Aanmeld- en inschrijfprocedure bijvakstudenten

Ben je een student van een andere instelling in het hoger onderwijs? En wil je bij de Radboud Universiteit een cursus of cursussen doen als bijvakstudent? Volg dan de onderstaande stappen om je in te schrijven.

Stappenplan

 1. Stap 1: Kies een bijvak

  Kijk in onze studiegids of er cursussen zijn die je zou willen volgen als bijvak. Bij elk vak staat vermeld of het vak ook als bijvak te volgen is. Check ook of er instroomeisen gesteld worden.

  Naar Studiegids

 2. Stap 2: Meld je aan, vul de digitale vragenlijst in en upload je documenten

  Meld je aan bij de opleiding aan de Radboud Universiteit waar je bijvakken wilt gaan volgen. Dit doe je door een account aan te maken via Osiris Aanmelding. Wil je meerdere bijvakken volgen? Meld je dan afzonderlijk aan bij iedere opleiding die een bijvak aanbiedt.

  Naar Osiris Aanmelding

  Je krijgt nu een digitale vragenlijst om in te vullen en een verzoek om documenten te uploaden die gaan over je huidige opleiding. Doe dit zo snel mogelijk. Dien je vragenlijst en documenten in via Osiris Aanmelding.

  Deadline indienen vragenlijst:

  • Voor het eerste semester moet je uiterlijk 1 juli je vragenlijst hebben ingediend.
  • Voor het tweede semester moet je uiterlijk op 1 december je vragenlijst hebben ingediend.

  Dien je je vragenlijst na de deadline in? Dan kunnen we niet garanderen dat deze nog in behandeling wordt genomen.

 3. Stap 3: Check of je wordt toegelaten

  De Radboud Universiteit gaat jouw vragenlijst en documenten beoordelen.  Binnen ongeveer drie weken ontvang je een mail of je wordt toegelaten tot de gewenste bijvakken. Je kunt dit ook zien in Osiris Aanmelding. Als je niet wordt toegelaten, kun jij je helaas niet inschrijven voor de gekozen bijvakken.

 4. Stap 4: Verzend het Bewijs Betaald Collegegeld

  Als je bent toegelaten, hebben we een Bewijs Betaald Collegegeld (BBC) van je eigen universiteit of hogeschool nodig, voor het collegejaar waarvoor je wilt inschrijven. Met dit bewijs toon je aan dat je het wettelijk collegegeld al hebt betaald. Kijk op de website van de universiteit of hogeschool waar je collegegeld betaalt om te zien hoe je dit kunt regelen. Geef bij je eigen universiteit of hogeschool specifiek aan dat het om een BBC voor een bijvak of minor inschrijving aan de Radboud Universiteit gaat.

  Nadat wij het BBC ontvangen en verwerkt hebben word je binnen enkele weken ingeschreven als bijvakstudent aan de Radboud Universiteit.

  Let op: begin je per september als bijvakstudent, dan word je pas vanaf juni ingeschreven.

 5. Stap 5: Check of je bent ingeschreven voor de goedgekeurde cursussen

  Na je inschrijving bij de Radboud Universiteit, kun je in Osiris Student checken of je bent ingeschreven voor de goedgekeurde cursussen. De inschrijving voor de cursussen wordt voor je gedaan, dus je hoeft dit zelf niet te doen.

Uitschrijven

Wil je je gedurende het jaar weer uitschrijven als bijvakstudent? Stuur dan een e-mail naar centralstudentdesk [at] ru.nl (centralstudentdesk[at]ru[dot]nl) met het verzoek om je uit te schrijven, inclusief:

 • je voor- en achternaam;
 • de naam van de opleiding waarop je bent ingeschreven;
 • de datum per wanneer je je wilt uitschrijven;
 • studentnummer van de Radboud Universiteit.

Vragen?

Heb je een vraag over de inschrijfprocedure? Neem dan contact op met onze Centrale Studentenbalie:

Bel naar +31 24 361 23 45, kies optie 3
Mail naar centralstudentdesk [at] ru.nl (centralstudentdesk[at]ru[dot]nl)

 

Informatie voor huidige studenten

Studeer je al aan de Radboud Universiteit? Lees dan meer over hoe je je kunt inschrijven voor cursussen en tentamens.

Informatie voor huidige studenten