Behavioural Science Institute
Zoek in de site...

Blog over Roken, Alcohol, Drugs en Dieet

www.rad-blog.com

RAD-Blog is voor iedereen die meer wil weten over Roken, Alcohol, Drugs en Dieet. Via RAD-Blog deelt een groep enthousiaste wetenschappers recent onderzoek naar middelengebruik en eetgedrag op een begrijpelijke manier. Op deze blog worden uiteenlopende onderwerpen besproken. Een aantal voorbeelden zijn: inzichten over stoppen met roken, genetische en omgevingsinvloeden op middelengebruik, de invloed van ouders en de sociale omgeving op alcohol gebruik, de effecten van meeroken bij jongeren, hersenprocessen betrokken bij verslaving, het gebruik van e-sigaretten, de invloed van ouders op eetpatronen etc. Onze inspiratie is oneindig.

RAD-Blog is voor iedereen die regelmatig in aanraking komt met middelengebruik, verslaving, of (ongezond) eetgedrag, zoals ouders, leraren, hulpverleners, beleidsmakers etc. Maar eigenlijk is RAD-Blog gewoon voor iedereen, want het grootste deel van de bevolking heeft in meer of mindere mate met dit onderwerp te maken. De meeste mensen drinken bijvoorbeeld zelf alcohol. De kans is ook groot dat je iemand kent die bijvoorbeeld verslaafd is aan sigaretten of wel eens met drugs experimenteert. En hoeveel mensen kennen we niet die aan de lijn willen of geen weerstand kunnen bieden aan een stukje chocola? Wil je dit soort gedrag beter begrijpen? Volg dan RAD-Blog!

Men kan automatisch op de hoogte gebracht worden van nieuwe blogs van RAD-Blog via de website www.rad-blog.com. Het blog is ook te vinden op Twitter, Facebook en LinkedIn. Daarnaast worden de blogs ook gepost op www.maartjeluijten.nl.