zijn team en collega’s te delen. Daarbij verliest hij het welbevinden van de mensen om hem heen nooit uit het oog. Zijn intrinsieke motivatie om goed onderwijs te verzorgen en zo in te richten dat studenten en docenten samen het beste uit zich kunnen halen is uniek en inspirerend. Door zijn inzet worden onderzoeksprojecten en cursussen op een hoger niveau getild en dat is altijd bijzonder en mooi om te zien.

Genomineerd door: Anonymous

Barbara Evertsen - nominatie 1

Waarom: Barbara is de grote, stimulerende kracht achter het Pre-University of Science. Ze staat altijd voor iedereen klaar, is altijd enthousiast en weet mensen goed te motiveren. Ze heeft een wetenschaps- en een onderwijshart. En ook nog op de juiste plek!

Genomineerd door: Natasja Jannink

Barbara Evertsen - nominatie 2

Waarom: Barbara staat altijd klaar voor iedereen. Ze ziet mensen graag groeien, op professioneel en persoonlijk vak, onafhankelijk van leeftijd of functie. Niet alleen de groei van de mensen zelf, maar ook als groep (Pre-University College of Science) en als instituut (Institute for Science Education), om samen tot een fijne en effectieve werksfeer te zorgen. Je bent een kanjer, ga zo door!

Genomineerd door: Beate Stevens

Barbara Evertsen - nominatie 3

Waarom: Barbara is een werkgever die ik iedereen wens. Met haar enthousiasme, compassie, doelgerichtheid, overzicht, doorzettingsvermogen en structuur komen veel dingen bij het PUC of Science van de grond. Daarnaast creeert zij een warme werksfeer, waar iedereen zich op zijn/haar plek voelt. Ze is toegankelijk en heeft veel compassie bij persoonlijke en/of mentale problemen, waarbij samen naar een oplossing wordt gezocht. Elke werknemer is gelijk en wordt gemotiveerd om eigen ideeen in te brengen. Dit zorgt voor een open werkomgeving waar ruimte is voor verandering, verbetering en reflectie. Er worden ook meermaals per jaar activiteiten met het PUC georganiseerd, zodat iedereen elkaar goed leert kennen, vaak gekoppeld aan een algemene vergadering. Barbara is gewoon een topper!

Genomineerd door: Vera van den Boer

Bart Arts and Giovanni Kosman

Waarom: These guys are always willing to help you and adjust procedures to help, which helps everybody who contacts the ICT SupportDesk.

Genomineerd door: Anonymous

Behrad Shaghaghi

Waarom: Behrad is a postdoc who not only performs his job well, he also manages to teach us all his zen wisdom. Having travelled the world, he knows many ancient Persian and Asian wisdoms, and is always ready to help a co-worker when they are feeling down or are stressed. His ability for mental wellbeing is amazing. However, he is always silent after helping out and never wants anything back. So now, it is time for us to finally pay him back with the gratitude he deserves and to give him a spotlight prize.

Genomineerd door: Sjoerd Rijpkema

Bernadette van Heel - nominatie 1

Waarom: She does a lot of additional work to represent the PhD's of the department during faculty meetings, as well as work for the department itself to organize activities. She is also a great and lovely colleague to work with, who is always very supportive, positive and kind.

Genomineerd door: Lyke van de Pol

Bernadette van Heel - nominatie 2

Waarom: Bernadette is a great colleague. She does a lot to help everyone in her work environment and really puts effort into creating a more inclusive and joyful atmosphere. Besides, she is a very engaged and competent young researcher who did all her trajectory (BA, MSc and PhD) at Radboud University.

Genomineerd door: Matheus Ferreira

Bernadette van Heel - nominatie 3

Waarom: Bernadette van Heel is PhD student aan het Institute for Science in Society (ISiS) waar ze bijzonder nuttig onderzoek doet naar natuurverbondenheid bij jongeren. De gedrevenheid en passie die zij in haar werk legt, mag ik elke dag met plezier bewonderen. Daarnaast organiseert ze onze maandelijkse PhD meetings, is ze de PhD representative voor de FNWI en ondersteunt ze onderwijs binnen de Science in Society Master. Ook deze taken pakt ze aan met een opmerkelijke bevlogenheid. Als collega creëert ze een prettige werkomgeving waar ze men het gevoel geeft dat er ruimte is voor een lach en soms ook een traan. Ze brengt elke dag plezier, ontspanning en motivatie mee naar het werk. Kortom: Bernadette is een collega die het verdient om erkent te worden, want haar waarderen doen wij bij ISiS al elke dag.

Genomineerd door: Jill van der Kamp

Bernadette van Heel and Jill van der Kamp

Waarom: Bernadette and Jill are two wonderful young colleagues who I greatly appreciate and who make ISiS a welcoming and warm place to work. As PhD candidates they look out for their peers in every aspect. They once mentioned that saying No is not really part of their repertoire, so via this way I'd like to thank them for saying 'Yes': yes to being the first ones who welcome a new colleague and to showing them around, for helping wherever help is needed, for connecting students and staff and for organizing the most memorable social activities. Thank you for being the kind, smart and wonderfully authentic colleagues that you are!

Genomineerd door: Sabine Baumgarten

Bob Stienen

Waarom: Bob's enthusiasm for teaching and outreach are infectious. He always goes the extra mile. He has the students' interests at heart and brainstorms all possible ideas to improve their learning experience. Plus if you ask him for help, he always makes time for you and thinks along. In short, it is fantastic to have him around!

Genomineerd door: Anonymous

Catrien Notermans - nominatie 1

Waarom: Dankzij Catrien Notermans voelde ik me direct welkom en gewaardeerd binnen de afdeling CAOS. Ondanks drukke agenda staat ze voor je klaar en denk ze met je mee. Catrien heeft echt het beste voor met haar mede-collega's en durft zich daar ook hard voor te maken. Hetzelfde geldt voor haar drive om studenten van goed onderwijs te voorzien. Catrien's passie voor onderzoek én onderwijs spat ervan af en is aanstekelijk. Een collega als Catrien wens ik iedereen toe!

