Student Algemene Cultuurwetenschap

BachelorAlgemene Cultuurwetenschappen

Ben jij benieuwd naar het grotere plaatje? Wil je een kunstwerk bekijken in de context van de tijd, cultuur en samenleving, en er verschillende hedendaagse kritische perspectieven op loslaten? Dan is Algemene Cultuurwetenschappen iets voor jou!

Direct naar

Iets voor jou?

  • Algemene Cultuurwetenschappen is een kleinschalige studie met een prettige en open sfeer.
  • Je verdiept je in verschillende kunstdisciplines: beeldende kunst, literatuur, muziek, film, televisie, theater, digitale media en architectuur.
  • De studie is meermaals verkozen tot beste opleiding door de Keuzegids Universiteiten.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Er valt eigenlijk altijd wel iets nieuws te leren, dus je blijft de hele tijd bezig.
Manon Wieringa
Manon Wieringa Student Het verhaal van Manon
Kennismaken

Wat ga je leren?

Algemene Cultuurwetenschappen is een studie voor mensen die nieuwsgierig zijn naar het grotere plaatje. Naar hoe je een kunstwerk bekijkt in de context van de tijd, cultuur en samenleving waarin het is gemaakt. Naar hoe opvattingen over ‘belangrijke kunst’ verschillen. Wat is kunst en wat niet? En wat zegt populaire cultuur over onze maatschappij, over verschillen tussen mannen, vrouwen en andere mensen, over de betekenis van 'westers' en 'niet-westers'? Je analyseert cultuuruitingen zoals films, toneelvoorstellingen, schilderijen, romans, muziekalbums en videoclips vanuit allerlei invalshoeken.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Van programmeur van een theater of festival tot beleidsmedewerker bij de overheid: onze afgestudeerden komen overal terecht. De opleiding Algemene Cultuurwetenschappen geeft je een brede en internationale blik op kunst en cultuur die je kunt inzetten bij veel organisaties, instellingen en ondernemingen. Daarnaast is er in de studie aandacht voor academische vaardigheden en voor de manier waarop je die kunt inzetten bij praktijkgerichte opdrachten. Hierdoor kun je na afronding van de studie kritisch denken, kun je goed presenteren en schrijven en ben je communicatief sterk. Dat zijn vaardigheden die bij het zoeken van een baan goed van pas komen. Afgestudeerden van onze opleiding zie je terug bij culturele organisaties, overheidsinstellingen, uitgeverijen, onderzoeksinstellingen of in het onderwijs. De mogelijkheden zijn divers en worden mede bepaald door je eigen interesses en welke vakken je kiest binnen de opleiding.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld