Nijmeegse Longitudinale Studie

Welkom op de vernieuwde website van de Nijmeegse Longitudinale Studie (NLS). De NLS volgt sinds 1998 een groep kinderen in hun ontwikkeling. Het doel is te onderzoeken hoe het functioneren van kinderen op verschillende leeftijden beïnvloed wordt door hun interacties met ouders en leeftijdgenoten, in wisselwerking met hun temperaments- en persoonlijkheidskenmerken. Op deze website kunt u meer informatie vinden over het onderzoek.

De deelnemers

Wie zijn jullie

Het team

Het team (2)

Demonstratie stress taak in Katja's Bodyscan

Katja Schuurman bracht voor haar televisieprogramma Katja's Bodyscan eenW10_1 bezoek aan het Donders Instituut. In deze uitzending demonstreren Hannah Niermann en Karin Roelofs hoe stress reacties gemeten kunnen worden door middel van de 'hand in koud water' taak.

Twee hersengebieden controleren de emoties van pubers

Nieuwsbericht 14 juni 2016: Tijdens de tumult van de puberteit ontwikkelen zich de hersenverbindingen die onze emoties onder controle houden. DPersbericht Annait is gebleken uit onderzoek van Anna Tyborowska en haar collega's waarbij zij gebruik maakten van de gegevens van de 8e en 10e meetronde van de Nijmeegse Longitudinale Studie.

Publicaties

In de afgelopen jaren zijn er al verschillende onderzoeksresultaten gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften. Bent u nieuwsgierig naar de uitkomsten van het onderzoek? Wij hebben een overzicht gemaakt van alle publicaties. Tevens kunt u artikelen aanvragen.

Adreswijziging

Bent u onlangs verhuisd? Dan willen wij u vragen om uw nieuwe adresgegevens via onze contactpagina aan ons door te geven. Op deze manier kunnen wij u ook in de toekomst op de hoogte houden.