Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Rechten in deeltijd

Rechtsgeleerdheid

Ben jij in het bezit van een universitair diploma (master of doctoraal) of een juridisch hbo-diploma (zoals SJD en HJO), heb je interesse in Rechten en wil je meer kansen op de arbeidsmarkt? De Radboud Universiteit biedt een unieke deeltijdopleiding aan waarmee je in (ruim) 5 jaar het masterdiploma Rechtsgeleerdheid kunt behalen. Zo verkrijg je een extra diploma. Dat biedt een flinke voorsprong. Een investering die loont.

Versterk je positie

Na afronding van de rechtenstudie ben je 'meester' in de rechten. En dan? De praktijk laat zien dat er verschillende mogelijkheden zijn. Dat komt doordat de rechtenstudie een brede opleiding is die analytisch en nauwkeurig denken bevordert. Je kunt kiezen voor typisch juridische functies als advocaat, rechter of officier van justitie. Maar je kunt ook goed slagen in leidinggevende functies of als jurist bij bedrijven, de overheid of non-profit organisaties. Ook kun je natuurlijk de deeltijdopleiding volgen om je kennis te verbreden en verdiepen voor je huidige functie. Met een rechtenstudie kun je dus veel kanten op.

Karim Hammadi: “Graag wilde ik mij vooral persoonlijk verder ontwikkelen en mij meer verdiepen in mijn huidige werk.”

Is de opleiding iets voor jou?

Deze opleiding is bedoeld voor studenten met een afgeronde wo-opleiding (master of doctoraal) of juridische hbo-opleiding, interesse hebben in rechten en graag een tweede diploma willen behalen. Bijvoorbeeld om meer en betere mogelijkheden te krijgen op de arbeidsmarkt. Heb je al een diploma op het gebied van Letteren, Geschiedenis, Politicologie, Bestuurskunde, Psychologie of Filosofie? Dan is een masterdiploma Rechten een heel mooie aanvulling met goed carrièreperspectief: je verkrijgt ' civiel effect', waarmee je ook typisch juridische beroepen als advocaat kunt beoefenen. Het programma is ook toegankelijk voor wie een juridisch hbo-diploma heeft behaald.

Uitgangspunt is dat studenten qua vooropleiding en/of niveau voldoende toegerust zijn om de juridische hoofdvakken in het B2- en B3-jaar te volgen en vrijgesteld kunnen worden van een aantal eerstejaarsvakken. Het programma is zo opgezet dat het goed studeerbaar en haalbaar is voor wie de studie wil combineren met een baan. Het onderwijs vindt daarom 's avonds plaats. Heb je de ambitie en motivatie om verder te studeren, en kun je daar - eventueel naast een baan - voldoende tijd voor vrijmaken? Dan is deze deeltijdopleiding een uitstekend programma om je te verdiepen in het recht en een tweede hoogwaardig universitair diploma te behalen.

Informatiebijeenkomst

Twee keer per jaar (medio mei en oktober) vindt een informatiebijeenkomst plaats voor iedereen die geïnteresseerd is in de verkorte deeltijdopleiding. Wil je een bericht ontvangen zodra de nieuwe datum van de informatiebijeenkomst bekend is? Stuur dan een e-mail naar studieadviseur Merlijn Sutmuller.


Unieke deeltijdopleiding

  • Behaal het masterdiploma in (ruim) 5 jaar
  • Met avondonderwijs en studiebegeleiding
  • Online hoorcolleges
  • Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

Notarieel recht - Deeltijd

Ook de opleiding Notarieel recht kun je in deeltijd volgen.

Pre-master Nederlands recht

Heb je al een hbo-diploma Rechten? Volg dan de pre-master.

Rechtgeleerdheid - Voltijd

Meer informatie over de bachelor Rechtsgeleerdheid.