Internationale programma's OO&R

Het OO&R verwelkomt internationale collega's in verschillende hoedanigheden. We bieden een internationaal promotieprogramma, een postdoctoraal onderzoeksprogramma en een programma voor gastonderzoekers.

Snel naar: Gastonderzoekers| Promovendi | Postdoctorale onderzoekers 

Gastonderzoekers

Onderzoekers die verbonden zijn aan een buitenlandse universiteit zijn van harte welkom om een onderzoeksperiode in Nijmegen door te brengen. Een groot aantal hoogleraren, senior- en junioronderzoekers (waaronder promovendi) zijn al bij ons te gast geweest.

Wij bieden:

 • een stimulerende werkomgeving;
 • een eigen werkplek;
 • toegang tot de Universiteitsbibliotheek, inclusief kopieer- en printfaciliteiten;
 • deelname in cursussen van onze masterprogramma's;
 • deelname in onderzoek en sociale activiteiten van het onderzoekscentrum;
 • ondersteuning bij het verkrijgen van een visum.

Voorgaande gastonderzoekers

Financiering

Gastonderzoekers moeten hun eigen financiering regelen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor financiering, zoals een Erasmus+-beurs of een Radboud Internationalisation Grant.

Huisvesting

Het Radboud International Office biedt advies en ondersteuning bij het vinden van accommodatie. Heb je algemene vragen over huisvesting in Nijmegen? Neem dan contact op met Ans van Sonsbeek (ans.vansonsbeek [at] ru.nl (ans[dot]vansonsbeek[at]ru[dot]nl)) van het Faculteitsbureau In- en Externe Betrekkingen.

Inlichtingen programma voor gastonderzoekers

Heb je een algemene vraag over het programma voor gastonderzoekers? Neem dan contact op met secretaris Luuk Stoltenborgh via luuk.stoltenborgh [at] ru.nl (luuk[dot]stoltenborgh[at]ru[dot]nl).

Neem voor praktische vragen contact op met secretaresse Marianne Koopman via marianne.koopman [at] ru.nl (marianne[dot]koopman[at]ru[dot]nl).

Promovendi

Als promovendus word je opgeleid tot doctor in de rechten, de hoogste graad in de rechtsgeleerdheid. Het promotieonderzoek ligt op het terrein van van het ondernemingsgerichte recht.

Je wordt begeleid door onze hoogleraren en senior staf en participeert in onze Graduate School, waar je een programma op maat volgt om het meest uit je promotie te halen. We faciliteren je onderzoek en je bent geen collegegeld verschuldigd. Een promotietraject duurt doorgaans vier jaar.

Bezoek de website van onze Graduate School voor meer informatie over het programma en onze toelatingseisen.

Graduate School

Inlichtingen promotieprogramma

Heb je vragen over een promotieplek bij het OO&R? Neem contact op met Tina Janssen, coördinator van de Graduate School.

+31 24 361 14 88

Postdoctoraal onderzoek

Het postdoctorale onderzoeksprogramma staat open voor getalenteerde gepromoveerde onderzoekers. Wij faciliteren een verblijf van twee jaar in Nijmegen.

Onderzoekers ontvangen een arbeidsovereenkomst met dezelfde rechten en secundaire arbeidsvoorwaarden als reguliere onderzoeksmedewerkers.  Het programma is bedoeld voor onderzoekers met een doctorstitel en een vaste woon- en verblijfplaats buiten Nederland. Onderzoekers die momenteel in Nederland wonen of eerder hebben gewerkt of gestudeerd in Nederland zijn uitgesloten van deelname. 

Voordelen

Wij bieden:

 • een bruto maandsalaris tussen €2.790 en €5.127 (schaal 10 of 11), afhankelijk van ervaring en kwalificaties;
 • een vakantietoeslag van 8% van het bruto salaris en een eindejaarsuitkering van 8,3% van het bruto salaris;
 • ondersteuning in het verkrijgen van een visum en arbeidsvergunning;
 • reiskostenvergoeding;
 • aansprakelijkheidsverzekering;
 • compensatie voor verhuiskosten;
 • ondersteuning bij huisvesting;
 • vergoeding voor het volgen van taallessen Nederlands, voor jezelf en voor een familielid dat meegaat.

Aanmelding

Meld je aan door onderstaand formulier in te vullen. Je onderzoeksvoorstel moet aansluiten bij een van de onderzoeksprogramma's van het onderzoekscentrum. De aanmelddeadline is 1 oktober 2024.

Inlichtingen postdoctoraal onderzoeksprogramma

Heb je een vraag over het postdoctoraal onderzoeksprogramma of de aanmeldprocedure? Neem contact op met het secretariaat van het onderzoekscentrum: 

+31 (0)24 3615565