Inschrijfprocedure Radboud Universiteit

Nadat je bent toegelaten, ontvang je per e-mail de instructies om jezelf in te schrijven voor de opleiding. Je bent pas ingeschreven als je toelating is goedgekeurd door de examencommissie, je vooropleiding is geverifieerd in Studielink en wanneer je de betaling hebt geregeld.

Stappenplan

 1. Stap 1: Betaal je collegegeld

  Geef in Studielink aan hoe je het collegegeld wilt betalen.

  Wanneer je bent toegelaten tot een opleiding ontvang je automatisch een e-mail zodra het mogelijk is om de betaalmogelijkheden in te voeren. Dit is meestal medio juni.

 2. Stap 2: Controleer de status van je inschrijfverzoek

  Raadpleeg regelmatig je To Do acties in Studielink en de detailpagina van je verzoek tot inschrijving. De status van je inschrijfverzoek in Studielink verandert uiteindelijk van 'verzoek ingediend' naar 'ingeschreven'.

  Heb je in Studielink al je To Do acties afgerond, maar staat de status van je inschrijving 2 weken voor de start van je opleiding nog steeds op 'verzoek ingediend'? Neem dan contact op met de Centrale Studentenbalie (zie contactgegevens onderaan deze pagina).

  Je moet je inschrijving in Studielink op 31 augustus volledig afgerond hebben voor de start in september en op 31 januari voor de start in februari.

 3. Stap 3: Download bewijs van inschrijving

  Nadat je bent ingeschreven, kun je je bewijs van inschrijving downloaden via OSIRIS Student.

 4. Stap 4: Upload foto voor je studentenkaart

  Is je inschrijving in orde en ben je nieuw aan de Radboud Universiteit?  Dan ontvang je per e-mail jouw inloggegevens voor je Radboudaccount. Daarmee krijg je o.a. toegang tot OSIRIS Student. Ook ontvang je een e-mail over het uploaden van je pasfoto voor op je studentenkaart.

Contact

Heb je vragen over de toelating of weet je niet zeker of je aan alle voorwaarden voldoet? Neem dan contact op met de studieadviseur van de opleiding.

Heb je een vraag over de inschrijfprocedure in Studielink, OSIRIS of over het collegegeld? Neem dan contact op met onze Centrale Studentenbalie:

 • Bel naar +31 24 361 23 45, kies optie 3
 • Mail naar centralstudentdesk [at] ru.nl (centralstudentdesk[at]ru[dot]nl)

Bekijk de openingstijden.