Genomineerd door: Elke Linders

Catrien Notermans - nominatie 2

Waarom: Sinds het ontstaan van een leiderschaps-vacuüm op onze afdeling, een aantal jaar geleden, heeft Catrien deze taak fantastisch opgenomen. Ze heeft zich betrokken getoond bij iedereen op de afdeling en dan met name de PhDs, de young scholars met onzekere arbeidscontracten en jonge moeders. Ze heeft altijd oog gehad voor de menselijke maat, en de belangen van de 'underdog' op de afdeling. Bovendien heeft ze zich ook hard gemaakt voor onze afdeling binnen de faculteit.

Genomineerd door: Anonymous

Catrien Notermans - nominatie 3

Waarom: Catrien heeft zich in de afgelopen drie jaar als opleidingsdirecteur met een tomeloze inzet en een grote betrokkenheid voor het onderwijs en medewerkers sterk gemaakt voor onze afdeling. In een tijd waarin werkdruk en sociale veiligheid hoog op de agenda kwamen te staan, belichaamde haar leiderschap precies die elementen die maakten dat aandacht voor persoonlijk welzijn en academische groei centraal werden gezet. Team science kan alleen bloeien als iedereen zich gezien en gehoord voelt. Catrien heeft daar in de drie jaar van haar directeurschap haar prioriteit van gemaakt en is, als je het mij vraagt, daarmee een voorbeeld voor anderen.

Genomineerd door: Anke Tonnaer

Cecilia Stutvoet

Waarom: Cecilia Stutvoet is van grote waarde voor het reilen en zeilen in onze Faculteit der Letteren. De roostering van onderwijs en het regelen van zalen vormt een van haar taken, bepaald geen sinecure...ze is desalniettemin altijd bereid om alternatieven te zoeken wanneer een zaal niet zo geschikt blijkt, en doet dat dan met snelheid (vaak per kerende mail) en accuratesse. Heel erg fijn!

Genomineerd door: Nathalie de Haan

Charissa van Mourik

Waarom: Charissa became head of Student Life and International Mobility in September 2021. Since then, she has dealt with many challenging cases. One of the most significant ones is the student housing for internationals. She worked hard on this matter - which is probably never ever perfectly done - and created a clear overview of what we can do and what not, while also working on the long term approach to have more housing options. Decisions were made - how hard they have been - and clarity was developed. And now, we can offer all incoming exchange students housing again. Something which is quite extraordinary in the situation in the Netherlands.

Genomineerd door: Rob van Leeuwen

Christel Tielen, Lanneke van Dreumel and Katja Groot

Waarom: Christel and Lanneke are from the secretary of Pedagogical Sciences (PWO) and Katja is in charge of managing all rooms. I admire how they stay on top of all this administrative work while managing to stay so cool about it! Their offices are the first that I pass on the way to my office and all three of them put a smile on my face when I walk past. Anytime I have a question (and I have a lot of them), they do take the time to answer them while being very patient. Christel and Lanneke always make sure that people get flowers when they are sick or had something to celebrate. I feel they genuinely care. Katja has this enormous board in her office of all rooms and manages to take into account your personal situation while planning your lectures. Christel and Lanneke are so calm, which helps you to calm down if you need to. And Katja is so quirky which helps you to get energized quickly if you need it. They definitely make this department a better place and I am sure all of our work would fall to pieces if they were not here.

Genomineerd door: Dominique Maciejewski

Daniela Flores Gomez

Waarom: Daniela is an amazing colleague. She naturally creates a positive and collaborative atmosphere. She will always have time to listen to your problems whether they may be big or small. And she will try to help by all means. She is also a very social and fun person to interact with outside of work. Without her contribution our research group would not be the same, therefore I want to nominate her and acknowledge her.

Genomineerd door: Anonymous

Derick Wansink

Waarom: Explanation not published.

Genomineerd door: Anonymous

Desiree van der Wey - nominatie 1

Waarom: Explanation not published.

Genomineerd door: Anonymous

Desiree van der Wey - nominatie 2

Waarom: Desiree is always there to help everyone from the POC department, starting with the application to the group, through many meetings to arrange and forms to submit, and ending with the defence. She leads all the interns, PhDs and postdocs (and PIs) by their hands, creating a very friendly and healthy working environment. Desiree is the person you can ask all your difficult questions and she usually solves your issues before you even notice them. And she is always very positive and willing to chat about various topics. I believe her hard work and great attitude deserved recognition!

Genomineerd door: Anonymous

Ellen Driessen - nominatie 1

Waarom: We would like to nominate Ellen Driessen for her inspiring, innovative, and great work. With her current research aimed at selecting the most optimal treatment for individuals with depression, she and her colleagues are conducting a project of high clinical value. However, Ellen is not only inspiring in her work but also on a personal level. We got to know her as a supervisor, and now have the pleasure to work with her as colleagues. Her enthusiasm and positive energy (towards the project and just in general) radiate to everyone around her, and that is something to truly admire. Her openness and genuine support make Ellen an amazing person to work with, and that deserves recognition.

Genomineerd door: Jasmijn Breunese and Fritz Wienicke

Ellen Driessen - nominatie 2

Waarom: We would like to nominate Ellen Driessen for her inspiring, innovative, and great work. With her current research aimed at selecting the most optimal treatment for individuals with depression, she and her colleagues are conducting a project of high clinical value. However, Ellen is not only inspiring in her work but also on a personal level. We got to know her as a supervisor, and now have the pleasure to work with her as colleagues. Her enthusiasm and positive energy (towards the project and just in general) radiate to everyone around her, and that is something to truly admire. Her openness and genuine support make Ellen an amazing person to work with, and that deserves recognition.

Genomineerd door: Jasmijn Breunese and Fritz Wienicke

Enny Das

Waarom: Stel je voor. Je werkt als promovendus of postdoc aan de universiteit. Je werkt hard en doet met passie onderzoek. Dat gaat met ups en downs. Plezier, inspiratie en geweldige resultaten wisselen zich af met onvermijdelijke mislukkingen en momenten dat het gewoon even tegenzit.

