Aanmeldprocedure master - Nederlandse vooropleiding

Om je aan te melden voor een opleiding moet je voor de aanmelddeadline een verzoek tot inschrijving indienen via Studielink. Bekijk eerst de toelatingseisen en volg vervolgens de stappen die hieronder staan.

Stappenplan

 1. Stap 1: Dien een verzoek tot inschrijving in via Studielink

  Meld je aan voor de master van je keuze via Studielink. Dit doe je door 'een verzoek tot inschrijving' in te dienen. Je kunt je al aanmelden vanaf 1 oktober voor het volgende studiejaar.

  Naar Studielink

  Heb je een bacheloropleiding aan de Radboud Universiteit gevolgd die direct toegang geeft tot de master? Dan kun je onderstaande stappen overslaan en je na aanmelding in Studielink gaan inschrijven voor de master.

 2. Stap 2: Vul de digitale vragenlijst in

  Als je vooropleiding niet automatisch toegang geeft tot de master, ontvang je op het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven de inloggegevens voor een digitale vragenlijst. Log in, vul de vragenlijst in en upload de gevraagde documenten. Zorg ervoor dat je de vragenlijst en documenten voor de aanmelddeadline indient. Vul je de vragenlijst na de deadline in, dan is er geen garantie dat we je toelating op tijd kunnen verwerken. Je vindt de aanmelddeadline bovenaan de Toelating & Inschrijving pagina van de master.

 3. Stap 3: Houd je e-mail in de gaten

  Je verzoek tot toelating wordt vervolgens in behandeling genomen. Binnen ongeveer drie weken nadat je de vragenlijst hebt ingediend, hoor je per mail of je wordt toegelaten tot de master. Er zijn drie mogelijke uitkomsten:

  1. Je wordt toegelaten. → Je kunt je inschrijven voor de opleiding. 
  2. Je wordt onder voorwaarden toegelaten. → Er zijn voorwaarden waar je eerst aan moet voldoen om definitief toegelaten te worden. Je ontvangt een mail over wat deze voorwaarden inhouden.
  3. Je wordt niet toegelaten. → Je aanmelding in Studielink wordt ingetrokken en je kunt je helaas niet inschrijven voor deze master.

  De uitkomst ontvang je op het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven.

  Ben je toegelaten?

  Dan kun je je inschrijven voor de opleiding.