Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Ouders

Vindt je kind het lastig om de juiste studiekeuze te maken? Heel begrijpelijk. Het kiezen van een studie is niet eenvoudig. Je wilt graag helpen bij het maken van de juiste studiekeuze, maar hoe doe je dat? Op deze site vind je alle presentaties die wij op onze Open dagen aanbieden aan ouders. En via het blokje Ouders hieronder kom je op de speciale pagina voor ouders waar nog meer tips en hulpmiddelen staan om jou te helpen bij het begeleiden van je kind. Je krijgt ook antwoord op praktische vragen zoals: wat zijn de kosten van studeren en hoe moet je je inschrijven?

Je bent voor je kind waarschijnlijk de belangrijkste adviseur bij het maken van de studiekeuze. Maar hoe pak je deze begeleiding goed aan?

banner_OWM_proefstuderenv2_3bloks

Ervaringsverhalen over studiekeuze door een student en zijn/haar ouder

Een student vertelt samen met haar moeder wat ze in het studiekeuzeproces zoal gedaan hebben om dit proces goed te laten verlopen.

De rol van ouders in het studiekeuzeproces

Studenten van de RU en Wageningen University vertellen samen met Hermien Miltenburg (moeder en oudervoorlichter) over hun eigen ervaringen met ouderbegeleiding tijdens het studiekeuzeproces. Wat betekenen termen als bachelor, master, hbo, wo, studiepunten, bindend studieadvies, etc.

Succesvol studeren

In deze presentatie wordt uitgelegd hoe je als student baas kan worden over je eigen leerproces en hoe ouders daarbij kunnen ondersteunen.

Door: André Baars,  Onderwijspsycholoog

Succesvol studeren: Wat heb je hiervoor nodig?

In deze presentatie ontdek je welke eigenschappen en vaardigheden een student nodig heeft om succesvol het eerste jaar van de studie te doorlopen. Door: Petrie van der Zanden, onderzoeker Radboud Docentenacademie

Ouders als studiekeuzecoach

Twee studenten vertellen over de rol van ouders als belangrijke coach in het studiekeuzeproces; hulpmiddelen hiervoor, praktische informatie over aanmelding, kosten, sstudiefinanciering; verschillen hbo-uni, het puberbrein, etc.