Aanmeldprocedure numerus fixus voor internationale studenten

Omdat de Radboud Universiteit waarde hecht aan kleinschalig en interactief onderwijs, kunnen we slechts een beperkt aantal studenten toelaten tot deze studie. Om je aan te melden moet je eerst zeker weten dat je voldoet aan de toelatingseisen. De aanmeldprocedure bestaat uit vijf stappen.

Stappenplan

 1. Stap 1: Aanmelden via Studielink.nl

  Om je aan te melden voor een fixusopleiding moet je vóór de aanmelddeadline van 15 januari een verzoek tot inschrijving indienen bij Studielink. Dit kan vanaf 1 oktober. Hier vul je eerst je vooropleiding in, daarna kun je de studie selecteren in de lijst.

  Naar studielink

 2. Stap 2: Upload je documenten in OSIRIS

  Nadat je een aanmelding hebt gedaan in Studielink, ontvang je een email met je persoonlijke inloggegevens voor OSIRIS. Je hebt 56 dagen om je documenten te uploaden en je aanmelding af te ronden. Als je na deze periode je aanmelding niet hebt afgerond, zal deze automatisch stopgezet worden.

  Je zult worden gevraagd om de volgende documenten te uploaden:

  • Scan van een geldig paspoort (alleen de pagina met persoonlijke kenmerken) of een Europese ID-kaart.
  • Diploma

  Als je je diploma hebt ontvangen, vragen we je om deze te uploaden bij je aanmelding. Als je bent geslaagd, maar je hebt je diploma nog niet ontvangen, of als je nog niet bent geslaagd, kun je dit aangeven op je aanmeldingsformulier. Geef in OSIRIS de volledige officiele naam van het diploma dat je hebt of zal ontvangen. Gebruik de taal en naam waarin het diploma is geschreven.

  • Cijferlijst

  Upload je cijferlijst van de afgelopen twee jaar. Upload ook de cijferlijsten en diploma’s van het onderwijs dat je na je middelbare school hebt gevolgd.

  • Vertalingen van diploma’s en cijferlijsten

  De vertalingen moeten zijn gedaan door een officieel erkende vertaler. Officiële vertalingen zijn niet vereist wanneer je diploma of cijferlijst in het Nederlands, Engels of Duits zijn. Als je school een Engelse versie van de documenten aanbiedt, upload deze dan samen met de versies van de documenten in de originele taal.

  • Persoonlijke motivatiebrief

  Je persoonlijke motivatiebrief moet weergeven waarom je deze specifieke bacheloropleiding hebt gekozen en hoe deze aansluit bij je vooropleiding.

  • Overzicht van opleidingen/ervaringen

  Upload een overzicht dat in chronologische volgorde weergeeft welke opleidingen je hebt gevolgd en welke kennis/ervaring je hebt verworven tijdens stages, trainingen of werk. Bijvoorbeeld een curriculum vitae.

  • Bewijs van beheersing Engelse taal (zie toelatingseisen)

  Als je een certificaat van Engelse taal moet bezitten (zie toelatingseisen), hoef je geen bewijs van beheersing Engelse taal toe te voegen in je aanmelding. Echter, als je je hebt aangemeld voor een opleiding waarbij een taalcertificaat benodigd is als toelatingseis in je aanmeldingsemail, is het vereist om een bewijs van beheersing Engelse taal toe te voegen vóór de deadline.

  • Nuffic certificaat (alleen voor Chinese studenten)

  Voor Chinese studenten is het vereist om een Nuffic certificaat aan te vragen, ongeacht het niveau of locatie van de vorige opleiding. Het certificaat is niet vereist voor de aanmelding, maar wanneer je toegelaten bent tot de opleiding heb je dit certificaat nodig vóór 1 juni voor de Visa-aanmelding. Meer informatie vindt je op de Study in Holland website.  

 3. Stap 3: Stappenplan voor het selectieproces

  Je krijgt kort na 15 januari via de mail een stappenplan toegestuurd waarin het selectieproces wordt uitgelegd. Dit stappenplan bevat de exacte deadlines en inhoud van de selectieopdrachten.

 4. Stap 4: Deelnemen aan de selectieprocedure

  Maak de selectieopdrachten in februari en maart. Wanneer je de opdrachten hebt afgerond, dan ontvang je de resultaten van de selectie na 15 april. Bij positief nieuws ontvang je dan ook je bewijs van plaatsing.

 5. Stap 5: Rond je inschrijving af

  Zorg ervoor dat je aan alle toelatingseisen voldoet en rond je inschrijving af vóór 31 juli. Houd er rekening mee dat niet-EEA studenten de eventuele aanvullende certificaten voor wiskunde en Engels vóór 1 juni moeten insturen, gezien de Visa-aanvraag. Net als EEA studenten hebben niet-EEA studenten tot 31 juli om hun diploma op te sturen

   

Selectiekandidaten moeten zich bewust zijn dat:

 • Dat je je niet mag inschrijven voor meer dan twee numerus fixus opleidingen per jaar.
 • Als je je aanmeldt voor een numerus fixusopleiding aan de Radboud Universiteit, is het raadzaam om je ook aan te melden voor een niet-selectieve opleiding, om je kansen te maximaliseren.

 

Vragen?

Neem contact met ons op via admissions [at] ru.nl.