Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Hulp bij studiekeuze

Kiezen voor een passende studie is niet gemakkelijk. Je hebt zoveel mogelijkheden. Ga je bijvoorbeeld naar het hbo of de universiteit? En wat zijn eigenlijk de verschillen tussen het hbo en de universiteit? Daarom is het belangrijk dat jij je goed oriënteert en kijkt wat écht bij je past. We helpen je graag bij het maken van een goede studiekeuze. Doorloop de verschillende fasen, volg ons stappenplan en krijg concrete tips. Ook is het fijn om verschillende online testjes te maken.

Studiekeuze maken

Let me think about it
Hulp nodig bij het maken van een studiekeuze? Bekijk onderstaande webpagina's. Doe studiekeuze- en interessetests, bekijk de online try-out pagina en doorloop de stappen van het studiekeuzeproces.

> Hulp bij studiekeuze
Online Try-out pagina 
> Verschil hbo-wo
> Verschil vwo en universiteit

Voorlichting

Op welke manier kunnen scholieren zich nog meer oriënteren op bacheloropleidingen aan de Radboud Universiteit en wanneer vinden deze activiteiten plaats?

Hoe vind ik een studie die bij mij past?

In deze presentatie wordt besproken hoe het keuzeproces loopt en wat het kiezen van een studie nu echt lastig maakt. Hoe maak je een studiekeuze en welke stappen neem je hiervoor?

Door Annelies van Rijckevorstel, Studiekeuze-loopbaanadviseur

Studiekeuzegids: gebruikersnaam Studiegids2021 en wachtwoord Studie21

Wat zijn de verschillen tussen het hbo en de universiteit?

Studenten van het hbo en de universiteit vertellen over de verschillen die zij ervaren tussen de twee onderwijsvormen. Welke onderwijsvorm past het beste bij jou?

Studiesucces en een tussenjaar: Kansen en risico's

Je wordt in deze sessie aan het denken gezet over wanneer je er klaar voor bent om succesvol te kunnen studeren aan een universiteit. Is meteen doorstuderen na je eindexamen het best? Of zou een tussenjaar goed kunnen zijn? En hoe dan?

Voor meer informatie: TussenjaarKenniscentrum

Door Daniëlle Vogels, oprichter TussenjaarKenniscentrum en Dianne Meijsen, student met tussenjaarervaring

Meer dan studeren: Actief naast je studie

Maak kennis met het verenigingsleven van Nijmegen en de medezeggenschap van de Radboud Universiteit.

Wat staat je het eerste jaar te wachten?

Je hebt je studie gekozen en je mag beginnen! Maar wat komt daar allemaal bij kijken? Een student vertelt over alles waar je mee te maken krijgt als je gaat studeren.

Toelating en inschrijving

Wil je alvast meer lezen over de toelating en inschrijving van onze bacheloropleidingen? Bekijk dan onderstaande pagina's.
> Aansluiting profielen op bacheloropleidingen
> De studiekeuzecheck (bekijk ook de video)
> Toelatingseisen met een hbo propedeuse
> Toelating via Colloquium doctum

Aan de Radboud Universiteit zijn er voor het collegejaar 2021/2022 zes bacheloropleidingen waarvoor een beperkte instroom (numerus fixus) geldt. Via onderstaande link kun je op de specifieke opleidingspagina een video vinden met meer informatie hierover.

Samenhang tussen opleidingen

Om scholieren te stimuleren om ook verder te denken dan de opleidingen die ze al in hun hoofd hebben, hebben we een schema gemaakt waarin je de samenhang tussen onze bachelors kun zien.