Aanmeldprocedure master - Nederlandse vooropleiding

Je moet eerst zeker weten dat je voldoet aan de toelatingseisen van de masteropleiding waarvoor je je wilt aanmelden. Om je aan te melden voor een opleiding moet je vóór de aanmelddeadline een verzoek tot inschrijving indienen via Studielink en volg vervolgens de stappen die hieronder staan.

Stappenplan

 1. Stap 1: Dien een verzoek tot inschrijving in via Studielink

  Via Studielink meld je je aan voor de masteropleiding aan de Radboud Universiteit. Je kunt je aanmelden vanaf 1 oktober voor het volgende studiejaar.

  Naar Studielink

  Heb je een bacheloropleiding aan de Radboud Universiteit gevolgd die direct toegang geeft tot de master? Dan kun je onderstaande stappen overslaan en je na aanmelding in Studielink inschrijven voor de master.

 2. Stap 2: Vul de digitale vragenlijst in

  Als je vooropleiding niet automatisch toegang geeft tot de master, ontvang je op het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven de inloggegevens voor een digitale vragenlijst. Log in, vul de vragenlijst in en upload de gevraagde documenten. Zorg ervoor dat je de vragenlijst en documenten voor de aanmelddeadline indient. Vul je de vragenlijst na de deadline in, dan is er geen garantie dat we je toelating op tijd kunnen verwerken. Je vindt de aanmelddeadline bovenaan de Toelating & Inschrijving pagina van de master.

 3. Stap 3: Houd je e-mail in de gaten

  Je verzoek tot inschrijving wordt in behandeling genomen. Binnen ongeveer drie tot vier weken nadat je de digitale vragenlijst hebt ingeleverd, informeert Student Admissions je per e-mail over het toelatingsbesluit. Er zijn drie mogelijke uitkomsten:

  1. Je wordt onvoorwaardelijk toegelaten. Je kunt je inschrijven voor de opleiding. 
  2. Je wordt voorwaardelijk toegelaten. In je toelatingsbesluit staan de voorwaarden waaraan je eerst moet voldoen om definitief toegelaten te worden. Daarna kun je je inschrijven voor de opleiding.
  3. Je wordt niet toegelaten. Je aanmelding in Studielink wordt ingetrokken. Je ontvangt toelichting over je afwijzing per e-mail.

  De uitkomst ontvang je op het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven.

  Ben je toegelaten?

  Dan kun je je inschrijven voor de opleiding.