Stel je voor dat je leidinggevende er op al die momenten voor je is. Met een open karakter, enthousiasme en enorme drive. Diegene is transparant, neemt je serieus, en zet je in je kracht. Hij of zij gaat niet voor eigen gewin maar denkt mee over hoe jij je het beste kan ontwikkelen. Alles is bespreekbaar. Diegene denkt kritisch. Is een inhoudelijke sparringpartner en heeft oog voor persoonlijke issues. Er wordt stilgestaan bij iedere mijlpaal, groot en klein. En mislukkingen, die mogen er ook zijn. Invalshoeken zijn origineel en out-of-the-box. Diegene inspireert en stimuleert. Heeft oog voor jou als persoon, geeft je vrijheid en stuurt aan wanneer het nodig is. En dat alles met een aanstekelijke lach; onderzoek mag een feestje zijn!

Het lijkt een tekst van een academie-sprookje. Of een ideale vacaturetekst die een schaap met vijf poten beschrijft. Een onhaalbare illusie? Nee hoor! Die leidinggevende heet Enny Das!

Namens haar promovendi en postdocs.

Nominated byInge Stortenbeker

Esther Huijs

Waarom: Esther Huijs is teamleider bij de afdeling Huisvesting van de Faculteit der Sociale Wetenschappen. Samen met haar collega's zorgt zij er dagelijks voor dat wij kunnen werken in een fijne en effectieve werkomgeving. Dit is een enorme uitdaging, gezien de vele individuele wensen van collega's en het relatief nieuwe gebouw waarin wij werken. Esther heeft oog voor de kleinste details, is ontzettend klantgericht en flexibel. Ik gun haar deze erkenning enorm.

Nominated byVera Dummer

Esther Scheepers - nominatie 1

Waarom: Esther is al jaren de spil van de opleiding Kunstgeschiedenis. Iedereen kan bij haar terecht voor een luisterend oor, en iedereen wordt met warmte en hartelijkheid onthaald. Ook verzorgt Esther al jaren borrels, etentjes en andere gezellige gelegenheden, soms ook bij haar thuis, wat een geweldig fijne invloed heeft op de algemene sfeer, tussen collega's onderling, maar ook tussen studenten en medewerkers. Waar Esther een kei in is is in het onderhouden van warme contacten met alumni. Dat is een fantastische bijkomstigheid voor het organiseren van bv carriere-dagen voor huidige studenten, en afscheidsgelegenheden, maar ook voor het vinden van leuke locaties voor borrels en andere feestelijkheden in galleries of andere ruimtes die nu door onze alumni worden gerund. Ze beheert ook een instagram account met allemaal leuke kunsthistorische nieuwtjes, waar veel alumni gebruik van maken. Haar positiviteit is een bindende factor voor allen: ze is het kloppende hart van de opleiding Kunstgeschiedenis!

Nominated byAnonymous

Esther Scheepers - nominatie 2

Waarom: Esther is warm en hartelijk en zorgt ervoor dat iedereen in de vakgroep gezien wordt. Haar zorgvuldigheid, oog voor detail en begrip voor uiteenlopende omstandigheden maken haar zeer fijn om mee samen te werken. Ze is een anker voor studenten en medewerkers.

Nominated byAnonymous

Esther Scheepers - nominatie 3

Waarom: Esther is al sinds jaar en dag de voortreffelijke studieadviseur van Kunstgeschiedenis. Daarnaast vormt zij, met grote kennis van zaken, proactieve werkhouding en betrokkenheid, een spil van de opleiding. Ze zorgt er, vanzelfsprekend en opgewekt, voor dat alles op rolletjes loopt.

Nominated byAnonymous

Frank Nelissen and Aafke Jonker - nominatie 1

Waarom: Frank and Aafke deserve some extra recognition for their dedication to keeping the Biophysical Chemistry lab on the 3rd floor of Huygens running at all times. Whether it's machines that breaking or chemicals running low, they will fix the problem and make sure that research can continue as soon as possible. On top of that, they carry a great amount of knowledge of protein expression, DNA, RNA and general biological applications. Without them in the lab it woud simply not be the same, and I'm sure that many people agree.

Nominated byMerlijn van Haren

Frank Nelissen and Aafke Jonker - nominatie 2

Waarom: Frank and Aafke are tremendously helpful and thoughtful people. They go above and beyond to teach us key laboratory skills and keep the biochemistry lab running in tip top shape. Always ready for a friendly hello, both Frank and Aafke are indispensable lab mentors who contribute so much across multiple departments, I cannot think of any persons more deserving of this award!

Nominated byAmy Yewdall

Frank Nelissen and Aafke Jonker - nominatie 3

Waarom: Door Frank en Aafke gaat alles in de biophysical chemistry department altijd gladjes. Zonder dat je het doorhebt fixen ze altijd wel iets, worden consumables besteld en bijgevuld, en nieuwe mensen geïntroduceerd in het lab en geholpen met iedere vraag. Dankzij jullie beide is het altijd een goede ervaring om in het lab te staan!

Nominated byBrent Visser

Gaard Kets - nominatie 1

Waarom: Gaard Kets is a committed and principled colleague. He has a keen eye for inequality and a strong sense of justice. In his role as a member of the facultary representative council he pays special attention to the position of junior and temporary staff members. He makes them feel seen, heard and represented.

In addition, Gaard organizes the Political Science Lunch Meetings, which play an important part in our scientific community and contribute to a pleasant work environment.

Nominated byChris Nijhuis

Gaard Kets - nominatie 2

Waarom: Gaard organizes monthly research seminars for the Political Science department. He is very active in promoting them among colleagues, but also among students. He asks Radboud staff, but also often external experts to talk about their work. The seminars are an open, friendly, constructive environment where junior and senior staff can exchange ideas and learn from eachother. Not only are these meetings of substantive interest, but more importantly they help support a great, welcoming academic community where people feel valued and free to express their thoughts and views.

Nominated byJoep Boonekamp - van Lit

Gaard Kets and Maarten Cras

Waarom: Gaard takes on initiatives such as the broodje onderwijs that really create space for sharing academic knowledge and get feedback from colleagues. I appreciate that he takes his personal time to create shared spaces.

