Resultaten Engelse taaltoets voor uitwisselingsstudenten

Een goede beheersing van het Engels is een vereiste voor deelname aan onze Engelstalige cursussen. Als Engels niet je moedertaal is, vragen we je daarom om aan te tonen dat je gesproken en geschreven Engels van voldoende niveau is. Dit doe je door een van de volgende documenten aan te leveren:

 • Een TOEFL iBT testcertificaat met een score van tenminste 80 punten.
 • Een IELTS testcertificaat met een score van tenminste 6.0.
 • Een Cambridge Certificate in English (minimum niveau B2) - B2 First / FCE (Grade C, overall score 169 of hoger), C1 Advanced / CAE (overall score 169 of hoger), of C2 Proficiency / CPE.
 • Een TOEIC test met een minimum score van 670 (Listening en Reading) en 290 (Speaking and Writing).
 • Een certificaat van je thuisuniversiteit van een taalcursus Engels (minimum niveau B2) (lees de voorwaarden).
 • Een verklaring van je thuisuniversiteit die je Engelse taalvaardigheid aantoont (het CEFR niveau dient benoemd te worden, minimum niveau B2) (lees de voorwaarden).

Let op dat de meeste taalcertificaten een geldigheid van 2 jaar hebben. De enige uitzondering is het Cambridge Certificate in English. Dit certificaat is 5 jaar geldig.

Aanvullende eisen

Wanneer je mastervakken wilt volgen aan de Faculteit der Managementwetenschappen of elke cursus bij de afdeling English en American Studies van de Faculteit der Letteren, is een minimum niveau C1 in Engels vereist. Een C1-niveau in Engels kan aangetoond worden met de volgende documenten:

 • Een TOEFL iBT testcertificaat met een score van tenminste 90 punten (alle subscores tenminste 22 punten).
 • Een IELTS testcertificaat met een score van tenminste 6.5 (subscores tenminste 6.0, subscore Writing tenminste 6.5).
 • Een Cambridge Certificate in English (minimum niveau C1) - B2 First / FCE (Grade A), C1 Advanced / CAE (Grade C of hoger), of C2 Proficiency / CPE.
 • Een TOEIC test met een minimum score van 720 (Listening en Reading) en 310 (Speaking and Writing).
 • Een certificaat van je thuisuniversiteit van een taalcursus Engels (minimum niveau C1) (lees de voorwaarden).
 • Een verklaring van je thuisuniversiteit die je Engelse taalvaardigheid aantoont (het CEFR niveau dient benoemd te worden, minimum niveau C1) (lees de voorwaarden).

Wanneer je cursussen in het Nederlands wilt volgen, is een goede beheersing van het geschreven en gesproken Nederlands vereist om aan de Nederlandse taaleisen te voldoen. 

Voorwaarden voor een certificaat of verklaring van je thuisuniversiteit

Het certificaat van je thuisuniversiteit van een taalcursus Engels en de verklaring van je thuisuniversiteit die je Engelse taalvaardigheid aantoont, worden alleen geaccepteerd voor aanmelders uit de EU of EER. 

Daarnaast worden deze documenten niet geaccepteerd als je cursussen wilt volgen aan de Faculteit der Letteren of de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen. Behaal dan een van de andere geaccepteerde taaltestcertificaten.

Uitzonderingen

 • Studenten die op dit moment studeren in Canada (m.u.v. Quebec), de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Nieuw Zeeland of Australië hoeven geen taalcertificaat te behalen.
 • Studenten die op dit moment een volledig Engelstalige opleiding volgen in een ander land, kunnen mogelijk uitgezonderd zijn van het behalen van een taalcertificaat. Als dit het geval is, upload dan een verklaring van je universiteit die aantoont dat je opleiding volledig Engelstalig is. Let op dat deze verklaring niet wordt geaccepteerd als je cursussen wilt volgen aan de Faculteit der Letteren of de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen. 

Contactinformatie

Heb je een vraag over de Engelse taaleisen voor uitwisselingsstudenten? Of is het voor jou niet mogelijk om een van de geaccepteerde taaltestcertificaten te overleggen? Neem contact op met Student Admissions via e-mail exchangeadmissions [at] ru.nl (exchangeadmissions[at]ru[dot]nl) of bel +31 24 361 23 45.