Wat kun je ermee?

Een opleiding Bedrijfskunde opent de weg naar talrijke beroepen. Veel afgestudeerde bedrijfskundigen zijn werkzaam in de zakelijke dienstverlening en bij de overheid. Je kunt de externe consultancy of interne advisering verzorgen van organisaties op managementterreinen als marketing, personeelszaken, ICT of strategiebepaling. Je hebt ook de kennis en vaardigheden in huis om een eigen bedrijf te starten. Met aansluitende masteropleiding kun je in uiteenlopende werkvelden aan de slag: je kunt bijvoorbeeld gaan werken in de beleids- of adviessector, het bedrijfsleven of de communicatie. Het ligt er maar net aan in welke richting jij je hebt gespecialiseerd en waar je interesses liggen. Je kunt er ook voor kiezen om verder te gaan in het (wetenschappelijk) onderzoek. Je kunt na de master in aanmerking komen voor een PhD positie.

Arbeidsmarktperspectief

Een opleiding Bedrijfskunde opent de weg naar talrijke beroepen. Veel afgestudeerde bedrijfskundigen zijn werkzaam in de zakelijke dienstverlening en bij de overheid. Je kunt de externe consultancy of interne advisering verzorgen van organisaties op managementterreinen als marketing, personeelszaken, ICT of strategiebepaling. Je hebt ook de kennis en vaardigheden in huis om een eigen bedrijf te starten.

Je arbeidsmarktperspectieven hangen van de gekozen master af

Er zijn maar weinig mensen die gaan werken met een bachelordiploma op zak: 95% studeert door na het behalen van een bachelordiploma Bedrijfskunde (bron: 1 cijfer HO, DUO). De richting van jouw vervolgtraject (uiteraard gecombineerd met je kwaliteiten) bepaalt hoe lang het gemiddeld duurt voor je een baan vindt, welke functie je gaat vervullen en hoeveel je ongeveer gaat verdienen. Je kunt verschillende masterspecialisaties kiezen na een bachelor Bedrijfskunde.

Mogelijke beroepen

 • Consultant of adviseur bij diverse Nederlandse én internationale organisaties zoals Capgemini
 • Business analist, bijvoorbeeld bij een retailbedrijf
 • Projectmedewerker of -manager, bijvoorbeeld bij luchtvaartcateraar LSG Sky Chefs
 • Traineeship Management, bijvoorbeeld bij Rabobank Nederland
 • Human Resource directeur, bijvoorbeeld van Ahold
 • Marketeer of communicatieadviseur, bijvoorbeeld bij Unilever
 • Productmanager, bijvoorbeeld bij een internationale adviesorganisatie als Kirkman Company
 • Teamleider coördinatie & realisatie, bijvoorbeeld in de particuliere sector of bij non-profit organisaties zoals Alliander
 • Ondernemer van een eigen bedrijf of ZZP'er, bijvoorbeeld op het gebied van software
 • Onderzoeker aan een universiteit of bij een onderzoeksinstelling
 • Beleidsmaker in de publieke en private sector

Door naar een master

Na het behalen van je bachelor kun je de arbeidsmarkt op, maar de meeste studenten kiezen na hun bachelor voor een master. Het behalen van een master biedt je verschillende voordelen. Een daarvan is dat je doorgroeimogelijkheden groter zijn. Met een bachelordiploma Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit kun je doorstromen naar:

Arbeidsmarktoriëntatie: maak werk van je studie!

Om je voor te bereiden op het vinden van een baan biedt de Radboud Universiteit verschillende vormen van arbeidsmarktoriëntatie, zodat je je tijdens je studie al kunt voorbereiden op je toekomst. Zo heeft elke faculteit een Career Service, waar je terecht kunt met vragen over en hulp bij arbeidsmarktoriëntatie. Zij bieden onder andere loopbaanadviesgesprekken en vaardigheidstrainingen aan. Je kunt ook bij hen terecht als je een aantal maanden praktijkervaring wil opdoen door stage te lopen.