Waarom de studie Algemene Cultuurwetenschappen in Nijmegen?

Kunst en cultuur zijn de spiegels van onze samenleving: zo laten we zien wie we zijn en geven betekenis aan de wereld om ons heen. Door te choqueren, verbroederen, ontroeren, door je blij te maken, of juist verward. Ben je nieuwsgierig naar de opschudding die bepaalde standbeelden veroorzaken, of juist het wegahlen ervan? Wil je leren welke kunstmiddelen uit Oudheid of Romantiek nog steeds de Europese kunstwereld bepalen? In deze opleiding bestudeer je allerlei vormen van kunst en cultuur, van beeldende kunst tot muziek, van literatuur tot nieuwe media en van theater tot film. Daardoor word je opgeleid tot een allround cultuurwetenschapper die het maatschappelijk belang van kunst begrijpt en uitdraagt.

  • Nijmegen zit bomvol jonge, creatieve organisaties en festivals op het gebied van kunst, cultuur, eten en activisme.
  • De opleiding Algemene Cultuurwetenschappen is maar liefst 10 jaar op rij verkozen tot beste opleiding in hun vakgebied door de Keuzegids Universiteiten! Ook in 2024 viel Algemene Cultuurwetenschap weer in de prijzen.
  • De bacheloropleiding biedt ook een Engelstalige specialisatie aan: Arts and Culture Studies. De collegesvolg je samen met studenten van over de hele wereld.
  • Je gaat regelmatig op pad om kunst en cultuur te beleven. Bijvoorbeeld door naar concerten, theatervoorstellingen en exposities te gaan.
  • Je krijgt een goede basiskennis van veel verschillende kunstdisciplines: kunst, literatuur, muziek, film, televisie, theater en nieuwe media. Je benadert kunst en cultuur zowel vanuit een historisch perspectief als vanuit hedendaagse kritische benaderingen.
  • Algemene Cultuurwetenschappen is een kleinschalige studie met een prettige en open sfeer.
  • Tijdens je studie bereid je je al voor op de arbeidsmarkt. Regelmatig vertellen afgestudeerden en gastsprekers over hun ervaringen uit de praktijk en over je baanmogelijkheden als cultuurwetenschapper.

Wil je meer weten over wat de Radboud Universiteit je te bieden heeft?

Waarom Radboud Universiteit