Benthe Booiman

Student Benthe Booiman
Bepaalde vakgebieden, richtingen en opleidingen wegstrepen kan erg helpen met het beslissen welke richting je wel op wilt gaan.
Naam
Benthe Booiman
Opleiding
Bestuurskunde
Startdatum studie
Einddatum studie
Vooropleiding
VWO (N&G met economie)

Benthe Booiman volgt de bacheloropleiding Bestuurskunde aan de Radboud Universiteit.

Waarom heb je specifiek voor de Radboud Universiteit gekozen?

Ik heb meerdere Bestuurskunde opleidingen vergeleken en die in Nijmegen sprak me het meeste aan. Dit kwam door de kleinschaligheid van de opleiding, het sociologische aspect en omdat de opleiding er in de vergelijking goed uitkwam. Verder sprak Nijmegen me als stad ook erg aan!

Wat vond je van de overgang van de middelbare school naar de universiteit? Hoe werd je daarin begeleid in je studie?

Ik vond het in het begin wel spannend want ik wist wel dat de universiteit heel anders zou zijn dan de middelbare school. Wat mij wel heel erg heeft geholpen is de kleinschaligheid van de opleiding, je leerde snel iedereen kennen waardoor ik me al snel hier thuisvoelde! Zo was hulp van medestudenten en docenten ook nooit ver weg. Ook hadden we het eerste jaar een mentor die ons goed begeleidde.

Wat spreekt je aan in de bachelor en waarom? Wat vind je het meest uitdagend aan de studie?

Wat ik zelf heel interessant vond aan de opleiding was het interdisiplinaire karakter van Bestuurskunde samen met de aandacht voor maatschappelijke problemen. Ik realiseerde me toen ik naar studies aan het kijken was dat ik geintresseerd was in diverse opleidingen en in bestuurskunde kwamen die samen voor het aanpakken van maatschappelijke problemen. Dit interdisiplinaire karakter van de opleiding maakt de opleiding ook uitdagend, tijdens de opleiding zal je alle disiplines moeten gebruiken om problemen beter te begrijpen en oplossingen te ontwikkelen.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? Bijvoorbeeld de samenwerking tussen studenten en het contact met docenten/onderzoekers.

Je kunt bij bestuurskunde merken dat het een kleinschalige opleiding is. Het contact tussen medestudenten en docenten is dan ook makkelijk gelegd. Ik voelde altijd een fijne comfortabele sfeer.

Wat wil je met deze studie gaan doen als je je bachelordiploma op zak hebt?

Ik zou graag mijn bijdrage willen leveren in het oplossen van maatschappelijke problemen op een lager overheidsniveau zoals de gemeente. Hierbij ben ik vooral geintresseerd in co-productie tussen burger en overheid en thema's zoals zorg en veiligheid. Ik zou dan de rol willen aannemen van een beleidsmaker.

Ben je betrokken bij de studievereniging? Zo ja, op welke manier?

Ik ben betrokken bij de studievereniging BOW. Hier ben ik al sinds mijn eerste jaar actief lid door daar commissies te doen, dit jaar zal ik bijvoorbeeld de grote reis organiseren met 5 andere commissiegenootjes! Ook ben ik vaak op activiteiten te vinden en heb ik veel vrienden gemaakt door de vereniging.

Wat vind je leuk aan Nijmegen?

Nijmegen heeft de grootte van een stad maar een echt dorpsgevoel. De stad kent hele leuke en knusse plekjes en organiseert elke zomer een groot, niet te missen feest tijdens de vierdaagse.

Welke voorlichtingsactiviteiten die je als scholier hebt bezocht vond je waardevol en waarom?

Ik heb zelf een online proefstudeerdag gevolgd. Dit was zeer waardevol omdat je een beter beeld krijgt van hoe de opleiding eruit zal zien. Ook heb ik verschillende vragen kunnen stellen over de opleiding aan docenten en de unibuddy wat ik erg fijn vond.

Wat voor advies/welke tips zou jij geven aan toekomstige studiekiezers?

Ik zou ten eerste willen zeggen dat je met een universitaire studie nog steeds veel kanten kan opgaan met je carriere, dus wees niet al te bang om een verkeerde studiekeuze te maken. Ik zou vooral aanraden iets te kiezen waar echt je interesses liggen. Bij het kiezen weet je vaker wat je niet wilt, dan wat je wel wilt. Bepaalde vakgebieden, richtingen en opleidingen wegstrepen kan erg helpen met het beslissen welke richting je wel op wilt gaan.