Maarten always walks an extra mile to make sure you are well integrated in the CICAM and in the faculty. From simply offering a coffee to new staff upon their arrival to explaining how things work and who does what. Most of the support I receive from Maarten does not fall under his 'takenpakket'.

Genomineerd door: Maya Turolla

Gijs Bijlstra

Waarom: Gijs is een enthousiaste en betrokken PhD-begeleider. Hij begeleidt met aandacht voor de menselijke kant. Zo stimuleert hij goede werk/privé balans, is er veel ruimte voor eigen invulling van het PhD-project en is hij altijd bereid om te helpen. Naast begeleiden heeft hij een passie voor onderwijs en onderzoek. In het onderwijs is hij altijd op zoek naar nieuwe manieren om studenten te activeren en (nog meer) te betrekken. Wat betreft onderzoek is Gijs een expert in zijn veld. Hij is enthousiast over doen van onderzoek. Onderzoek opzetten, uitvoeren en opschrijven doet hij met veel liefde. Dit enthousiasme werkt aanstekelijk. In al zijn werkzaamheden staan empathie en oog voor de mens altijd voorop. De wetenschap kan soms hard zijn, maar door zijn vriendelijke invulling verzacht Gijs de wetenschappelijke omgeving een beetje. Dit maakt Gijs ontzettend fijn om mee samen te werken. Recentelijk startte Gijs allerlei initiatieven om zijn wetenschappelijke kennis met de praktijk te verbinden. Zo werkt hij bijvoorbeeld samen met de Diversity & Inclusion Office, begon hij een PhD-project samen met AFAS Software, organiseert hij een symposium om wetenschap en praktijk te verbinden en startte hij een team science project samen met zijn PhD-studenten. Gijs verdient het om erkent en gewaardeerd te worden voor zijn enthousiasme, betrokkenheid en inzet. Daarom nomineer ik Gijs van harte voor een Radboud Jonge Akademie 'Erkent en Waardeert - prijs'.

Genomineerd door: Tjits van Lent

Hannah Savage

Waarom: Hannah is a new postdoc in our lab. Ever since she joined the atmosphere in the lab has become warm and welcoming. She motivates people to come in and because of her, the lab has become much closer. Her wise remarks during our lunch meetings stay with us for days. She makes us consider conundrums that no one has ever thought about. She inspires people to think outside the box, by posing interesting questions and ideas.

Genomineerd door: Anonymous

Helin Tercan

Waarom: Helin is a fellow PhD candidate and a wonderful colleague. She is a passionate scientist and someone to look up to. Not only is she really smart, but also a kind and good person. She always has the right words whenever someone is feeling down. She encourages us not only academically, but personally by showing us the good things we sometimes cannot see. She is always willing to give a helping hand and is there when people need her. For that she deserves to be recognized as she continuously contributes for our work environment to always be pleasant and fun!

Genomineerd door: Anonymous

Ida Peterse

Waarom: Ida en ik zijn kantoorgenoten, maar helaas gaat ze binnenkort verhuizen naar een ander kantoor. Via deze nominatie zou ik haar graag willen bedanken voor de altijd vrolijke sfeer op ons kantoor en het geven van een luisterend oor als dat nodig was. Toen ik net begon als nieuwe PhD-kandidaat was Ida altijd bereid om te helpen uit te leggen hoe alles werkt. Ida, bedankt voor de leuke tijd! Uit het kantoor, maar niet uit het hart <3

Genomineerd door: Martijn Wissink

Ilianne Boumans

Waarom: Explanation not published.

Genomineerd door: Anonymous

Iris van Rooij and Olivia Guest

Waarom: For their incredibly important hard work to make our university a safe and inclusive space for everyone. Their tireless work, for many years, has finally resulted in the start of a cultural change in our faculty and others. Their devotion to an intersectional feminist approach to education and research is inspiring, and their support for those that had previously been unheard is indispensable.

Genomineerd door: Lotte van Elteren

Isa Claassens

Waarom: Explanation not published.

Genomineerd door: Anonymous

Isabel Rijk

Waarom: Isabel heeft haar nieuwe rol als coördinator van ons team (RIS valorisatiemedewerkers - FNWI) voortvarend opgepakt. Ze heeft altijd aandacht voor collega's, vraagt altijd hoe het met anderen gaat, heeft ze altijd tijd voor vragen en overleg. En daarnaast is ze in haar vak ontzettend goed. Zij weet beweging te krijgen in het opzetten van samenwerkingen. Waar er anders alleen maar woorden zijn, zorgt zij dat met daden echt iets gebeurd. En met haar scherpe oog begeleidt ze meerdere onderzoekers naar succesvolle subsidie aanvragen. Een echte alleskunner die op alle vlakken flexibel, creatief en doortastend is. Wat een topper!

Genomineerd door: Iris van Veghel

Janine Berns

Waarom: Er zijn maar weinig mensen in het Erasmusgebouw die vriendelijkheid, empathie en een geweldig gevoel voor humor zo goed kunnen combineren met daadkracht en slagvaardigheid als Janine. In haar rol als voorzitter van de Onderdeelcommissie Letteren levert ze een significante bijdrage aan het welzijn van haar collega's - onder andere door het faculteitsbestuur geregeld te wijzen op het belang van Erkennen & Waarderen - en weet ze zelfs in de meest verhitte discussies altijd een verbindende factor te zijn. Al met al is Janine uitzonderlijk in de beste betekenis van dat woord, en dat mag ook wel eens benoemd worden.

Genomineerd door: Rafael Peltzer

Janne van Kraaij

Waarom: Explanation not published.

Genomineerd door: Anonymous

Jasper Uiterwaal

Waarom: Jasper is als persoon en als secretaris een zeer belangrijke spil in de faculteit Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen. Zijn gedrevenheid, betrokkenheid, doortastendheid en enthousiasme zorgen er o.a. voor dat het bestuur en de faculteit goed kunnen functioneren. Naast zijn reguliere werkzaamheden ontpopt hij zich op facultaire evenementen regelmatig tot onder meer quizmaster en presentator waarbij hij bij iedereen een lach op het gezicht tovert. Al met al iemand met hart voor de collega's, de faculteit en universiteit! Normaliter is hij een van de personen die vooral andere collega's nomineert voor allerlei prijzen maar nu doe ik dat graag eens een keer andersom.

