Online verificatie van documenten

De Radboud Universiteit kan een aantal inschrijvingsdocumenten online verifiëren als ze aan de onderstaande eisen voldoen. Als wij je document online kunnen verifiëren, hoef je ons geen gewaarmerkte kopie per post toe te sturen.

Inschrijfdocumenten

Diploma's

Inschrijving bacheloropleiding
 

Diploma internationaal baccalaureaat (IB)

Diploma nog niet behaald:
Voordat je resultaten worden vrijgegeven, moet je contact opnemen met je coördinator van het Diplomaprogramma om namens jou een aanvraag in te dienen bij het IB.
Na de vrijgave van je resultaten kun je een verzoek indienen om je voorlopige cijferlijst rechtstreeks naar ons te sturen door een verzoek in te dienen via https://rrs.ibo.org/ en te kiezen voor de optie 'Aanvraag resultaten hoger onderwijs'.

Zodra wij je voorlopige resultaten online kunnen verifiëren, ontvang je een bevestigingsmail. Belangrijk: stuur een scan van je officiële IB Diploma certificaat en programma resultaten naar admissions [at] ru.nl (admissions[at]ru[dot]nl) zodra je deze hebt ontvangen. Dit hoeft echter niet voor de uiterste inschrijfdatum te gebeuren.

Diploma al behaald:
Om je diploma online te verifiëren, dien je een verzoek in om je diploma en resultaten met ons te delen door een verzoek in te dienen via https://rrs.ibo.org/ en te kiezen voor de optie 'Aanvraag resultaten hoger onderwijs'.

Als je in OSIRIS Application geen scan van je officiële IB Diplomacertificaat en programmaresultaten hebt geüpload, stuur dan de scans van deze documenten naar admissions [at] ru.nl (admissions[at]ru[dot]nl). Wij hebben je resultaten via de IBIS-website en scans van je officiële documenten nodig. Zodra wij je diploma online kunnen verifiëren, ontvangt je een bevestigingsmail.


Cambridge GCSE/GCE

Op dit moment kunnen we alleen de GCSE en GCE A-level resultaten van Cambridge International online verifiëren. Stuur een scan van je officiële voorlopige of definitieve Cambridge-diploma('s) naar admissions [at] ru.nl (admissions[at]ru[dot]nl).

Let op: als je ons je voorlopige resultaten van Cambridge International hebt gestuurd, moet je later ook nog een scan van je officiëel behaalde certificaat/certificaten sturen naar admissions [at] ru.nl. Dit hoeft echter niet voor de uiterste inschrijfdatum te gebeuren.

Let op: als wij alleen je voorlopige resultaten kunnen verifiëren, behandelen wij dit als een bewijs behaald diploma totdat je een scan van het officiële certificaat kan sturen naar admissions [at] ru.nl (admissions[at]ru[dot]nl).

WAEC

Ga naar de website van de West African Examinations Council Digital Certificate en volg de stappen voor het delen van je documenten met de Radboud Universiteit. Klik op de knop "Request for confirmation" en deel je documenten met admissions [at] ru.nl (admissions[at]ru[dot]nl).

De Radboud Universiteit accepteert alleen academische documenten die zijn uitgegeven en verzonden via het WAEC Digital Certificate platform, voor afgestudeerden vanaf 1999. Documenten die via een andere methode zijn verzonden, worden niet geaccepteerd.

Let op: Op de WAEC-website kun je je referentienummer invoeren in het veld "additional information". 

Chinese middelbare schooldiploma's: CSSD

Ga naar de CHSI-website en volg de stappen voor het delen van je documenten met de Radboud Universiteit. Zodra je toegang hebt tot je CHSI-account, klik je op "Report Delivery" om de Engelse versie van je Online Verification Report aan te vragen en je documenten te delen met admissions [at] ru.nl (admissions[at]ru[dot]nl).

Type documenten dat wij accepteren:

  • Verification Report of China Secondary Education Qualification Certificate
  • Verification Report of China Secondary Education Student’s Academic Transcript (indien cijfervereisten van toepassing zijn)
  • Verification Report of China College Admission Examination Scores (Gaokao)

De Radboud Universiteit accepteert alleen academische documenten die zijn opgestuurd via de CSSD online aanvraagservice. Documenten verzonden via een andere methode worden niet geaccepteerd.

