Taaleisen

Om aan de toelatingseisen voor Engelstalige bachelor, of (pre-)masteropleidingen te voldoen, is voldoende beheersing van het Engels vereist. En voor onze Nederlandstalige opleidingen moet je de Nederlandse taal voldoende beheersen. Je kunt je taalvaardigheid aantonen met bepaalde diploma's, of door een erkende taaltoets met een goed resultaat te behalen.

Taaleisen voor Engelstalige opleidingen

Om te voldoen aan de toelatingseisen voor Engelstalige bachelor-, pre-master- of masteropleidingen, is voldoende beheersing van het Engels vereist. Je kunt je taalvaardigheid aantonen met bepaalde diploma's of een taaltoets.

Taaleisen voor Nederlandstalige opleidingen

Een voldoende beheersing van het Nederlands is vereist om aan de toelatingseisen voor Nederlandse bachelor- of (pre-)masteropleidingen te voldoen. Taalbeheersing kan worden aangetoond via bepaalde diploma's of een taaltoets.

Onlineverificatie Engelse taaltoets

Heb je een taaltoets gedaan om te voldoen aan de toelatingseisen voor een Engelstalige opleiding? Als onderdeel van de inschrijfprocedure moet je een bewijs hiervan indienen. Afhankelijk van de taaltoets kun je de resultaten online laten verifiëren.

Resultaten Engelse taaltoets voor bachelors

Als je wordt toegelaten en Engels als vereiste wordt genoemd in de toelatingsmail, hebben we een certificaat nodig van een van de geaccepteerde Engelse taalexamens. Bekijk de vereiste testresultaten per bacheloropleiding.

Resultaten Engelse taaltoets (pre-)masters

Als je wordt toegelaten en Engels als vereiste wordt genoemd in de toelatingsmail, hebben we een certificaat nodig van een erkende Engelse taaltoets. Check de vereiste testresultaten per opleiding.

Resultaten Engelse taaltoets voor uitwisselingsstudenten

Een goede beheersing van het Engels is een vereiste voor deelname aan onze Engelstalige cursussen. Als Engels niet je moedertaal is, vragen we je daarom om aan te tonen dat je gesproken en geschreven Engels van voldoende niveau is.

Contact

Heb je vragen over de toelatingseisen of weet je niet zeker of je aan alle voorwaarden voldoet? Neem dan contact op met de studieadviseur van de opleiding. 

Heb je een vraag over een aanmeldprocedure of inschrijfprocedure in Studielink, Osiris of over het collegegeld? Neem dan contact op met onze Centrale Studenten Administratie:

+31 24 361 23 45