Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Extra uitdaging voor studenten

Zoek je extra uitdaging? We laten je graag verder kijken. Radboud studenten kunnen kiezen uit verschillende verdiepende activiteiten. Je kunt kijken naar activiteiten binnen je studie, buiten je studie of in de medezeggenschap.

Extra uitdaging binnen je studie

Radboud Honours Academy

Ben jij iemand die graag nét een stap verder gaat? Vind je
het interessant om vanuit verschillende hoeken van de wetenschap na te denken over actuele, maatschappelijke thema’s? Of wil je onderzoek doen binnen je eigen vakgebied? En wil je tijdens je studie het beste uit jezelf halen? Dan is de Radboud Honours Academy iets voor jou.

Buitenland

Er zijn vaak binnen je studie mogelijkheden om te studeren of stage te lopen in het buitenland. Een buitenlandverblijf geeft een stimulans aan je persoonlijke ontwikkeling en is ook nog eens goed voor je carrièreperspectief.

United Netherlands

United Netherlands is een internationaal georiënteerde organisatie die geleid wordt door studenten. Ze focussen op internationale relaties en diplomatiek, waarbij ze jonge talenten een platform bieden om zich te ontwikkelen als wereldburgers.

Minor

In de meeste studies is er ruimte om zelf een aantal vakken of een minor te kiezen. Dit kan een keuze zijn tussen vakken van je eigen studie, of je kan kiezen uit vakken van verschillende opleidingen, faculteiten of zelfs universiteiten. Genoeg uitdaging te vinden dus! Kijk goed per studie wat er mogelijk is.

Werkervaring binnen je vakgebied

Er zijn verschillende manieren om tijdens je studie vast werkervaring op te doen binnen je eigen vakgebied. Een voorbeeld is de Rechtswinkel, waar rechtsstudenten gratis juridisch advies geven aan mensen die langskomen.

Stage

In sommige studies zit een stage in het curriculum, maar je kunt ook naast je studie een stage lopen. Tijdens een stage kun je de kennis die je hebt geleerd inzetten in de praktijk. Als je moeite hebt met het vinden van een passende stageplek, kan Career Service je hierbij helpen!

Extra uitdaging in de medezeggenschap

Medezeggenschap

Als student kun je op meerdere gebieden inspraak hebben op het bestuur van de Universiteit. Je kunt als student deelnemen in de Opleidingscommissie (OLC), de Facultaire Studentenraad (FSR), of je kunt je aansluiten bij een van de studentpartijen ASAP of AKKU en strijden voor een plek in de Universitaire Studentenraad (USR).

Extra uitdaging buiten je studie

Verenigingen

Nijmegen kent veel verschillende soorten studie-, sport-, cultuur- en studentenverenigingen waar ontzettend veel uitdaging te vinden is. Zo kun je deelnemen in commissies of zelfs deelnemen in het bestuur van een vereniging.

Bijbaan

Uitdaging is zeker ook te vinden in een bijbaan. Je kunt je ontwikkelen op veel verschillende soorten manieren, en je verdient er ook nog eens een zakcentje bij! Je kunt bijvoorbeeld werken in de horeca, of bijles geven aan scholieren. Ook zijn er studentenbanen te vinden op de Radboud Universiteit, kijk hiervoor bij Campus Detachering.

Toptalent in sport of kunst

Ook wanneer je extra uitdaging vindt in de kunst of sportwereld kan de Radboud Universiteit je helpen. Zo kun je financiële ondersteuning of extra studiebegeleiding krijgen, of zelfs in aanmerking komen voor Flexibel Studeren.

Vrijwilligerswerk

Je kunt je op meerdere manieren ontwikkelen met vrijwilligerswerk. Zo kun je bijvoorbeeld een maatje worden van iemand met een ontwikkelingsstoornis of werken bij de Kindertelefoon.

TussenjaarKennis-centrum

In een tussenjaar zijn er ook veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Je kunt zo'n jaar helemaal invullen zoals je zelf wilt. Kijk voor meer informatie, tips en ervaringsverhalen op TussenjaarKenniscentrum.nl.

Jonge Helden Academie

Het maken van keuzes voor een studie of loopbaan is soms al uitdaging genoeg. Weet je niet welke uitdaging bij jou past? Neem dan eens een kijkje bij de Jonge Helden Academie. Zij kunnen je helpen bij het nemen van de juiste volgende stap.