Aanmeldprocedure master met een plaatsingsprocedure - Nederlandse vooropleiding

Je moet eerst zeker weten dat je voldoet aan de toelatingseisen van de masteropleiding waarvoor je je wilt aanmelden. Om je aan te melden voor een opleiding moet je vóór de aanmelddeadline een verzoek tot inschrijving indienen via Studielink. Volg vervolgens de stappen die hieronder staan.

Stappenplan

 1. Stap 1: Dien een verzoek tot inschrijving in via Studielink

  Via Studielink meld je je aan voor de masteropleiding aan de Radboud Universiteit. Je kunt je aanmelden vanaf 1 oktober voor het volgende studiejaar.

  Naar Studielink

 2. Stap 2: Vul de digitale vragenlijst in

  Als je vooropleiding niet automatisch toegang geeft tot de master, ontvang je op het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven de inloggegevens voor een digitale vragenlijst. 

  Log in, vul de vragenlijst in en upload de gevraagde documenten. Zorg ervoor dat je de vragenlijst en documenten voor de aanmelddeadline indient. Vul je de vragenlijst na de deadline in, dan is er geen garantie dat we je toelating op tijd kunnen verwerken. Je vindt de aanmelddeadline bovenaan de Toelating & Inschrijving pagina van de master.

 3. Stap 3: Houd je e-mail in de gaten

  Je verzoek tot inschrijving wordt in behandeling genomen. Binnen ongeveer drie tot vier weken nadat je de digitale vragenlijst hebt ingeleverd, informeert Student Admissions je per e-mail of je bent toegelaten tot de plaatsingsprocedure. Er zijn drie mogelijke uitkomsten:

  1. Je wordt toegelaten tot de plaatsingsprocedure. 
  2. Je wordt onder voorwaarden toegelaten tot de plaatsingsprocedure. Er zijn voorwaarden waar je eerst aan moet voldoen om definitief toegelaten te worden.
  3. Je wordt niet toegelaten tot de plaatsingsprocedure. Je aanmelding in Studielink wordt ingetrokken.
 4. Stap 4: Neem deel aan de plaatsingsprocedure

  Ben je toegelaten tot de plaatsingsprocedure van de master? Dan krijg je per e-mail een bericht over hoe de plaatsingsprocedure eruitziet en welke acties je moet ondernemen. Op basis van de plaatsingsprocedure wordt beoordeeld of je wordt geplaatst bij de master. Er zijn twee mogelijke uitkomsten:

  1. Je wordt geplaatst bij de master. 
  2. Je wordt niet geplaatst bij de master. Je aanmelding in Studielink wordt ingetrokken en je kunt je helaas niet inschrijven voor deze master.

  Ben je geplaatst?

  Dan kun je je inschrijven voor de opleiding.