Aanmeldprocedure bachelor - internationale vooropleiding

Je moet eerst zeker weten dat je voldoet aan de toelatingseisen van de bachelor waarvoor je je wilt aanmelden. Om je aan te melden voor een opleiding moet je vóór de aanmelddeadline een verzoek tot inschrijving indienen via Studielink en vervolgens documenten uploaden in OSIRIS Application.

Stappenplan

 1. Stap 1: Dien een verzoek tot inschrijving in via Studielink

  Als je je wilt inschrijven voor een bacheloropleiding, moet je een account aanmaken en een verzoek tot inschrijving indienen via Studielink (het nationale online inschrijfsysteem voor universiteiten). Je wordt eerst gevraagd om je vooropleiding in te vullen. Vervolgens moet je de naam van de opleiding waarvoor je je wilt inschrijven selecteren uit de bijbehorende lijst.

  Ga naar Studielink

 2. Stap 2: Je documenten uploaden in OSIRIS Application

  Nadat je je voor een opleiding hebt aangemeld via Studielink, ontvang je een e-mail met persoonlijke inloggegevens voor OSIRIS Application. Je hebt 56 dagen de tijd om je documenten te uploaden en de aanmelding volledig af te ronden. Als je dat niet binnen deze periode hebt gedaan, wordt je aanmelding automatisch geannuleerd.

  Let op: van maandag 15 april tot vrijdag 19 april vindt er groot onderhoud plaats aan het studenteninformatiesysteem Osiris. Gedurende deze periode is het niet mogelijk je aanmelding in Osiris in te dienen of te herindienen (in geval van een incompleet dossier).

  Je wordt gevraagd de volgende documenten te uploaden:

  • Een scan van een geldig paspoort (alleen de pagina met persoonsgegevens) of een Europese identiteitskaart
    
  • Een diploma

  Als je al klaar bent met je middelbare schoolopleiding en je diploma hebt ontvangen, moet je dit, voorzien van handtekening en stempel, uploaden bij je aanmelding. Als je wel klaar bent, maar je diploma nog niet hebt ontvangen, óf als je nog niet klaar bent met je middelbare schoolopleiding, geef dit dan aan op het inschrijfformulier. Vermeld in OSIRIS Application de volledige, officiële naam (in de oorspronkelijke taal) van het diploma dat je hebt ontvangen of nog zult ontvangen.

  • Radboud Statement of Education form

  Als je nog niet klaar bent met je middelbare schoolopleiding, verzoeken we je het formulier Radboud Statement of Education (zie onderaan deze pagina) te uploaden. Deze moet door jou of door je school worden ingevuld. Hiermee heeft de Radboud Universiteit een beter overzicht van je vooropleiding.

  • Cijferlijsten

  Upload de cijferlijsten van de afgelopen twee jaar, plus je definitieve cijferlijst (indien beschikbaar). Upload ook de cijferlijsten en diploma’s van alle opleidingen die je na je middelbare schoolopleiding hebt gevolgd of nog volgt. Alle cijferlijsten moeten voorzien zijn van handtekening en stempel.

  • Beëdigde vertalingen van diploma’s en cijferlijsten

  Alle vertalingen moeten worden gemaakt door een officieel erkende vertaler. Officiële vertalingen zijn niet nodig als je diploma of cijferlijst oorspronkelijk in het Nederlands, Engels of Duits is opgesteld. Als je school Engelse versies van je documenten verstrekt, upload deze dan samen met de versies van de documenten in hun oorspronkelijke taal.

  • Een persoonlijke verklaring

  In je persoonlijke verklaring moet je kort beschrijven waarom je voor deze specifieke bacheloropleiding hebt gekozen en hoe die aansluit bij je eerdere opleiding.

  • Een overzicht van je vooropleiding/ervaring

  Upload een overzicht met informatie over het onderwijs dat je hebt genoten en de kennis/ervaring die je hebt opgedaan tijdens je stage, opleiding of werk. Deze informatie moet in chronologische volgorde zijn, en mag een cv omvatten.

  • Bewijs van Engelse taalvaardigheid (zie toelatingseisen)

  Bewijs van voldoende Engelse taalvaardigheid is vereist. Je mag je aanmelding zonder Engelse taalcertificaat indienen. Als je echter tot de opleiding wordt toegelaten en een taalcertificaat in je toelatingsmail als vereiste wordt genoemd, moet je vóór de uiterste inschrijfdatum een bewijs van je taalvaardigheid overleggen.

 3. Stap 3: Toelatingsbesluit

  Je verzoek tot inschrijving wordt in behandeling genomen. Binnen ongeveer drie tot vier weken nadat je de digitale vragenlijst hebt ingeleverd, informeert Student Admissions je per e-mail over het toelatingsbesluit. Er zijn drie mogelijke uitkomsten:

  • Je wordt onvoorwaardelijk toegelaten. Je kunt je inschrijven voor de opleiding.
  • Je wordt voorwaardelijk toegelaten. In je toelatingsbesluit staan de voorwaarden waaraan je eerst moet voldoen om definietief toegelaten te worden. Daarna kun je je inschrijven voor de opleiding.
  • Je wordt niet toegelaten. Je aanmelding in Studielink wordt ingetrokken. Je ontvangt toelichting over je afwijzing per e-mail.

  De uitkomst ontvang je op het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven.

  Ben je toegelaten?

  Dan kun je je inschrijven voor de opleiding.

Radboud University statement of education

Vragen?

Neem contact met ons op via admissions [at] ru.nl (admissions[at]ru[dot]nl).