Genomineerd door: Anonymous

Jessica Vergeer

Waarom: Jessica is very committed to making it enjoyable for everyone to be a PhD candidate and employee at Radboud University. She does it through her work for the PhD platform but is also very open and helpful to everyone. She participates in the Buddy program and is always busy connecting and helping people. Thank you, Jessica!

Genomineerd door: Anonymous

Jessie van Buggenum

Waarom: Jessie is a wonderful researcher and person, with a great passion for collaboration and interdisciplinary science, bringing people together to work across different disciplines. Her enthusiasm for science is contagious and inspiring. She readily offers you a helping hand, whether that is physically working in the lab, picking her brain about your ideas, or doing some not entirely work-related task. She is always (and I mean always) in for a chat, which will probably make you late but also leave you feeling more positive than before.

Genomineerd door: Anonymous

Jitske Rassa

Waarom: As an experienced, enthusiastic, open and warm colleague, Jitske enables our team to work together in an efficient and fun manner. She gives colleagues and student assistents the confidence to learn by doing and make mistakes. Now, that is really part of our team culture and I am grateful for that. Next to that, she makes sure to know what's going on personally and professionaly in the lives of her team mates and takes this into account in dividing tasks. Jitske is always the one asking if she needs to take over some tasks if someone is too busy or not mentally fit. Also, she organises team evaluations in which we review our way of working together and our 'stip on the horizon'. In this way, we keep taking steps forward. Last but not least, she managed to get us an office among students on the ground floor. Being a career service & alumni team, this enables us to be closer to our target group and have more impact! Summarized: Jitske is the colleague that you wish for!

Genomineerd door: Steffi van Tilborg

Katinka van de Pas - Schoonen

Waarom: Katinka has worked in the Microbiology Department for 22 years. She excels in organizing the lab, which is no small feat with around 50 colleagues working in the department. Katinka is a great colleague to work with: very approachable, always happy to help.

But what I want to nominate her for is her contribution to the education effort of our department. Katinka is essential for the logistics of all the microbiology practical courses. She has the overview of schedules, materials, orders, contacts with the biosciences edusupport team, and all the things that need to be done to organize practical sessions for 150 biology undergraduate students. Without Katinka's skills and experience, running the practical courses would be highly stressful! I want to thank her for her crucial role in the education task of the Department of Microbiology.

Genomineerd door: Marjan Smeulders

Katja Groot

Waarom: Katja is a badass sunshine. She brightens everyone's day while simultaneously keeping things running for us behind the scenes. We'd be doomed without her and I'd just love to see her get formal recognition for it.

Genomineerd door: Andrea Bunge

Laura van Niftrik

Waarom: Laura is benaderbaar, denkt mee, vindt (goed) onderwijs net zo belangrijk als (goed) onderzoek, is transparant in zo goed als alles dat ze doet. Oh, en ze is grappig. Zelfs voor een WP-er :) .

Genomineerd door: Janine Gossen

Lema Salah

Waarom: Impact, relevantie, validatie, iedereen heeft er z'n mond vol van, maar voor Lema is dit een tweede natuur. Naast haar promotieonderzoek organiseert ze onvermoeibaar fantastische publieksbijeenkomsten over de moeilijkste thema's uit ons uitdagende onderzoeksveld van conflictstudies. Over de situatie in Afghanistan, vluchtelingenproblematiek in het algemeen en de dynamiek achter 'vergeten conflicten,' Lema trekt de kar voor allerhande initiatieven die bruggen slaan tussen universitair onderzoek en onderwijs, betrokken burgers en maatschappelijk middenveld. Dat alles altijd op een ontzettend warme manier waarbij ze iedereen met wie ze werkt vertrouwen en een podium geeft. Lema belichaamd voor mij daarmee op fantastische wijze het ideaal van maatschappelijk betrokken wetenschap.

Genomineerd door: Nora Stel

Lena Richter

Waarom: In the few times I saw Lena in person at the office, I noticed how she goes the extra mile to promote a social and welcoming environment for the department (and other departments as well). From spontaneous group lunches, to noticing and speaking about the positive and negative, Lena is an example to look up to.

Genomineerd door: Anonymous

Lien Foubert

Waarom: Lien is voorzitter van de opleiding Geschiedenis. Ik draag haar voor voor deze prijs omdat zij als voorzitter een prachtig voorbeeld neerzet van een gezonde werk-privé-balans, betrokkenheid en empathie, oog voor ieders welzijn. Ze creëert steeds, terwijl ze toch onder grote druk staat, een sfeer van collegialiteit en behulpzaamheid.

Genomineerd door: Anonymous

Lieneke Setton

Waarom: Study adviser Lieneke Setton plays an important rol in creating effective and fair teaching meetings in our team, both in the general meetings and the programme committee. She is always ready to offer a practical solution and guards the interests of both students and teachers: how much time they can spend on something, how a decision may affect their well-being, and whether it is practicable and legal.

Genomineerd door: Anonymous

Linda Geerligs and Nasir Ahmad

Waarom: As a supervisor, Linda inspires people to be mindful of their mental health and encourages them to actively keep the balance between work and personal life. She has created a safe and supportive environment where everyone can communicate their concerns and problems and this reduces the detrimental side effects of work-related anxiety.
I believe everyone in the AI department would agree that Nasir is a kind and caring person, both as a friend and as a colleague, and is a great asset to this department. He's very mindful of maintaining a healthy work-life balance and actively tries to create awareness about this issue. Given these characteristics and the fact that many of us look up to him in many ways, I think he is genuinely contributing to improving the academic culture.

Genomineerd door: Anonymous

Lisa Achten - nominatie 1

Waarom: Lisa is a secretary at the department of criminal law, Law Faculty. She is the most extraordinary support staff i have ever worked with. She is extremely efficient. She makes everything run seamlessly at the department. She is always there to help out and actually anticipates needs and requests. She goes extra mile to organise social events, dinners, drinks, social media groups...She invests a lot of herself in our well-being individually and as a group.

