Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Aanvullende toelatingseisen

Het kan zijn dat er aanvullende eisen zijn voor de opleiding die je wilt gaan doen.

In welke gevallen komt dat voor?

Wanneer je je wilt aanmelden voor een bacheloropleiding met een Nederlandse vooropleiding:

  • met tekortkomingen in het vwo-vakkenpakket (zie de toelatingseisen per bachelor)
  • met een hbo-propedeuse
  • met een hbo-bachelor
  • met een oud vwo-diploma

In deze gevallen ben je niet direct toelaatbaar. In dat geval wordt er een digitaal toelatingsproces toegevoegd aan jouw inschrijfprocedure. Je krijgt dan een uitnodiging voor het invullen van een digitale vragenlijst. Je antwoorden op deze vragenlijst worden vervolgens beoordeeld door de toelatingscommissie van de opleiding waarvoor je je hebt aangemeld. De toelatingscommissie besluit of je kunt worden toegelaten en welke aanvullende eisen voor jou van toepassing zijn. Dit besluit krijg je digitaal toegestuurd binnen drie weken (het digitale toelatingsproces wordt alleen toegevoegd aan de inschrijfprocedure voor de opleiding waarvoor je niét direct toelaatbaar bent. Als je je voor meerdere opleidingen hebt aangemeld, dan kan het dus zijn dat je voor opleiding A wél een digitaal toelatingsproces krijgt en voor opleiding B niet).

Voor de opleiding Filosofie is dit niet nodig. Je kunt met bovenstaande diploma's direct inschrijven.

Wanneer je wilt aanmelden voor een bacheloropleiding met een Belgische/Vlaamse vooropleiding (ASO), kunnen aanvullende voorwaarden gelden. Als dit het geval is dan krijg je een uitnodiging voor het invullen van een digitale vragenlijst na de aanmelding in Studielink.

Ook als je wilt aanmelden met een Duitse vooropleiding, kun je deficiënties in je vooropleiding hebben. Deze studenten dienen ook een diploma Nederlandse taal gehaald te hebben of Nederlands in hun vakkenpakket van het Abitur te hebben. Ook dan ontvang je na de aanmelding in Studielink een digitale vragenlijst. Meer informatie vind je op http://www.ru.nl/deutsch/.

Voor alle andere studenten met een buitenlandse vooropleiding is het digitale toelatingsproces van toepassing. Zij krijgen altijd de digitale vragenlijst toegestuurd.

Voor iedereen geldt dat met de aanmelding in Studielink de inschrijfprocedure van start gaat. Het toelatingsproces kan onderdeel zijn van deze inschrijfprocedure.

Inschrijven per latere maand (dan per 1 september)

Hiervoor is ook toestemming nodig. Lees hierover verder op de website over inschrijven na 1 oktober.