Aanmeldprocedure bachelor - Nederlandse vooropleiding

Je moet eerst zeker weten dat je voldoet aan de toelatingseisen van de bacheloropleiding waarvoor je je wilt aanmelden. Om je aan te melden voor een opleiding moet je vóór de aanmelddeadline een verzoek tot inschrijving indienen via Studielink. Volg vervolgens de stappen die hieronder staan.

Stappenplan

 1. Stap 1: Dien een verzoek tot inschrijving in via Studielink

  Via Studielink meld je je aan voor de bacheloropleiding aan de Radboud Universiteit. Je kunt je aanmelden vanaf 1 oktober voor het volgende studiejaar.
  Naar Studielink

  Let op: je hebt een DigiD nodig

  Voor het aanmelden in Studielink heb je een DigiD nodig. Heb je nog geen eigen DigiD? Vraag deze dan ruim vóór de aanmelddeadline aan via digid.nl. Het duurt meestal vijf werkdagen voor je je eigen DigiD hebt. Woon je (nog) niet in Nederland? Dan kun je geen gebruik maken van DigiD en moet je met een Studielink gebruikersnaam en wachtwoord inloggen.

 2. Stap 2: 'To-do's' opvolgen in Studielink

  Nadat je bent aangemeld is het belangrijk om alle 'To-do's' in Studielink op tijd uit te voeren. Houd je e-mail dus goed in de gaten (ook de e-mails in je spam inbox).

  Let op: van maandag 15 april tot vrijdag 19 april vindt er groot onderhoud plaats aan het studenteninformatiesysteem Osiris. Gedurende deze periode is het niet mogelijk je aanmelding in Osiris in te dienen of te herindienen (in geval van een incompleet dossier).

 3. Stap 3: Neem deel aan de Studiekeuzecheck

  Via het e-mailadres dat je hebt opgegeven bij Studielink ontvang je inloggegevens voor het invullen van een digitale vragenlijst. Dit is onderdeel van de studiekeuzecheck; een laatste check om te kijken of jouw verwachtingen over de studie overeenkomen met de realiteit en of je weet wat wij van jou als student verwachten.

  Meer informatie

 4. Stap 4: Houd je e-mail in de gaten

  De Radboud Universiteit ontvangt jouw aanmelding en controleert of je direct toelaatbaar bent voor de bacheloropleiding waarvoor je je hebt aangemeld. De uitkomst ontvang je per e-mail en kan zijn:

  • Je wordt onvoorwaardelijk toegelaten en kunt je inschrijven voor de opleiding.
  • Je vooropleiding moet beoordeeld worden door de toelatingscommissie. Ga naar stap 5.
 5. Stap 5: Vul de digitale vragenlijst in (alleen als je vooropleiding gecontroleerd moet worden door de toelatingscommissie)

  Als je vooropleiding beoordeeld moet worden door de toelatingscommissie krijg je op het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven inloggegevens voor een digitale vragenlijst, OSIRIS Application. Log in, vul de vragenlijst in en upload de gevraagde documenten. Doe dit zo snel mogelijk na ontvangst van deze inloggegevens. Je verzoek tot toelating wordt vervolgens in behandeling genomen. Er zijn drie mogelijke uitkomsten:

  • Je wordt alsnog onvoorwaardelijk toegelaten. Je kunt je inschrijven voor de opleiding.
  • Je wordt voorwaardelijk toegelaten. In je toelatingsbesluit staan de voorwaarden waaraan je eerst moet voldoen om definitief toegelaten te worden. Daarna kun je je inschrijven voor de opleiding.
  • Je wordt niet toegelaten. Je aanmelding in Studielink wordt ingetrokken. Je ontvangt toelichting over je afwijzing per e-mail.

  De uitkomst ontvang je op het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven.
   

Ben je toegelaten?

Dan kun je je inschrijven voor de opleiding.