Genomineerd door: Anonymous

Lisa Achten - nominatie 2

Waarom: Explanation not published.

Genomineerd door: Anonymous

Maaike van Berkel

Waarom: Ik nomineer Maaike voor deze prijs omdat zij steeds haar best doet om positieve veranderingen te realiseren, in het bijzonder voor vrouwen en voor jonge academici. Ze doneert veel van haar tijd om in besturen en netwerken veranderingen in beleid te bepleiten. Ik ben haar dankbaar voor haar inzet en empathie.

Genomineerd door: Anonymous

Maarten Cras - nominatie 1

Waarom: Explanation not published.

Genomineerd door: Anonymous

Maarten Cras - nominatie 2

Waarom: Maarten Cras is al jaren de drijvende kracht van het Centrum voor Internationaal Conflict Analyse en Management van Politicologie, en staat altijd niet alleen klaar om medewerkers en studenten te helpen naar zijn beste kunnen, maar ook om het iedereen naar de zin te maken.

Genomineerd door: Anonymous

Maarten Cras - nominatie 3

Waarom: Ik nomineer Maarten Cras voor de ‘Erkent en Waardeert’ prijs, omdat Maarten een grote bijdrage levert aan een fijne en collegiale werkomgeving. Maarten creëert een fijne werksfeer op de afdeling en doet dat altijd met een beetje humor en voldoende aandacht voor iedereen. Hij heeft altijd wel even tijd voor een praatje en luistert naar collega’s met een open vizier. Maarten bedankt voor jouw positieve invloed!

Genomineerd door: Niels Terpstra

Marc Veenbrink

Waarom: Marc heeft een enorm onderwijshart en zet zich onvermoeibaar in voor onze studenten. Hij streeft naar goed onderwijs waarbij hij zeer kritisch kijkt naar de vakken waarbij hij betrokken is om deze vakken steeds verder te ontwikkelen. Hij denkt ook mee met collega's en helpt hen waar hij kan. Daarnaast is hij actief in verschillende commissies en is hij lokaal contactpersoon voor promovendi ten behoeve van hun sociale veiligheid. Marc is iemand die niet schroomt de academisch ondankbare klusjes op te pakken. Deze klusjes zijn ontzettend belangrijk, maar leiden niet tot de erkenning die ander academisch werk wel oplevert. Deze prijs zou daarom zeer op zijn plek zijn.

Genomineerd door: Stefanie Jansen-Wilhelm

Margje Kamerling

Waarom: Margje werkt minder dan een jaar bij het onderwijscentrum van FNWI, maar heeft in die korte tijd heel veel voor elkaar gekregen als beleidsmedewerker, heeft in rap tempo zich in vraagstukken verdiept, vraagt en geeft advies en is ook nog eens een heel gezellige collega. Wat wil je nog meer?!

Genomineerd door: Janine Gossen

Marieke van Oppenraaij

Waarom: Hierbij nomineer ik heel graag Marieke van Oppenraaij, die het volgens mij dubbel en dwars verdient om extra in het zonnetje gezet te worden. Zonder Mariekes geweldige ondersteuning zou ik me maar moeilijk een weg weten te vinden in Osiris. Marieke helpt mensen niet alleen verder, maar doet dat ook altijd snel, duidelijk en heel positief - zelfs als ik haar voor de tiende keer een basale vraag stel. Marieke denkt en helpt altijd mee en is heel prettig en gezellig in de omgang, waarmee ze ook voor anderen de werkdruk verlaagt en het werkplezier verhoogt. Ik wou dat alle ondersteuning zo moeiteloos en constructief ging als die van Marieke. Ze verdient alle erkenning en waardering, te beginnen met deze prijs!

Genomineerd door: Saskia Glas

Maritza van Dop

Waarom: In the short time Maritza joined our group as a postdoc, she has organized many social events that bring people together. To name a few examples: dinner, BBQ, pub quiz, St. Nicholas. Her liveliness is unparalleled. It has a very positive effect on all group members. I nominate her to let her know it is very much appreciated and I hope she has the energy to continue and get others involved so that she doesn't have to do all the work herself.

Genomineerd door: Janny Peters

Marlou Ramaekers

Waarom: Marlou is the person keeping our Sociology PhD group together. You can count on her for any question you have. Further, with her amazing organizational talent, she takes care of our informal meetings and writing retreats. With her interesting anecdotes and impressive general knowledge, every tea/coffee/lunch break is a pleasure. Thanks for being such a great colleague, Marlou!

Genomineerd door: Klara Raiber

Maud Ramakers - nominatie 1

Waarom: Maud is departementssecretaris bij het departement Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Oudheid. Maud is de lijm die alles bij elkaar houdt: ze verbindt de onderwijsdirecteur, docenten en studenten van 3 opleidingen, studieverenigingen, en de collega's van de verschillende administratieve diensten. Maud is 'onze' Maud. Maud en ik werden afgelopen jaar allebei in een aansturende en leidinggevende rol gegooid, in een coronajaar, in een - zoals iedereen ons telkens zei - jaar dat absoluut niet normaal of representatief was. Onze gezamenlijk zoektocht en worsteling verbindt ons voor het leven. Ik ben haar zo ongelooflijk dankbaar voor alle advies, vriendelijkheid, behulpzaamheid, troost en steun die ze me gaf en geeft in de dagelijkse waan van de dag. Ze voelt mensen feilloos aan en neemt waar ze kan zorgen en stress weg om het leven voor de ander makkelijker te maken.
Lieve Maud, ik zou niet weten wat ik zonder jou zou doen!

Genomineerd door: Lien Foubert

Maud Ramakers - nominatie 2

Waarom: Maud is de oren, de ogen en het hart van ons departement GKO (Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Oudheid). Ze is een fantastische coördinator van onderwijs en personeelszaken, maar bovenal voelt ze feilloos aan wat er speelt bij alle individuele medewerkers en ondersteunt en beschermt zij ons allen wanneer het wel eens teveel is of iemand het moeilijk heeft. Haar oog voor de individuele mens verdient echt een pluim.

