Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Studeren aan de Radboud Universiteit

Wat komt er allemaal kijken bij studeren? Welke vaardigheden heb je zoal nodig om succesvol te studeren?

Studeren aan de Radboud Universiteit

Campussessie 2019-DvA-150217
Wil je alvast meer weten over het studeren aan de Radboud Universiteit? Bekijk dan onderstaande pagina's. Hier vind je informatie en video's over de campus, het studentenleven en studiebegeleiding.

Studeren aan de Radboud Universiteit 
> Faciliteiten op de campus
> Studeren in Nijmegen
> Het Nijmeegse studentenleven
> Op kamers in Nijmegen
> Studiebegeleiding
> Uitleg over bindend studieadvies

Downloads

Bekijk onze algemene brochure voor meer informatie over onze opleidingen en universiteit.

Om scholieren te stimuleren om ook verder te denken dan de opleidingen die ze al in hun hoofd hebben, hebben we ook een schema ontwikkeld waarin je de samenhang tussen onze bachelors kun zien.

Gaan studeren

Waar moet je rekening mee houden als je gaat studeren? In deze video vertellen Matthijs en Sofie je over onderwerpen waar je mee te maken krijgt.

Succesvol studeren

In deze presentatie wordt uitgelegd hoe je als student baas kan worden over je eigen leerproces en hoe ouders daarbij kunnen ondersteunen.

Door: André Baars,  Onderwijspsycholoog

Succesvol studeren: wat heb je daarbij nodig?

In deze presentatie ontdek je welke eigenschappen en vaardigheden een student nodig heeft om succesvol het eerste jaar van de studie te doorlopen. Door: Petrie van der Zanden, onderzoeker Radboud Docentenacademie

Tour over de campus

Benieuwd hoe de Radboudcampus eruit ziet? Student Lieke geeft je een rondleiding over onze campus en laat je fijne plekken zien waar je kunt studeren en sporten.

Bekijk ook onze rondleidingen per faculteit op Youtube!

Hoe ziet een dag van een Radboud-student er uit?

In deze video laten Radboud-studenten je zien hoe een dag uit hun leven er uit ziet. Wat doen ze nou op zo'n typische dag?

Natuur in Nijmegen

Nijmegen heeft een prachtige omgeving met veel natuur. Bezoek 's zomers het Waalstrandje of neem een studiepauze door een wandeling te maken in het Kronenburgerpark!

Vaste plek op de Radboud Universiteit

In deze video laten Radboud-studenten je hun favoriete plek op de campus zien. Waar studeren ze het liefst, of houden ze juist het liefst pauze?

Studiebegeleiding

Als je student bent aan de Radboud Universiteit, geven we jou de verantwoordelijkheid over je eigen studiesucces. Beland je in lastige omstandigheden? Trek dan aan de bel bij je studieadviseur.

Op kamers in Nijmegen

Vier studenten showen hun huis en geven tips hoe je aan een kamer kunt komen.