Numerus fixus

Sommige bacheloropleidingen hebben een maximum aantal beschikbare plaatsen (numerus fixus). Voor deze opleidingen geldt een selectieprocedure.

Overzicht opleidingen

Een aantal bachelors hebben een numerus fixus. Wanneer meer studenten zich aanmelden voor deze opleidingen dan dat er plek is, moet je meedoen aan een selectieprocedure om kans te maken op een plaats.

Bekijken

Aanmelden numerus fixusopleiding

Wil je een opleiding volgen met numerus fixus? Dan gaat de aanmeldprocedure net iets anders. Zo neem je deel aan een selectieprocedure en is je aanmelddeadline een stuk vroeger, namelijk vóór 15 januari.

Bekijken

Afwijken van de regels

Wil je starten met een numerus fixus opleiding, maar wijk je af van de regels? Heb je bijvoorbeeld een deadline gemist door overmacht, of wil je een verzoek indienen om uitstel aan te vragen? Vul dan het bijbehorende formulier in en we nemen je verzoek in behandeling.

Bekijken

Regeling numerus fixus

Numerus fixus opleidingen hebben een beperkt aantal beschikbare plekken per jaar. Lees alles over de werkwijze van selectie en plaatsing per opleiding.

Bekijken

Deadlines

Om je aan te melden voor een bacheloropleiding moet je voor de aanmelddeadline een verzoek tot inschrijving indienen via Studielink. 

Bekijken

Inschrijfprocedure

Heb je je aangemeld voor de bachelor van je keuze? Dan kun je je gaan inschrijven. Bekijk de inschrijfprocedure en lees welke stappen je moet volgen om je inschrijving af te ronden.  

Bekijken