Inschrijving masteropleiding
 

Diploma dat online geverifieerd moet worden

Als we je diploma online kunnen verifiëren, accepteren we de online verificatie van je diploma voor de inschrijving. We kunnen dit doen voor de volgende diploma's:

  • Diploma's gedeeld via het beveiligde elektronische systeem van de uitgevende universiteit
  • Diploma's gedeeld via een elektronisch systeem van een derde partij als dit systeem duidelijk vermeld staat op de website van de uitgevende universiteit
  • Diploma's die een verificatiecode of link bevatten die op de website van de universiteit moet worden gebruikt om de echtheid en de inhoud te verifiëren

Let op: Het is niet voldoende als de verificatie alleen bevestigt dat het document door de betreffende universiteit is afgegeven, maar niet de inhoud weergeeft.

Als je diploma in een andere taal dan het Engels, Nederlands of Duits is opgesteld en wij de inhoud ervan online kunnen verifiëren, hebben wij alsnog een vertaling nodig (een gewaarmerkte kopie op papier of een versie die online kan worden geverifieerd).

Chinees hoger onderwijs diploma's: CSSD

Ga naar de CHSI-website en volg de stappen voor het delen van je documenten met de Radboud Universiteit. Zodra je toegang hebt tot je CHSI-account, klik je op "Report Delivery" om de Engelse versie van je Online Verification Report aan te vragen en je documenten te delen met admissions [at] ru.nl (admissions[at]ru[dot]nl).

Type documenten dat wij accepteren:

  • Online Verification Report of Higher Education Qualification Certificate
  • Verification Report of China Higher Education Student's Academic Transcript (indien cijfervereisten van toepassing zijn) 

De Radboud Universiteit accepteert alleen academische documenten die zijn opgestuurd via de CSSD online aanvraagservice. Documenten verzonden via een andere methode worden niet geaccepteerd.

Bewijs van afstuderen

Als we online een transcript of een afstudeerverklaring kunnen verifiëren die de datum van je afstuderen bevestigt, accepteren we dit als tijdelijk bewijs van je diploma totdat je een gewaarmerkte kopie van je officiële diploma per post kunt opsturen.

Certificaten

Inschrijving bacheloropleiding
 

AP/SAT score(s)

Om je AP en/of SAT scores elektronisch te verifiëren, vragen we je je College Board te verzoeken je resultaten met ons te delen door gebruik te maken van de instellingscode van de Radboud Universiteit: 7737. Zodra wij je AP en/of SAT score(s) online kunnen verifiëren, ontvang je een bevestigingsmail.

OMPT results

Bij het aanmelden voor de Online Mathematics Placement Test (OMPT) kies je als universiteit 'Radboud Universiteit'. Zodra je de toets hebt gemaakt, komen de resultaten beschikbaar in onze portal. Als je de toets al hebt gemaakt terwijl je een andere universiteit hebt geselecteerd hebt bij het maken van de test, stuur dan een scan van het certificaat dat je hebt ontvangen naar admissions [at] ru.nl (admissions[at]ru[dot]nl), zodat we je resultaten handmatig kunnen toevoegen aan onze portal.

Boswell-Beta/CCVX resultaten

Stuur een scan van de resultaten die je van Boswell Beta of CCVX hebt ontvangen naar admissions [at] ru.nl (admissions[at]ru[dot]nl).

Inschrijving (pre-)masteropleiding
 

GMAT resultaten

Als een GMAT-certificaat als vereiste in je toelatingsmail staat vermeld, kun je je GMAT-resultaten met ons delen. Je moet inloggen op je GMAT-account en 'Order School Score Reports' selecteren (onder 'Future Exams'). Vervolgens kun je de Radboud Universiteit selecteren als ontvanger.

GRE

Als een GRE-certificaat als vereiste in je toelatingsmail staat vermeld, kun je je GRE-resultaten met ons delen door in te loggen op je ETS-account en de Radboud Universiteit als ontvangende instelling te selecteren met behulp van de GRE Designated Institution (DI) Code 1261. Let op: De GRE is 2 jaar geldig.

Engelse taalcertificaten

Wij kunnen de geaccepteerde Engelse taalcertificaten die nodig zijn voor toelating tot Engelstalige opleidingen online verifiëren. Lees meer over de certificaten en resultaten die wij accepteren en de verificatievereisten.

Taaleisen

Contact

+31 24 361 23 45

Contactafdeling