Waarom heb je specifiek voor de Radboud Universiteit gekozen?
Ik heb voor de Radboud Universiteit gekozen omdat ik me bij deze universiteit meteen thuis voelde. Ik vind het leuk dat we een campus hebben met een supermarkt, verschillende cafés en zelfs een sportcentrum. Zo kom je toch nog steeds mensen van andere studies tegen en zijn verschillende faculteiten dus niet verspreid over de stad. Verder is de Radboud Universiteit, en in het specifiek de studie Bestuurskunde hoog aangeschreven, wat ik ook belangrijk vind. Nijmegen is daarnaast een gezellige stad met veel studenten.
Wat vond je van de overgang van de middelbare school naar de universiteit? Hoe werd je daarin begeleid in je studie?
De overgang van de middelbare school naar de universiteit viel niet enorm zwaar. Er waren wel een aantal dingen waar ik aan moest wennen, zoals het lezen van Engelse wetenschappelijke artikelen en de hoeveelheid zelfstandigheid die je krijgt, maar het wordt in je eerste jaar zo goed opgebouwd dat je er vanzelf aan went. Zo niet, heb je altijd een mentor of studieadviseur waar je terecht kan als je moeite hebt met de overgang.
Wat spreekt je aan in de bachelor en waarom? Wat vind je het meest uitdagend aan de studie?
Bestuurskunde heeft mij uitgedaagd doordat het me vanuit verschillende perspectieven heeft leren denken. Je hebt meestal de neiging om een bepaald probleem vanuit een bepaalde invalshoek te bekijken, maar er zijn zoveel meer invalshoeken waaruit je kan kijken om een probleem aan te pakken.
Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? Bijvoorbeeld de samenwerking tussen studenten en het contact met docenten/onderzoekers.
Er hangt een fijne sfeer binnen de opleiding. Je kan gewoon naar de docent toelopen als je een vraag hebt en die is altijd bereid om je vraag te beantwoorden. Geen enkele vraag is dom en we behandelen elkaar met respect. Wanneer je docenten tegenkomt op de gangen groet je ze meestal of houd je zelfs een kort praatje, dus je hebt ook een band met je docenten. Tussen studenten onderling hangt er ook een fijne sfeer en we zien elkaar vaak op naschoolse activiteiten georganiseerd door de studievereniging BOW.
Wat wil je met deze studie gaan doen als je je bachelordiploma op zak hebt?
Als ik mijn bachelordiploma heb gehaald ga ik een master Bestuurskunde of Politicologie doen en daarna hopelijk aan het werk in de politiek!
Ben je betrokken bij de studievereniging? Zo ja, op welke manier?
Ik ben lid van onze studievereniging BOW. Het is een hele gezellige vereniging die veel leuke activiteiten organiseert. De activiteiten variëren van gezellige borrels en feestjes tot diep in de nacht, tot aan lezingen van bekende politici.
Wat vind je leuk aan Nijmegen?
Nijmegen is een gezellige en mooie stad met veel terrasjes, cafés en een leuk uitgaansleven. Ook wonen er veel studenten, dus je komt snel nieuwe mensen tegen en maakt gemakkelijk vrienden. Kortom, er hangt altijd een gezellige sfeer.
Welke voorlichtingsactiviteiten die je als scholier hebt bezocht vond je waardevol en waarom?
Voordat ik me aan heb gemeld bij Bestuurskunde ben ik gaan proefstuderen. Ik vond dit heel nuttig, omdat je je echt als een student voelde en je een beter beeld kreeg van hoe de studie eruit ziet. De open dag geeft je een algemeen beeld van de studie en dat enthousiasmeerde me al, maar door te gaan proefstuderen heb ik de knoop echt door kunnen hakken.
Wat voor advies/welke tips zou jij geven aan toekomstige studiekiezers?
Ik wil studenten echt adviseren om op hun gevoel af te gaan bij het kiezen van een opleiding! Laat je niet te veel beïnvloeden door geluiden om je heen, want iedereen is anders en alleen jij weet wat het beste voor jezelf is en voelt. Kies vooral een studie die JOU interessant en leuk lijkt!