Student Algemene Cultuurwetenschappen

BachelorAlgemene Cultuurwetenschappen

Ben jij benieuwd naar het grotere plaatje? Wil je een kunstwerk bekijken in de context van de tijd, cultuur en samenleving? Dan is Algemene Cultuurwetenschappen iets voor jou! Leer kunst en cultuur vanuit verschillende perspectieven te bekijken.

Beste Studies EW 2021
Direct naar

Iets voor jou?

  • Nijmegen zit bomvol jonge, creatieve organisaties en festivals op het gebied van kunst, cultuur, eten en activisme.
  • Je verdiept je in verschillende kunstdisciplines: beeldende kunst, literatuur, muziek, film, televisie, theater, digitale media en architectuur.
  • De studie is meermaals verkozen tot beste opleiding door de Keuzegids Universiteiten.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
We werkten regelmatig in groepen samen om bijvoorbeeld tentoonstellingen samen te stellen of een oplossing te bedenken voor casussen uit de praktijk.
Portretfoto Lennart van Alem
Lennart van Alem Student Het verhaal van Lennart
Kennismaken

Wat ga je leren?

Algemene Cultuurwetenschappen is een studie voor mensen die nieuwsgierig zijn naar het grotere plaatje. Naar hoe je een kunstwerk bekijkt in de context van de tijd, cultuur en samenleving waarin het is gemaakt. Naar hoe opvattingen over ‘belangrijke kunst’ verschillen. Wat is kunst en wat niet? En wat zegt populaire cultuur over onze maatschappij, over verschillen tussen man en vrouw, over westers en niet-westers? Je analyseert cultuuruitingen zoals films, toneelvoorstellingen, schilderijen, romans, muziekalbums en videoclips vanuit allerlei invalshoeken.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Van programmeur van een theater of festival tot beleidsmedewerker bij de overheid: onze afgestudeerden komen overal terecht. De opleiding Algemene Cultuurwetenschappen geeft je een brede blik op kunst en cultuur die je kunt inzetten bij veel organisaties, instellingen en ondernemingen. Daarnaast is er in de studie aandacht voor academische vaardigheden. Hierdoor kun je na afronding van de studie kritisch denken, kun je goed presenteren en schrijven en ben je communicatief sterk. Dat zijn vaardigheden die bij het zoeken van een baan goed van pas komen. Afgestudeerden van onze opleiding zie je terug bij culturele organisaties, overheidsinstellingen, uitgeverijen, onderzoeksinstellingen of in het onderwijs. De mogelijkheden zijn divers en worden mede bepaald door je eigen interesses en welke vakken je kiest binnen de opleiding.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld