Manon Warrink

Portretfoto Manon Warrink
De docenten zijn erg gepassioneerd over hun vak en geven goede praktijkvoorbeelden bij het behandelen van de stof.
Naam
Manon Warrink
Opleiding
Bedrijfskunde
Startdatum studie
Einddatum studie
Huidige functie
Young Improven Consultant bij IMPROVEN

Manon Warrink studeerde Bedrijfskunde.

Wat is je huidige baan en wat zijn je taken?

Ik volg een traineeship als junior consultant en mijn eerste opdracht is nu bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Er is een regeling voor zorginstellingen die een subsidie kunnen aanvragen en hierbij beoordeel ik de aanvragen die binnenkomen. Zo moeten de zorginstellingen aan bepaalde wetten voldoen om subsidie aan te kunnen vragen en moeten er documenten aangeleverd worden, die ik vervolgens controleer.

Welke vaardigheden en kennis, ontwikkeld in de bachelor, pas je hedendaags toe?

Ik heb tijdens mijn bachelor geleerd om analytisch te denken en oplossingen te zoeken voor problemen. Organisaties lopen tegen problemen aan, waarvan de onderliggende oorzaak vaak niet bekend is. Door analytisch naar het probleem te kijken vanuit verschillende invalshoeken, krijg je meer inzicht in de oorzaak van het probleem en hoe dit het beste opgelost kan worden. Deze vaardigheden en kennis helpen mij verder in mijn werk als consultant.

Wat vond je goed aan de bachelor en waarom?

De bachelor Bedrijfskunde in Nijmegen staat bekend om het sociale karakter van de opleiding en dit sprak mij erg aan. Tijdens de opleiding werd er voldoende aandacht besteed aan de sociale aspecten in organisaties die van grote invloed kunnen zijn op de organisatie. De bachelor bedrijfskunde leert je nadenken over de verschillende stakeholders waar een organisatie mee te maken heeft en hoe partijen betrokken moeten worden bij structurele of procesmatige veranderingen in organisaties. Het laat je inzien dat organisaties vrij complex zijn en dat veranderingen in een organisatie of in de omgeving waarin de organisatie opereert, veel impact kan hebben op het functioneren van een organisatie.

Voldeed de (kwaliteit van de) bachelor aan jouw verwachtingen? En waarom?

Ja, de kwaliteit van de opleiding vind ik goed. De docenten zijn erg gepassioneerd over hun vak en geven goede praktijkvoorbeelden bij het behandelen van de stof. Ook vond ik het fijn dat bedrijfskunde een brede opleiding is, waardoor je veel verschillende vakken krijgt zoals HRM, Accounting, Strategie en Marketing. Hierdoor kun je een betere keuze maken over waar je interesses liggen voor het specialisatie traject en uiteindelijk de master.

Heb je geleerd tijdens de bacheloropleiding om anders naar je vakgebied te kijken? Of anders te kijken naar actuele gebeurtenissen zoals politieke of economische ontwikkelingen? In andere woorden: heb je je perspectief veranderd?

Tijdens de bacheloropleiding heb ik veel kennis en inzicht gekregen in hoe organisaties werken. Hierdoor heb ik geleerd dat een verandering implementeren in een organisatie niet zo simpel is en je met heel veel verschillende partijen te maken hebt. In mijn vakgebied zijn deze opgedane kennis en inzichten zeker van belang, omdat ik hierdoor een breder perspectief heb ontwikkeld en daardoor beter inzichtelijk kan maken welke partijen allemaal beïnvloed worden door een verandering en invloed hebben op een verandering.

Wat is volgens jou de maatschappelijke relevantie van jouw vakgebied; waarom is het belangrijk dat er mensen zijn met deze expertise?

Organisaties moeten continue veranderen in de omgeving waarin ze opereren om winstgevend te blijven. Hierbij is het van belang dat er bedrijfskundigen zijn die analytisch kunnen denken en de problemen en de ontwikkelingen in de omgeving van de organisatie in kaart kunnen brengen. Zo kunnen organisaties blijven voortbestaan, omdat ze duidelijk hebben wat de oorzaken van de problemen zijn en hier dan oplossingen voor kunnen bedenken.