Over OO&R

Het OO&R is een toonaangevend instituut op het gebied van het ondernemingsgerichte recht. Het is een samenwerking tussen de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en partners uit de rechtspraktijk.

Doel

Het is ons doel om het ondernemingsgerichte recht te verkennen en  verbeteren. Wij doen dit met fundamenteel onderzoek, de opleiding van juristen en intensieve kennisuitwisseling met de rechtspraktijk. We laten ons leiden door de kernwaarden kwaliteit en integriteit. Zo willen we bijdragen aan een veerkrachtige, duurzame en veilige samenleving. 

Kenmerkend is onze oriëntatie op de juridische praktijk. Een intensieve kruisbestuiving tussen onderzoek, onderwijs en rechtspraktijk is van vitaal belang voor de relevantie, kwaliteit en innovatiekracht van ons onderzoek. 

Organisatie

Het OO&R heeft een bestuur, een secretaris en een curatorium. Aan het OO&R zijn verbonden: medewerkers van de faculteit en externe onderzoekers zoals fellows, gastonderzoekers en buitenpromovendi.

Bestuurders, curatoriumleden en fellows

Nieuwsbrief

Het OO&R houdt u graag op de hoogte via een nieuwsbrief die drie keer per jaar verschijnt. Daarin vindt u informatie over benoemingen, oraties, promoties, publicaties, onderzoeksprojecten en evenementen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Partners

De onderzoekspartners van het OO&R zijn vooraanstaande bedrijven, advocatenkantoren en overheidsinstellingen met waardevolle knowhow op ons onderzoeksterrein. Zij dragen onderzoeksideeën en vraagstukken aan. Verder organiseren het OO&R en de partners geregeld samen symposia en seminars.

Onze partners zijnAPG Asset Management, ASRA&O Shearman, De Brauw Blackstone WestbroekClifford ChanceEumedionFreshfields Bruckhaus DeringerHouthoffING BankKoninklijke PhilipsKPNLoyens & LoeffNauta DutilhDe Nederlandsche BankPels Rijcken & Droogleever FortuijnRabobankStibbeTriodos Bank

Evaluaties

Het OO&R wordt als wetenschappelijk instituut periodiek geëvalueerd conform het Strategie Evaluatie Protocol (SEP).

Bij de meest recente evaluatie in 2020 is het OO&R door de externe visitatiecommissie beoordeeld als ‘uitmuntend’, met de hoogst mogelijke beoordelingen op onderzoekskwaliteit en maatschappelijke relevantie.

Teven heeft het OO&R een vrijwillige tussentijdse evaluatie over de jaren 2020-2022 laten uitvoeren (midterm review). De commissie heeft alle onderdelen als excellent beoordeeld, de hoogst mogelijke beoordeling.