Cadine van Dam

Portret Cadine van Dam
De opleiding in Nijmegen doet juist veel met de sociale kant van organisaties, dat is wat ik heel leuk vind.
Naam
Cadine van Dam
Opleiding
Bedrijfskunde
Startdatum studie

Cadine van Dam studeert Bedrijfskunde.

'Een leek op het gebied van Bedrijfskunde zal door wat er voor de schermen gebeurt denken dat dit vakgebied redelijk 'simpel' is: het draait uiteindelijk om geld verdienen, toch? Door de opleiding leer je wat er zich allemaal afspeelt achter de schermen van een bedrijf. Tevens leer je omgaan met ondernemerschap, management en leiderschap. Hiermee ontwikkel je praktische vaardigheden. Ik heb geleerd dat je over elke keuze goed moet nadenken en dat er veel meer bij komt kijken dan je denkt. Dit heeft mijn perspectief erop op een positieve wijze veranderd.

Bij Bedrijfskunde denk je misschien snel aan de economische kant. De opleiding in Nijmegen doet juist veel met de sociale kant van organisaties, dat is wat ik heel leuk vind. De vakken zijn divers en breed, wel stuk voor stuk interessant, dus je leert echt van alles over het bedrijfsleven. Ook houdt de opleiding zich bezig met hedendaagse 'issues' zoals duurzaamheid, wat ik belangrijk vind. De enige verwachting die ik had, was dat het een brede studie zou zijn. De opleiding voldoet zeker aan deze verwachting. Docenten zijn vaak gepassioneerd over hun vak en dit motiveert mij. De kwaliteit van het onderwijs vind ik goed, maar een minpuntje is dat er soms weinig overlap is tussen het materiaal (het boek) en de (hoor)colleges.

Door deze studie ben ik er achter gekomen dat je Bedrijfskunde overal en elke dag terugziet. Organisaties en bedrijven zullen altijd een belangrijke rol hebben in onze maatschappij, dus met deze opleiding blijven jouw kennis en vaardigheden relevant voor de maatschappij en de vorm die deze heeft en nog zal krijgen, want hier kan je zelf invloed op hebben. Ik ben gepassioneerd door de modewereld, dus op dit moment lijkt het me super leuk om later in het hoger management bij een modemerk te gaan werken. Organisatiestructuren boeien me ook erg, dus wie weet zie je me op dat gebied terug. Met deze bachelor kan ik in ieder geval op veel gebieden terecht.'

Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer informatie: 'een nieuwe website'.