Waarom heb je specifiek voor de Radboud Universiteit gekozen?
Tijdens een eerdere studie zat ik in een andere stad waar ik me absoluut niet thuis voelde. Ik had eigenlijk gewoon heimwee naar Nijmegen. Dat daar ook een universiteit zit waar ik het later enorm naar mijn zin zou hebben was eigenlijk een gelukkig toeval.
Wat vond je van de overgang van de middelbare school naar de universiteit?
Het is erg fijn dat de Radboud een intensief mentorprogramma aanbiedt. Je mentor en studentmentor helpen enorm bij het kennismaken met het leven op de universiteit, en bij hen kan je altijd terecht met vragen. Het is daarnaast ook extra fijn dat ACW een kleine, hechte studie is, waardoor je makkelijk contact legt met studenten uit andere jaren voor vragen!
Wat spreekt je aan in de bachelor? En wat vind je het meest uitdagend aan de studie?
Ik vond het een gigantisch pluspunt dat er in de bachelor ook behoorlijk wat praktijkwerk verwoven zit. Op die manier kan je de geleerde theorie direct toepassen, en in sommige gevallen ook je creatieve ei kwijt! Het meest uitdagende - in de goede zin van het woord - vond ik het minorenpakket. In mijn geval (Cultureel Erfgoed en Publiek) werkten we regelmatig in groepen samen om bijvoorbeeld tentoonstellingen samen te stellen of een oplossing te bedenken voor casussen uit de praktijk. Dat was soms veel werk, maar iets waar ik enorm veel van geleerd heb.
Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding?
Doordat ACW een redelijk kleine studie is, leer je de meeste medestudenten echt goed kennen. Omdat vrijwel alle ACW’ers lid zijn van studievereniging KNUS, ken je niet alleen je eigen jaar maar iedereen. Als lid ben ik regelmatig aanwezig geweest bij activiteiten. Het is echt tof dat er zo veel variatie is: van meeschilderen met Bob Ross, tot een themafeestjes mét verkleden! Tijdens evenementen van de studievereniging zijn docenten zo nu en dan ook aanwezig, waardoor je ze ook in een informelere setting leert kennen. Mede daardoor is er een hecht contact tussen studenten en docenten, waardoor we elkaar ook meer waarderen in de collegezaal.
Wat wil je met deze studie gaan doen als je je bachelordiploma op zak hebt?
Na mijn bachelor wil ik graag doorgaan voor een masterdiploma. Ik heb me aangemeld voor de master ‘Kunstbeleid en Kunstbedrijf’, waar ik in september mee zal beginnen. Ik heb er zin in!
Wat vind je leuk aan Nijmegen?
Waar zal ik eens beginnen… Nijmegen is mijn thuis: het is een groot dorp, waar iedereen elkaar groet. Het is binnen tien minuten zowel aan het water als middenin de bossen kunnen staan. Het is de Molenstraat op een donderdagavond, Plein 44 met de kermis, de Wedren tijdens de Vierdaagse, de Waalkade tijdens de zomerfeesten. Het is de stad van NEC. De stad van eeuwenoud, maar ook piepjong. Van zeiken en toch enorm gezellig. Ik zie mezelf Nijmegen in ieder geval niet snel vrijwillig verlaten!
Welke voorlichtingsactiviteiten die je als scholier hebt bezocht vond je waardevol en waarom?
Ik heb een meeloopdag gedaan, en vond dat erg interessant. Het is leerzaam en interessant, en niet zo overweldigend als een Open Dag, waarbij aankomend studenten een flinke bulk aan indrukken voor de kiezen krijgt. Een meeloopdag vond ik prettiger verwerken, en het is fijn dat je de hele dag door vragen kunt bedenken en stellen!
Welke tips zou jij geven aan toekomstige studiekiezers?
Je krijgt als toekomstig student enorm veel informatie te verwerken over de studies die je bezoekt; probeer alles helder te houden door folders mee te nemen, dingen te noteren en zeker ook alles te vragen wat je kan bedenken! Mocht je later nog een vraag bedenken, dan kan je eigenlijk altijd terecht bij de studieadviseur van de betreffende studie!