Genomineerd door: Maaike van Berkel

Maud Ramakers - nominatie 3

Waarom: Maud Ramakers is als departementssecretaris de spil van het departement Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Oudheid. Vanuit haar (immense) takenpakket is ze belangrijk in alle lagen van het departement; voor leidinggevenden, docenten en studenten. Voor ons als universitair docenten is ze, quite simply, altijd de eerste persoon die we benaderen als er iets geregeld moet worden. En bijna altijd is het daarmee dan ook geregeld.
Maar het blijft niet bij het uitstekend uitvoeren van een lastig en groot takenpakket. Als de docenten een vriendschappelijk potje voetbal spelen tegen de studenten staat Maud met een glimlach, aanmoedigingen en een fles water aan de kant. Het tekent niet alleen hoe Maud _above and beyond_ gaat, maar ook haar enorme betrokkenheid bij de opleidingen en alle mensen die daar deel van uitmaken.

Genomineerd door: Anoniem

Michelle Camps - nominatie 1

Waarom: Kennen jullie dat beeld van die ijsbeer die daar helemaal alleen op zo'n afgebroken ijsschots zit? Wij hebben er zo een en haar naam is Michelle Camps. Gezeten op één van de uit elkaar drijvende ijsschotsen van wat eens het Onderwijsinstituut Maatschappijwetenschappen was roostert ze dapper door voor de opleidingen die ooit het instituut uitmaakten. Ze doet dat al vele jaren met een enorme toewijding. En ook al vele jaren weet ze altijd weer oplossingen te bedenken voor de complexe puzzels die ik haar met mijn cursussen nogal eens voorleg. Dan blijft ze een hele tijd met haar beeldscherm in de weer, af en toe onderbroken door een ietwat mismoedig "nee, ook dat zit vol". Tot het moment waarop ik de moed al op heb gegeven, en dan toch ineens een "he ... wacht eens even" hoor - en de oprechte blijdschap in haar stem. Dan weet ik dat ze het wonder weer heeft laten gebeuren: Ik heb mijn gewenste zaaltjes!

Genomineerd door: Paul Hendriks Vettehen

Michelle Camps - nominatie 2

Waarom: I would like to nominate Michelle Camps, who is responsible for the scheduling for several programmes within the Social Sciences faculty, including the one I am involved in (Communication Science). Michelle will finish her tasks in this regard in 2023 and I believe that this is a nice way to recognize her for everything she did in the past (many, many) years. Michelle did her utmost to create the best schedules possible. She tried to include all wishes expressed by teachers and programmes. This is not easy, as you have to take into account didactical preferences (e.g., lectures before work groups, specific rooms), personal preferences (e.g., due to parttime work) and work-related limitations (e.g., research days, conferences). Moreover, she tried to create schedules that are as good as possible from a student perspective (e.g., combining multiple activities on one day, avoiding education in the evening). I think that we as academic staff do not realize enough how important the scheduling process is and what a 'minor' request to change something implies for the people who are responsible for this process. Thank you Michelle for your dedication and hard work!

Genomineerd door: Mariska Kleemans

Miriam Heijmerink

Waarom: I believe outreach of scientific breakthroughs is an important aspect of science. Therefore I want to nominate Miriam, communications officer of the IMM for this award. Miriam manages to explain a wide variety of scientific topics ranging from biochemistry, chemistry and physics to a broad audience.

Genomineerd door: Anonymous

Noemi La Bella

Waarom: Noemi is a great colleague to have around. She's pleasant and fun and I'm glad we're sharing our PhD journeys. From coffee breaks to work related meetings, to business trips and after work beers, she makes life at the department better.
I hope she wins the Young Academy Recognition award! :)

Genomineerd door: Aris

Pascal de Water and Miriam Kos

Waarom: Graag wil ik mijn waardering uitspreken voor twee onderzoeksondersteunende collegas, Pascal and Miriam. Pascal, inginieur bij DCC, heeft mijn onderzoeksmogelijkheden enorm vergroot door zijn technische innovatie en ik voel mij zeer gesteund mbt alle technische wel en wee rondom mijn onderzoek. Miriam, belangrijk voor allerlei zaken rondom labvoorzieningen, ethische aanvragen, en innovatie mbt open science, is ook altijd aanspreekbaar voor veel losse vragen en advies. Zonder deze ondersteuning zouden onderzoekers zich al snel verdwaald voelen. Dit vraagt dus om onze erkenning en waardering!

Genomineerd door: Anonymous

Paul White

Waarom: Paul White is an amazing NMR expert who is always enthusiastic to help everyone. Whatever crazy project you want to do, he always comes up with creative solutions to make it happen. He's very careful with the NMR equipment and makes sure it's always working smoothly, so we can all do our measurements. And with his extensive knowledge he's played a crucial role in many of the publications in the organic chemistry cluster. I think I speak for the entire cluster when I say that we're all very grateful to have him around!

Genomineerd door: Anonymous

Rachel van de Logt

Waarom: Rachel is een zeer toegewijde collega op wie je kunt bouwen! Iemand die superaccuraat werkt, altijd bereid is mee te denken over oplossingen en pro-actief al zaken signaleert voordat deze eventueel problemen gaan opleveren. Top!

Genomineerd door: Nathalie de Haan

René Hagels

Waarom: René is zeer betrokken bij de hele organisatie van de RU. Hij biedt iedereen hulp, en staat altijd open voor vragen en ideeën uit alle hoeken van de organisatie. Het maakt hierbij niet uit of je al jaren directeur bent of net na je afstuderen in dienst komt, iedereen wordt door René even warm en open ontvangen waarbij hij altijd waardering toont voor ieders inbreng.

Genomineerd door: Maciek Sokolewicz

Rob le Pair

Waarom: During the covid pandemic Rob was a gigantic help to everyone in the Department of Language and Communication: helping us figure out the terrifying world of online teaching. Rob was always very quick in responding to my emails and always extremely helpful. I would love to thank Rob for all his help with this reward!

