Waarom de studie Algemene Cultuurwetenschappen in Nijmegen?

Kunst en cultuur zijn de spiegels van onze samenleving: zo laten we zien wie we zijn en geven betekenis aan de wereld om ons heen. Door te shockeren, verbroederen, ontroeren, door je blij te maken, of juist verward. Ben je nieuwsgierig naar de opschudding die bepaalde schilderijen veroorzaken of waarom de toneelstukken van Shakespeare nog steeds volle zalen trekken? In deze opleiding bestudeer je alle vormen van kunst en cultuur, van beeldende kunst tot muziek, van literatuur tot nieuwe media en van theater tot film. Daardoor word je opgeleid tot een allround cultuurwetenschapper die het maatschappelijk belang van kunst begrijpt en uitdraagt.

  • De opleiding Algemene Cultuurwetenschappen is maar liefst negen jaar op rij verkozen tot beste opleiding door de Keuzegids Universiteiten! Ook in 2023 viel Algemene Cultuurwetenschap weer in de prijzen.
  • De bacheloropleiding biedt ook een Engelstalige specialisatie aan: Arts and Culture Studies. Daar verdiep je je meer in de creatieve industrie. De colleges, die je samen met studenten van over de hele wereld volgt, zijn in het Engels.
  • Je gaat regelmatig op pad om kunst en cultuur te beleven. Bijvoorbeeld door naar concerten, theatervoorstellingen en exposities te gaan.
  • Je krijgt een goede basiskennis van veel verschillende kunstdisciplines: kunst, literatuur, muziek, film, televisie, theater en nieuwe media. Je benadert kunst en cultuur zowel vanuit een historisch perspectief als vanuit bijvoorbeeld sociologisch of maatschappelijk oogpunt.
  • Algemene Cultuurwetenschappen is een kleinschalige studie met een prettige en open sfeer.
  • Tijdens je studie bereid je je al voor op de arbeidsmarkt. Regelmatig vertellen afgestudeerden en gastsprekers over hun ervaringen uit de praktijk en over je baanmogelijkheden als cultuurwetenschapper.

Wil je meer weten over wat de Radboud Universiteit je te bieden heeft?

Waarom Radboud Universiteit