Waarom heb je specifiek voor de Radboud Universiteit gekozen?
Ik heb zelf gekozen voor de Radboud Universiteit omdat de Universiteit een erg prettige sfeer had toen ik tijdens de Open Dag ging kijken, ik voelde me meteen op mijn plaats. Ook de manier waarop de studie was ingericht sprak mij erg aan, wat uiteindelijk de doorslaggevende factor is geweest.
Wat vond je van de overgang van de middelbare school naar de universiteit? Hoe werd je daarin begeleid in je studie?
De overgang naar de universiteit vanuit de middelbare school was erg goed te overbruggen. De docenten waren heel behulpzaam en gaven goed aan hoe we ons moesten voorbereiden op de nieuwe manier van studeren. Vooral het hebben van een mentor in het eerste jaar vond ik zelf erg prettig omdat je nog iemand hebt waar je naartoe kan stappen als je vragen hebt of het even moeizaam gaat.
Wat spreekt je aan in de bachelor en waarom? Wat vind je het meest uitdagend aan de studie?
In de bachelor vind ik zelf de verschillende invalshoeken van bestuurskunde erg interessant. Het is naar mijn mening goed om te kijken naar maatschappelijke problemen vanuit meerdere perspectieven dan alleen je eigen. Daarnaast vind ik zelf de groepsprojecten op een leuke manier erg uitdagend. Omdat elk groepsproject anders in elkaar zit leer je veel verschillende nieuwe vaardigheden als het gaat om onderzoek doen.
Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? Bijvoorbeeld de samenwerking tussen studenten en het contact met docenten/onderzoekers.
De sfeer op de opleiding is erg prettig en persoonlijk. Omdat we geen enorme studie zijn ken je al snel je eigen jaarlaag en de docenten waarvan je les krijgt. De docenten nemen je ook echt serieus en denken vaak goed mee over je vragen.
Wat wil je met deze studie gaan doen als je je bachelordiploma op zak hebt?
Na de bachelor stroom ik zelf door naar de master van Bestuurskunde, Management van Maatschappelijke Opgaven. Na de studie hoop ik via een traineeship bij leuke gemeentes of publieke organisaties terecht te komen.
Ben je betrokken bij de studievereniging? Zo ja, op welke manier?
Ik ben zelf tijdens mijn gehele bachelor actief lid geweest van Studievereniging BOW door bij commissies te gaan en naar de activiteiten te gaan. Dit is echt ten zeerste aan te raden! De mensen zijn erg gezellig en je krijgt echt een band met je studiegenoten van allerlei jaarlagen. Daarnaast is een commissie ook nog eens heel leerzaam voor organisatorische skills en samenwerking.
Wat vind je leuk aan Nijmegen?
Ik vind Nijmegen een erg gezellige stad die niet te groot is waardoor je er niet in wegvalt. Je leert snel de stad kennen door er een paar keer te komen, zoals tijdens je introductie, waardoor je je er heel snel thuis voelt.
Welke voorlichtingsactiviteiten die je als scholier hebt bezocht vond je waardevol en waarom?
Ik ben zelf naar de open dag gegaan van Bestuurskunde. Hier was ik eigenlijk meteen om voor de studie en voor de universiteit. Tijdens het uitleggen van de studie en de studievereniging merkte je meteen dat de docent en student passie hadden voor de studie en dat kwam goed over.
Wat voor advies/welke tips zou jij geven aan toekomstige studiekiezers?
Mijn tip voor de toekomstige studiekiezers zou zijn; kijk vooral naar wat goed voelt voor jou. Het is belangrijk dat wat je wilt studeren iets is wat je jezelf drie jaar ziet studeren, dus kies vooral iets wat je interesseert.