Genomineerd door: Laura Speed

Robert Oostenveld

Waarom: It is our great pleasure to recommend Robert Oostenveld for the Recognises and Rewards prize. In our opinion, he deserves this prize for at least two reasons, i.e. 1) his continuous efforts to make science better and 2) his generous support allowing others (irrespective of their current career level) to learn about and contribute to better science practices themselves. Robert’s dedication to open science practices, his genuine curiosity and his team science spirit are reflected in his research and the meetings he hosts. Amongst others, this is evident in his efforts in improving open-source analysis tools, wireless EEG and his approaches to manage data allowing us to share them in a more sustainable and future-oriented way with others. Besides this, he helps others implement good practices in their research. To name just one of many examples, he spends hours helping early career researchers in learning to structure their data so they can share them according to FAIR data principles, ultimately serving the broader scientific community. We, Vitoria Pia, Sabine Hunnius and Marlene Meyer, thus wholeheartedly recommend Robert for this prize.

Genomineerd door: Marlene Meyer

Rosan Kelly

Waarom: Explanation not published.

Genomineerd door: Anonymous

Sabine Baumgarten

Waarom: Sabine is een vriendelijke, empatische en behulpzame collega, een extra zonnetje in een al fijne werkomgeving.

Genomineerd door: Hanneke Nijland

Samuel Bosma

Waarom: We'd like to nominate our laboratory coordinator Samuel, because of all that he does to support our department. He's always happy to help when we need equipment or materials for the lab and to help think of solutions for problems we encounter. With his support and enthusiasm, he makes it easy for us to run the lab smoothly. Thanks so much!

Genomineerd door: Anonymous

Serena Daalmans

Waarom: Serena is een collega waar iedere PhD student of jonge wetenschapper bij in haar handjes mag knijpen. Als wij aan Serena denken, denken we aan woorden als: betrokken, behulpzaam, rechtvaardig, hardwerkend, pittig. Behalve dat ze altijd druk in de weer is voor de (master)opleiding, Tijdschrift voor Communicatiewetenschap en alle andere dingen waar ze aan bijdraagt, besteedt ze ook veel aandacht aan Erkennen & Waarderen. Maar wat misschien nog wel belangrijker is dan al die taken die ze tot in de puntjes uitvoert, is dat ze er altijd voor ons is. Wie zit er enthousiast mee te knikken als we voor de eerste (of tweede of derde) keer college geven? Serena. Wie zit er trots te stralen op de voorste rij en klapt het hardst na onze presentaties op conferenties? Serena. Wie schuift al haar taken aan de kant als we behoefte hebben aan een goed gesprek? Serena. Het moge duidelijk zijn: wij zijn ontzettend blij met haar als onze grootste cheerleader en fijne collega!

Genomineerd door: Daniëlle Bleize, Ming Ebbinkhuijsen, Aart van Stekelenburg, Sanne Tamboer, Marieke Wieringa and Joël Hendrix

Stefan Breet

Waarom: Stefan Breet is a highly valued colleague within the Strategic Management department (section: Business Administration). Stefan brings a personal atmosphere to the group, proactively organizes fun team activities, but also substantively builds the development of our group (both in teaching and in research). In this way he is a strong connector in our group and he has strengthened our team spirit is. I would therefore like to nominate him for this award.

Genomineerd door: Anonymous

Svenja van der Tol

Waarom: Hoewel Svenja parttime werkt, lijkt het wel of ze zichzelf heeft gekloond in 5 Svenja's. Als een wervelwind vliegt ze door het werk en heeft ze je verzoek al ingewilligd nog voor dat je er zelf aan dacht. Heel fijne bijkomstigheid is natuurlijk dat ze gezellig, slim en grappig is. Wat een gouden combinatie. Topcollega!

Genomineerd door: Saskia Verbaarschot

Tessa Kalsbeek - nominatie 1

Waarom: Tessa is de grote probleemoplosser van het departement. Ze is de hele dag druk bezig om alle verstrooide en/of digibete docenten van GKO te helpen met het organiseren en geven van onderwijs en doet dat altijd effectief, snel en opgewekt. De wereld en deze universiteit hebben meer Tessa's nodig en daarom verdient zij deze prijs dubbel en dwars.

Genomineerd door: Anonymous

Tessa Kalsbeek - nominatie 2

Waarom: Tessa zet zich met hart en ziel in voor GKO. Dag in dag uit zorgt ze ervoor dat het onderwijs vlekkeloos kan verlopen. Zelfs als docenten denken dat hun colleges volledig in de soep gaan lopen weet het orakel Tessa wel raad. Menigeen zal zich dan ook herkennen in het volgende citaat als zij aan Tessa denken.
‘Op dich hob ich lang gewach, heel veul joare van mien leeve.
En ich had noeds mier gedach, dat ich dit nog zou beleve’ – Beppie Kraft

Genomineerd door: Anonymous

Usha Wilbers

Waarom: Graag nomineer ik onze opleidingsvoorzitter, Usha Wilbers, voor deze award, omdat zij een sterk verbindende rol speelt in onze opleiding, met name tussen de twee programma’s ETC en Amerikanistiek. Ze heeft middels het oprichten van een cohesion committee zich verdienstelijk gemaakt in het stimuleren van verdere samenwerking tussen de twee programma’s en het overbruggen van cultuurverschillen. Bovendien kan elke collega altijd op haar rekenen voor waardevol advies, een luisterend oor, en een doordachte oplossing. Met haar nimmer aflatende optimisme en vriendelijkheid leidt ze ons door soms best roerige ontwikkelingen en ze gaat “beyond the call of duty” in het vervullen van haar functie.

Genomineerd door: Marguérite Corporaal

Yvonne van den Berg

Waarom: Yvonne van den Berg is een onmisbare en onvermoeibare duizendpoot die een echte 'team scientist' is. Iemand die zowel praktisch projecten draaiende houdt, financiering ervoor binnenhaalt, inzichten uit het onderzoek naar de maatschappij brengt én ook nog eens heel veel mooie wetenschappelijke artikelen publiceert. Daarnaast geeft ze inspirerend onderwijs en is ze een fijne collega die altijd voor je klaar staat!

Genomineerd door: Tessa Lansu