Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Welkom bij de Online Radboud Try-out

De online Radboud Try-out is een eerste online kennismaking met het studentenleven en de universiteit. Op deze pagina krijg je tips om een goede studiekeuze te maken en kom je te weten wat studeren inhoudt.

Live Q&A met studenten

Wil jij vragen stellen aan studenten van de Radboud Universiteit over studiekeuze, opleidingen, onderzoek of studeren en wonen in Nijmegen? Tijdens deze Q&A sessie zie je studenten van verschillende opleidingen die jouw vragen beantwoorden live en in de chat.

Bekijk hieronder een Live Q&A sessie terug!

Downloads voor docenten

Ben je docent en wil je de voorlichtingsvideo's van opleidingen bekijken? Mail naar studievoorlichting@ru.nl met deze aanvraag. Je ontvangt dan een verborgen link met de opleidingsvideo's.

Aan de slag met jouw studiekeuze?

Bij deze online Radboud Try-out hoort een lesbrief (pdf, 185 kB). Deze lesbrief begeleidt jou door alle onderdelen van deze pagina.

Aan de hand van de opdrachten leer je meer over het maken van een studiekeuze, over wat jij leuk en interessant vindt, over verschillen en overeenkomsten tussen opleidingen, over onderzoek doen en over het studentenleven.

Lesbrief

Lesbrief

Stap 1: Studiekeuze

In dit korte filmpje nemen studenten Thomas, Sandra en Dianne je mee in het studiekeuzeproces. Ook vertellen zij over hoe zij de overstap van het vwo naar het hoger onderwijs hebben ervaren en laten zij zien hoe hun studentenleven eruitziet.

Stap 2: Ken jij jezelf?

Hoe goed ken jij jezelf? Kom erachter door het maken van interessetestjes en een studiekeuzetest.

Download het eigenschappenblad (pdf, 334 kB) en vul in welke eigenschappen jij, je vrienden, je ouders en je kennissen het beste bij jou vinden passen.

Eigenschappenblad

Eigenschappenblad

Stap 3: Opleidingen

Op de opleidingsposter (pdf, 590 kB) zie je dat elke opleiding een kleur heeft. Zo zie je welke opleidingen raakvlakken hebben met elkaar. Ook de opleidingen die dicht bij elkaar liggen hebben raakvlakken. Dit is handig bij het maken van je studiekeuze. Zo mis je nooit een studie! Meer weten over een opleiding aan de Radboud Universiteit? Bacheloropleidingen aan de Radboud Universiteit.

Weet je al een beetje welke richting je op wil? In een domeinvoorlichting worden aan de hand van één thema de overeenkomsten en verschillen tussen vergelijkbare studies uitgelegd.

Wil je meer horen over hoe een student zijn opleiding ervaart? Bekijk dan de Q&A over deze opleiding op het Radboud YouTube kanaal.

Opleidingsposter

Stap 4: Onderzoek

Onderzoek doen is een belangrijk onderdeel van iedere universitaire opleiding. In dit filmpje vertelt Miriam hoe onderzoek in z'n werk gaat. Met het profielwerkstuk in 5 vwo maak je in de praktijk kennis met het doen van onderzoek. De stappen voor het opstellen en uitvoeren van een onderzoek uit dit filmpje kun je gebruiken voor je eigen profielwerkstuk.

Onderzoek

De Curaçaose slavenregisters met Willie Wartaal

Stap 6: Studentenleven

Het studentenleven is meer dan alleen studeren. Zo kun je lid worden van een studie- of studentenvereniging, een bijbaantje nemen en in je vrije tijd lekker gaan sporten. In dit filmpje nemen studenten je mee in een dag uit hun leven.

Studentenleven

Stap 7: Op kamers in Nijmegen

Blijf je bij je ouders wonen of kies je ervoor om op kamers te gaan? Hoe kom je eigenlijk aan een kamer in Nijmegen? Vier studenten laten hun huis zien en geven tips over hoe je een kamer kunt vinden in Nijmegen.

Op kamers in Nijmegen

Stap 8: Handige links

Ontdek hier alle informatie die je kan helpen bij het maken van de juiste studiekeuze.

Stap 9: bekijk onze campus online

Deze video geeft een korte impressie van de campus. Wil je meer zien van onze campus bekijk dan onze 365 graden Campus Tour of ga naar ons Instagram-kanaal en bekijk de Campus Tour in de highlights. Wil je meer weten over de faculteiten? Bekijk de rondleidingen bij onze faculteiten. Of lees over hoe het is om te studeren aan de Radboud Universiteit.