Aanmeldprocedure pre-master - Nederlandse vooropleiding

Om je aan te melden voor een opleiding moet je voor de aanmelddeadline een verzoek tot inschrijving indienen via Studielink. Bekijk eerst de toelatingseisen en volg vervolgens de stappen die hieronder staan.

Stappenplan

 1. Stap 1: Doe een verzoek tot inschrijving via Studielink

  Meld je aan voor de pre-master via Studielink. Dit doe je door 'een verzoek tot inschrijving' in te dienen. Je kunt je al aanmelden vanaf 1 oktober voor het volgende studiejaar.

  Voor aanmelding zijn de volgende stappen in Studielink nodig:

  • Ga naar ‘Verzoek tot inschrijving indienen’
  • Zoek op ‘Premaster [naam opleiding]’. Vaak is de naam van de pre-master de naam van de master(specialisatie).
  • Selecteer de onderwijsinstelling: Radboud Universiteit
  • Selecteer het type opleiding: WO Bachelor

  Naar Studielink

  Meld je op tijd aan! Om je aan te melden, hoeft je vooropleiding nog niet afgerond te zijn. Je vindt de aanmelddeadline bovenaan de Toelating & Inschrijving pagina van de pre-master.

 2. Stap 2: Vul de digitale vragenlijst in

  Omdat je vooropleiding beoordeeld moet worden, ontvang je op het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven de inloggegevens voor een digitale vragenlijst. Log in, vul de vragenlijst in en upload de gevraagde documenten. Zorg ervoor dat je de vragenlijst en documenten voor de aanmelddeadline indient. Vul je de vragenlijst na de deadline in, dan is er geen garantie dat we je toelating op tijd kunnen verwerken. Je vindt de aanmelddeadline bovenaan de Toelating & Inschrijving pagina van de pre-master.

 3. Stap 3: Houd je e-mail in de gaten

  We nemen de ingevulde vragenlijst vervolgens in behandeling. Binnen ongeveer drie weken nadat je de vragenlijst hebt ingediend, hoor je per mail of je wordt toegelaten tot de pre-master. Er zijn drie mogelijke uitkomsten:

  1. Je wordt toegelaten. → Je kunt je inschrijven voor de opleiding. 
  2. Je wordt onder voorwaarden toegelaten. → Er zijn voorwaarden waar je eerst aan moet voldoen om definitief toegelaten te worden. Je ontvangt een mail over wat deze voorwaarden inhouden.
  3. Je wordt niet toegelaten. → Je aanmelding in Studielink wordt ingetrokken en je kunt je helaas niet inschrijven voor deze pre-master.

  De uitkomst ontvang je op het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven.

  Ben je toegelaten ?

  Dan kun je je inschrijven voor de opleiding.